Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
0

Έχει μεγάλη πλάκα πώς αντιμετωπίζουν την κρίση και τη νύχτα οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει και έχουν απομακρυνθεί από τα ξενύχτια και τα ατοπήματα. Η θεία μου η Ανδρονίκη, για παράδειγμα, που θα πατήσει σε λίγο τα εξήντα με πήρε τηλέφωνο και δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ενθουσιώδη οργή της: «Μα για ποια κρίση μιλάμε; Μας κοροϊδεύουν; Πήγα το Σάββατο στο Γκάζι και δεν μπορούσα να περάσω! Μιλιούνια ο κόσμος. Πώς λένε ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά όταν όλοι στη διασκέδαση είναι πρώτοι;». Εύλογη η απορία της θείας, διαχρονικό το κλισέ «ποια κρίση, αφού όλοι έξω είναιC, αλλά εκτός πραγματικότητας. Η νύχτα έχει αλλάξει και ας είναι τα μιλιούνια στους δρόμους. Η έννοια «πιστόλιασμα» αρχίζει και γίνεται συνήθειο, το φλασκί χωράει πιο εύκολα στη βερμούδα και η μπίρα είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Επίσης, τα κεράσματα λιγότερα και το «στα τρία ποτά το ένα δώρο» αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση. Αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Από εκεί και έπειτα θα δούμε πώς θα το διαμορφώσουμε το μάν(ι)ουαλ και θα βρούμε και μια πιο λογική απάντηση στη θεία...

Μια ιέρεια του χώρου (που θα ήθελε και θα ήθελα να γράφει αυτήν τη στήλη) μου κατήγγειλε προχθές ένα μέγα σκάνδαλο που διαπράττεται στον χώρο της νύχτας. Το βαθύ, σωστό, αποδοτικό και αξιοπρεπές digging για την «εξόρυξη» κρυμμένων διαμαντιών του παρελθόντος και η re-επεξεργασία τους δεν γίνεται πια στις γνωστές δεξαμενές βινυλίων, κασετών, vhs, και άλλων χειροπιαστών υλικών αλλά στο YouΤube. «Τα πιο σπάνια κομμάτια τα βρίσκεις πια στο YouTube και όχι στους δίσκους και αυτό είναι κάτι το αηδιαστικό». Δεν ξέρω πόσο θα σας επηρεάσει όταν ακούσετε το επόμενο DJ set σας ή αν αντιληφθείτε διαφορές στην ποιότητα ήχου, αλλά εγώ υποσχέθηκα στην εν λόγω κυρία ότι θα το γράψω και είναι καλό στις δύσκολες μέρες που περνάμε να κρατάμε τις υποσχέσεις μας.

Etc... O εξαιρετικός και πολύ χορευτικός Franc Roger θα είναι την Παρασκευή στο Void. Το μουσικό μπλογκ Urban Tropicalia κάνει στις 25/06 ένα πάρτι που θα συζητηθεί από αυτούς που ξέρουν και όχι από τις mainstream φάτσες που έχουμε συνηθίσει. Στο Capou. Μέχρι νωρίς το πρωί! Ο Chevy ξεκινά τις Παρασκευές στο Loop με εκλεκτούς καλεσμένους. Αυτήν θα είναι ο Lex. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Drazel συστήνεται ανεπιφύλακτα. Το Μουντιάλ συνεχίζεται, τα κορίτσια είναι μόνα έξω και η ζωή κυλάει υπέροχα και φτωχικά στη μικρή μας πόλη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM