Ψυχαγωγία

Ψυχαγωγία Facebook Twitter
0

Λονδίνο Β'  μέρος... και τελευταίο (για τον μήνα τουλάχιστον). Για να εξηγούμαι, ο λαϊκισμός του «όσο πιο φτηνά, τόσο πιο καλά» είναι ο κινητήριος μοχλός αυτής της στήλης. Δεν χωράνε ελιτισμοί και μακαντέμια εδώ πέρα.  Προς γνώση, λοιπόν, των ενδιαφερομένων θ' αναφέρω ένα αρτιστίκ, εναλλακτικό και κοζάτο μπαρ στη φημισμένη Old Street. Κλασικά pop αγγλικά κομμάτια, υπόνοιες electro, urban style και το VICE να διαβάζεται στα χαμηλά μαύρα τραπέζια.

Τα έχουμε ή θα τα έχουμε όλα αυτά και στην Αθήνα μας. Πόσο θα στοίχιζε, όμως, το ποτό στα μέρη μας; €6 στην καλύτερη. €7,70 στην κανονική. Άσχετα με το τι λένε τα γεωπολιτικά στοιχεία, ότι δηλαδή στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου σίγουρα είναι πιο ακριβά να διατηρήσεις την μπάρα σου από ό,τι στην Αθήνα μας, στην Αλβιόνα τα ποτά είναι πολύ φθηνότερα. Παίζει ρόλο που η λίρα και το ευρώ είναι κοντά στην ισοτιμία, αλλά επίσης και το ότι η νύχτα πρέπει να προσαρμόζεται και στην κρίση. Όχι η κρίση στη νύχτα. Για να τελειώνουμε με τη φλυαρία, στο μπαρ του Λονδίνου ήπια μια κανονική μερίδα Grey Goose και πλήρωσα €5. Εδώ το ροζ νόμισμα του πορτοφολιού μας θα κλαιγόταν που έχασε την αναπαυτική θέση του. ..

Στα δικά μας τώρα... Ανοίγει το Vitrine την Τετάρτη, ακριβώς κάτω από το καλοκαιρινό (Μάρκου Μουσούρου 1 & Αρδηττού, Μετς). Φανταζόμαστε με την ίδια πετυχημένη συνταγή και την Ακρόπολη στο «πιάτο». Όπου να 'ναι ανοίγει και το νέο Fuz στον Ταύρο. Συναυλίες και πάρτι στο μενού του. Την Παρασκευή στο Void οι δύο DJ του group baseless, o zOol και ο F@kos παρουσιάζουν ένα ποτ πουρί από soul, jazzy και afro στοιχεία. Αν σας αρέσουν, θα είναι εκεί κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα. Την ίδια μέρα, ο Hernan Cattaneo, o Αργεντίνος progres-iβάς έρχεται στο Venue για ν' αποδείξει πως και οι γιάπηδες έχουν ψυχή. Και οι «μαύρες» ψυχές θα βρουν, όμως, σωτηρία αυτήν τη μέρα, αφού στο Gaz A L'Eau loft οι Black Athena φέρνουν τους Floating Points, Fatima, και τον Alexander Nut.

Etc... Χρόνια πολλά Replicas με JBag και άλλα πολλά το Σάββατο στο Bios. Την προηγούμενη μέρα οι φαραώ αντεπιτίθενται με τους Egyptian Lovers στο ίδιο κατάστημα. Στις 3/10 το Skull Bar φιλοξενεί τον εξαιρετικό Savas Pascalidis. Μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό με πολύ καλά χορευτικά tracks. Τα Easy Aloha επανέρχονται σήμερα στο Tiki και η πόλη ξανάρχεται στα ίσα της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM