Πρεμιέρα για τον Μπρούνο

Πρεμιέρα για τον Μπρούνο Facebook Twitter
0

Χτες βράδυ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ο «Μπρούνο» στο Λονδίνο. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κατέφτασε μετά συνοδείας για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ως ο Αυστριακός, ανοιχτά γκέι σχεδιαστής μόδας Μπρούνο.

Η υπόθεση της ταινίας αρχίζει όταν ο Μπρούνο απολύεται από μια τηλεοπτική εκπομπή μόδας στην Αυστρία και φεύγει για την Αμερική για να γίνει, όπως λέει, «ο πιο διάσημος Αυστριακός μετά τον Χίτλερ».

Ο κριτικός του Guardian Στιβ Ρόουζ λέει ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ταινία με το «Μπόρατ», αλλά με καλύτερα κοστούμια. Εξακολουθεί να είναι ξεκαρδιστική αλλά και εξίσου -ή και περισσότερο- «ενοχλητική» με την ταινία του Μπόρατ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι ακτιβιστές της γκέι κοινότητας στην Αμερική εκφράζουν το φόβο ότι μπορεί η ταινία να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προφανώς επιθυμεί, και αντί να ξεσκεπάσει τα ομοφοβικά στερεότυπα, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιους να αισθάνονται ακόμα πιο άβολα με τα ομοφυλοφιλικά ζητήματα.

Η Universal, πάντως, αρνήθηκε να προσθέσει στο φιλμ μήνυμα για τα δικαιώματα των γκέι και την ανεκτικότητα, όπως ζήτησαν οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, δηλώνοντας πως «το "Μπρούνο" χρησιμοποιεί την κωμωδία της πρόκλησης για να ρίξει ένα δυνατό φως πάνω στον παραλογισμό της μηδενικής ανοχής και της άγνοιας, και στην ομοφοβία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM