Πύρρος Δήμας για Κασιδιάρη: Οι εγκληματίες στη φυλακή, όχι στα έδρανα της Βουλής

Πύρρος Δήμας για Κασιδιάρη: Οι εγκληματίες στη φυλακή, όχι στα έδρανα της Βουλής Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος αθλητής και πρώην βουλευτής Πύρρος Δήμας, από τις ΗΠΑ όπου διαμένει και εργάζεται, έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων το δικό του μήνυμα για τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή.

 

Ο κάτοχος τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ήθελαν να μας δείξουν, να μας θυμίσουν, πόσο «μάγκες» είναι παίζοντας ξύλο στη Βουλή. Τους ξέρουμε πλέον. Η φασιστική συμπεριφορά τους δε πρέπει να μας φοβίζει. Πρέπει να μας εξοργίζει. Καμία ανοχή σε όσους δε σέβονται τίποτα, σε όσους σηκώνουν τόσο εύκολα το χέρι, σε όσους μας πουλάνε πατρίδα χωρίς να έχουν καμία αίσθηση πόσο φθείρουν την έννοια με τη συμπεριφορά τους. Πριν δύο χρόνια ήταν ο Μίχος, σήμερα ο Κασιδιάρης, αύριο δεν πρέπει να είναι κανείς τους. Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το επικίνδυνο αστείο. Οι εγκληματίες ανήκουν στη φυλακή και όχι στα έδρανα της Βουλής.

 

ΥΓ: Ξέρω ότι πιθανώς αρκετοί να με βρίσουν ή να με ειρωνευτούν που δε ζω ή δουλεύω πια στη χώρα που αγαπώ. Το περιμένω. Ομως ας είναι αυτή η τελευταία τέτοια έκφραση του θυμού και του μίσους σας. Ας ξεπεράσουμε επιτέλους τις πρωτόγονες συμπεριφορές, και ας κάτσουμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτής της χώρας ως σκεπτόμενοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους».

 

 

Ο Πύρρος Δήμας εργάζεται στις ΗΠΑ ως προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της χώρας.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM