Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Πέθανε ο λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης Facebook Twitter
0

Πέθανε ο γνωστός ο λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσούσε από κορωνοϊό.

Γεννημένος στα Ιωάννινα ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός και άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας, τραγουδώντας με την κιθάρα του. Σύντομα έδειξε το μεγάλο, δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας τραγούδια που έμελλε να γίνουν τεράστιες επιτυχίες.

Ήταν ο συνθέτης και στιχουργός πασίγνωστων τραγουδιών που ερμήνευσαν μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης Facebook Twitter
Όρθιος, αγκαλιάζει τους Ρένα Κουμιώτη, Ρίτα Σακελλαρίου, Κώστα Καφάση

Το «άστρο» του μεσουράνησε την δεκαετία του 1980 αλλά τα κομμάτια του ακούγονται μέχρι τις ημέρες μας. Πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος» και «Ένα λεπτό περιπτερά» τις ερμήνευσε ο Στράτος Διονυσίου.

Από τα πιο γνωστά τραγούδια που συνέθεσε είναι επίσης τα: «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Άτακα κι επί τόπου», «Εγώ να δεις» κ.α.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM