Πρεμιέρα για τον Μπρούνο

Πρεμιέρα για τον Μπρούνο Facebook Twitter
0

Χτες βράδυ έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ο «Μπρούνο» στο Λονδίνο. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν κατέφτασε μετά συνοδείας για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ως ο Αυστριακός, ανοιχτά γκέι σχεδιαστής μόδας Μπρούνο.

Η υπόθεση της ταινίας αρχίζει όταν ο Μπρούνο απολύεται από μια τηλεοπτική εκπομπή μόδας στην Αυστρία και φεύγει για την Αμερική για να γίνει, όπως λέει, «ο πιο διάσημος Αυστριακός μετά τον Χίτλερ».

Ο κριτικός του Guardian Στιβ Ρόουζ λέει ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ταινία με το «Μπόρατ», αλλά με καλύτερα κοστούμια. Εξακολουθεί να είναι ξεκαρδιστική αλλά και εξίσου -ή και περισσότερο- «ενοχλητική» με την ταινία του Μπόρατ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι ακτιβιστές της γκέι κοινότητας στην Αμερική εκφράζουν το φόβο ότι μπορεί η ταινία να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προφανώς επιθυμεί, και αντί να ξεσκεπάσει τα ομοφοβικά στερεότυπα, υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιους να αισθάνονται ακόμα πιο άβολα με τα ομοφυλοφιλικά ζητήματα.

Η Universal, πάντως, αρνήθηκε να προσθέσει στο φιλμ μήνυμα για τα δικαιώματα των γκέι και την ανεκτικότητα, όπως ζήτησαν οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις, δηλώνοντας πως «το "Μπρούνο" χρησιμοποιεί την κωμωδία της πρόκλησης για να ρίξει ένα δυνατό φως πάνω στον παραλογισμό της μηδενικής ανοχής και της άγνοιας, και στην ομοφοβία».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM