Πέθανε στα 94 του ο παραγωγός του «Νονού», Άλμπερτ Ράντι

Πέθανε στα 94 του ο παραγωγός του Νονού, Άλμπερτ Ράντι Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Άλμπερτ Ράντι, παραγωγός και σεναριογράφος καναδικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τις ταινίες «Ο Νονός» και «Million Dollar Baby», δημιούργησε την κωμωδία «The Longest Yard» και βοήθησε στη δημιουργία της επιτυχημένης κωμικής σειράς «Hogan's Heroes».

Ο Ράντι πέθανε «ειρηνικά» το Σάββατο στο ιατρικό κέντρο του UCLA, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο οποίος πρόσθεσε ότι μεταξύ των τελευταίων λέξεων του ήταν: «Το παιχνίδι τελείωσε, αλλά κερδίσαμε το παιχνίδι».

Γεννημένος στο Μόντρεαλ το 1930, ο Άλμπερτ Στότλαντ Ράντι μετακόμισε στις ΗΠΑ ως παιδί και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, εργαζόταν ως αρχιτέκτονας όταν γνώρισε τον τηλεοπτικό ηθοποιό Μπέρναρντ Φάιν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αυτό άλλαξε για πάντα τη ζωή του.

Ο Ράντι παρήγαγε περισσότερες από 30 ταινίες, από ταινίες κορυφής, μέχρι... πάτου, από The Godfather και Million Dollar Baby μέχρι Cannonball Run II και Megaforce, υποψήφια για Χρυσά Βατόμουρα ως οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Κατά τα άλλα, είχε επιτυχίες όπως το The Longest Yard, του οποίου ήταν παραγωγός και δημιούργησε την ιστορία, και αποτυχίες όπως το θρίλερ Sabotage του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.Συνεργάστηκε συχνά με τον Burt Reynolds, ξεκινώντας από το The Longest Yard και συνεχίζοντας με δύο κωμωδίες Cannonball Run και Cloud Nine. Εκτός από το Hogan's Heroes, στους τηλεοπτικούς του τίτλους περιλαμβάνονται οι ταινίες Married to a Stranger και Running Mates.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

Πολιτισμός / Ρωμαϊκή Εποχή: Η «καλύτερη ένδειξη» μέχρι σήμερα ότι οι μονομάχοι πάλευαν με λιοντάρια σε έναν σκελετό

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε φυσικές αποδείξεις για μονομάχους που πάλευαν, ή συμμετείχαν σε ένα θέαμα, με μεγάλες γάτες όπως τα λιοντάρια» σύμφωνα με τους ειδικούς
LIFO NEWSROOM