Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
Cassius
0

»Πώς να μην περιμένεις δύο ανθρώπους που συνεργάζονται πάνω από 20 χρόνια; Ο Philippe Cerboneschi και ο Hubert Blanc-Francard είναι περισσότερο γνωστοί ως Philippe Zdar και Boom Bass. Aν δεν σας λένε πάλι τίποτα αυτά τα ονόματα, με το Cassius ή με το La Funk Mob σίγουρα κάτι θα καταλάβετε. Αυτοί οι δύο ευγενείς Γάλλοι πρωτομάστορες του french electro, μαζί με τους Duft Punk, έρχονται στο Fuzz στις 11 Απριλίου. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν μπορείς να τους κατατάξεις αυστηρά σ’ έναν ήχο, καθώς κατά καιρούς έχουν πειραματιστεί και με τη hip hop όπως και με τη house, αφού έχουν συνεργαστεί με ουκ ολίγα ονόματα της χορευτικής σκηνής (Bob Sinclair, Mc Solar, Cut Copy και Wu-Tang Clan). Μαζί τους οι Replicas, o Chevy και ο Γάλλος DMR. Να υπενθυμίσουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχε το 10ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου.
Σταύρος Διοσκουρίδης

»Μια διαφορετική έκθεση με θέμα το Βυζάντιο πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Ο Τάσος Λιακόπουλος δημιουργεί εικόνες από το Βυζάντιο με φθαρμένα υλικά που έχει ξεβράσει η θάλασσα, σκουριασμένα σίδερα, καπάκια, βότσαλα και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Την ονομάζει «Το ταπεινό μου Βυζάντιο» λόγω του χαρακτήρα της και ακούγεται αρκετά ενδιαφέρουσα. Τα εγκαίνια είναι στις 31 Μαρτίου και η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 30 Απριλίου. Και κάτι ευχάριστο που έμαθα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή: στις 9 Απριλίου εμφανίζεται στο Μουσικό Σπίτι Διαύλος ο θρυλικός Oλλανδός λαουτίστας Jozef van Wissem.
Μαρία Παππά

» Στις 2 Απριλίου θα πάω στον αγαπημένο μου κινηματογράφο, τον Μικρόκοσμο, στη Λ. Συγγρού 106. Στις 22.30 θα γίνει η πρεμιέρα της ταινίας Unitas του Κωστή Μπασσογιάννη. Πρόκειται για αγγλόφωνη μεγάλου μήκους ανεξάρτητη παραγωγή, που μέχρι στιγμής έχει επιλεγεί και διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (στο τμήμα «Digital») και στο London Film Festival, όπου πήρε αρκετά καλές κριτικές. Είναι, λένε, μία ατμοσφαιρική ταινία δουλεμένη με πολύ λεπτομέρεια και μεράκι από όλες τις πλευρές (τεχνικά, εικαστικά και υποκριτικά). Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη πάνω σε μία ιδέα του Σπύρου Ανδρέα Παπαδάτου, που υπογράφει το σενάριο μαζί με το σκηνοθέτη. Θα προβάλλεται για μία βδομάδα και θα συνεχίσει στον ίδιο κινηματογράφο για ορισμένες ακόμα προβολές.
Mερόπη Κοκκίνη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ