Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
0

Τελευταία (ή προτελευταία, με το ΔΝΤ ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει) στήλη της φετινής σχολικής χρονιάς και το συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχει συμπέρασμα. Και το κυριότερο είναι πως δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει από Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει και το γερό crash test. Πρώτη αντίφαση που διαφαίνεται στο ορίζονται είναι η τιμή του ποτού. Αρκετοί καταστηματάρχες και προμοτεράδες ισχυρίζονται πως το ποτό θα κινηθεί στα €6-7, την ώρα που στη λιανική η μποτίλια (όχι special, αλλά του σοβαρό ποτού) έχει φτάσει τα 21€. Επίσης, τη μαγική στιγμή που ο ΦΠΑ των αλκοολούχων θα αφήσει το όμορφο 11% και θα πάει στα 23%, θα έχουμε μια εκτόξευση περίπου στα €30. Η απάντηση είναι μεταξύ της νταμιτζάνας (ποτό από το κατώι σου και ας είναι και... τούμπανο) και της μεζούρας. Άλλη μια λύση είναι τα «happy hour» που κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους και η Αθήνα θυμίζει αιγαιοπελαγίτικο νησί στα μέσα Ιουλίου. Συνήθως, η τιμή του ποτού αγγίζει το χαμηλό ποσό των €5 και τα κοκτέιλ τα €7, αλλά το hour του happy είναι κάπως αλλοπρόσαλλο. Τέλος, υπάρχουν και άλλα ρητορικά ερωτήματα που θα κληθούν ν' απαντήσουν οι άνθρωποι και οι πελάτες της νύχτας: τι θα γίνει με τις μεσαίες μέρες; Θα έρθουν μεγάλα ονόματα για τα decks; Πόσο θα χρεώνουνε οι απολυμένοι δημοσιογράφοι-DJs; Τι θα γίνει με την είσοδο στα καλά events; Πόσα απίδια χωράει ο σάκος; Οι απαντήσεις σε λίγο καιρό και σε ένα μπαρ δίπλα σας.

Etc... Οι Βέλγοι Aeroplane μας επισκέπτονται την Κυριακή στο Mohito Bay. Ξακουστοί παραγωγοί με αμέτρητα remix, σε αμέτρητα κοινότοπα τραγούδια. Καλοί για την παραλία, θα αναστατώσουν ευχάριστα τους λουόμενους και θα δώσουν μια γκρουβαλo-indie εσάνς στο κυριακάτικο μπάνιο. Στο ίδιο beach bar θα ανέβει την Παρασκευή ο Βασίλης Καρράς (no comment). Την Πέμπτη στο Tiki θα πάει το Βουνό με μια ατμόσφαιρα αλά Mαϊάμι. Θα είναι και ο Lebron James εκεί. Την Παρασκευή στις κονσόλες του Six d.o.g.s αράζει ο σεμνότυφος νέος που ακούει στο όνομα Thodoris Kanellopoulos. Μουσικές επιλογές που ξεχώρισαν από το σήμερα και το χθες με μια ιδιαίτερη έμφαση στα χορευτικά hits του φετινού καλοκαιριού. Το χαρακτηριστικό του Kanellopoulos είναι ότι «ακούει» και «διαβάζει» το κοινό, χωρίς να του επιτρέπει να βαρεθεί ούτε λεπτό. Θα είναι πραγματικά μια όμορφη βραδιά.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το αριστούργημα της Κλόι Ζάο, μια κακόβουλη Α.Ι. και πολλά παιδικά από αύριο στους κινηματογράφους

Το συνταρακτικό «Hamnet» κυκλοφορεί επιτέλους στις αίθουσες, πλάι σε ένα θρίλερ του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ και αρκετούς τίτλους που διεκδικούν την προσοχή του οικογενειακού κοινού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΚΥΘΝΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ

Πολιτισμός / Τι έδειξαν οι ανασκαφές για την αρχαία πόλη της Κύθνου

Οι εργασίες φέτος επικεντρώθηκαν και πάλι στην Ακρόπολη, αφενός στην ανασκαφή του οικιστικού συγκροτήματος του Νοτίου Πλατώματος και αφετέρου στην ευρύτερη περιοχή του ιερού της Δήμητρας και Κόρης
THE LIFO TEAM
Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Πολιτισμός / Ρόδος: Ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού Cardo και του Τετραπύλου στον αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, διαμορφώνει και αναδεικνύει τον ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά μη αναδεδειγμένο, μέχρι σήμερα, αρχαιολογικό χώρο της «Περβόλας»
THE LIFO TEAM
Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Πολιτισμός / Κομήτης Ferto: Oι Εurofans δείχνουν ενθουσιασμένοι με το τραγούδι-δυναμίτης του Akyla

Σχόλια στο εξωτερικό το συγκρίνουν με την ενέργεια του Käärijä (Φινλανδία 2023), όχι γιατί μοιάζει μουσικά, αλλά γιατί έχει αυτόν τον "τρελό" και κολλητικό ρυθμό που σε κάνει να θέλεις να χορέψεις αμέσως.
THE LIFO TEAM