Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών

Παραιτήσεις καθηγητών και από την Δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τους καλλιτέχνες με τους καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας να υποβάλλουν νωρίτερα σήμερα τις παραιτήσεις τους.

Στην ανακοίνωσή τους οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής δηλώνουν τη στήριξή τους στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της σχολής ενώ επισημαίνουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν ήδη παραιτηθεί με αφορμή το προεδρικό διάταγμα που εξισώνει τα πτυχία των Δραματικών Σχολών με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Στην ανακοίνωσή του οι ιθύνοντες της σχολής αναφέρουν πως «Ο διευθυντής Σπουδών, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών:

α) εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Π.Δ. 85/22 που με τις επίμαχες διατάξεις του απαξιώνει το επίπεδο σπουδών στον χώρο των παραστατικών σπουδών,

β) στηρίζοντας τους σπουδαστές και τις σπουδάστριές μας στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, όπως αυτές έχουν εκδηλωθεί μέσα από την κατάληψη της Δραματικής Σχολής, του Θεάτρου Μπάρι και του Θεάτρου Απόλλωνας,

γ) δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους σπουδαστές /σπουδάστριες και στους συναδέλφους των υπόλοιπων δραματικών σχολών της χώρας και ευρύτερα στον καλλιτεχνικό χώρο...

Με απόλυτη συναίσθηση της παιδαγωγικής και κοινωνικής μας ευθύνης, δηλώνουμε την παραίτησή μας».

Παραιτήσεις καθηγητών και από την Δραματική του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Facebook Twitter

Σημειώνεται ότι στην Πάτρα η σχολή τελεί υπό κατάληψη εδώ και μέρες, ενώ από το Σάββατο ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Θέατρο Απόλλων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Πολιτισμός / WWF: Tα διδάγματα των πυρκαγιών του Έβρου σε δύο επιστημονικές μελέτες

Με σημείο αναφοράς τις περσινές πυρκαγιές στον Έβρο, το WWF Ελλάς εκπόνησε δύο μελέτες με στόχο να χρησιμοποιηθούν ως πρότυπα διαδικασιών για τον μεταπυρικό σχεδιασμό των περιοχών της χώρας που πλήττονται από πυρκαγιές.
NEWSROOM
Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Bikeriders» του Τζεφ Νίκολς, το «Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person» και ο «Νυχτερινός Εκφωνητής» του Ρένου Χαραλαμπίδη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ