Όσκαρ 2024: Έτσι «γιόρτασε» ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του

Oppenheimer: Πώς γιόρτασε ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ 2024; Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ανάμεσα στις 13 υποψηφιότητες που απέσπασε το «Oppenheimer» στα Όσκαρ 2024 είναι και αυτή στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου, με διεκδικητή τον Κίλιαν Μέρφι. Πώς «γιόρτασε», όμως, την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο Variety o Κίλιαν Μέρφι έμαθε ότι είναι υποψήφιος στα Όσκαρ 2024 ενώ βρισκόταν στην πατρίδα του, την Ιρλανδία. «Ευτυχώς, ζω σε μια χώρα με ώρα ζώνης που δεν χρειάζεται να σηκωθώ στις 5 το πρωί», δήλωσε. «Το είχα οργανώσει. Είχαμε μερικές μέρες ρεπό και ήμουν στο σπίτι μου, το οποίο ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στην πόλη του Κορκ. Σήμερα ήμουν με τους γονείς μου και τη σύζυγό μου. Οπότε αυτό ήταν πολύ ωραίο». 

Συγκεκριμένα, βρισκόταν στην κουζίνα όταν άκουσε το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα των άλλων υποψηφίων. «Ήπιαμε ένα φλιτζάνι τσάι και φάγαμε ένα κομμάτι κέικ. Ήταν πολύ ωραία» συμπλήρωσε. «Η μαμά μου έφτιαξε ένα παντεσπάνι. Ήταν πολύ νόστιμο». 

Μιλώντας για τη σημασία που έχει η υποψηφιότητα για εκείνον, επισήμανε ότι «οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι συγκλονισμένος. Αλλά πάνω απ' όλα, περήφανος για την ταινία και περήφανος που έχει πετύχει τόσα πολλά. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Με πλησιάζουν συνέχεια άνθρωποι στο δρόμο και μου λένε "έχω δει την ταινία πέντε φορές". Και αυτοί είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νεότεροι, αγόρια και κορίτσια. Είναι τρελό. Και στη συνέχεια, η αναγνώριση από την Ακαδημία, όπως έγινε με εμάς, είναι απλά εκπληκτική». 

Όσο για την απονομή, τόνισε ότι «θα φέρω τη γυναίκα μου και τα αγόρια μου, ελπίζω. Αυτό είναι το σχέδιο μέχρι στιγμής». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «έχω φίλους που έχουν πάει εκεί στο παρελθόν. Όλοι λένε ότι είναι μια υπέροχη εμπειρία που δεν ξεχνάς ποτέ. Πρέπει να πάω με ανοιχτή καρδιά και να το απολαύσω γιατί μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ. Αυτή είναι η στάση μου». 

Και τι θα φάει στα Όσκαρ, μιας και δεν σερβίρουν δείπνο; «Ίσως βάλω λίγο από το παντεσπάνι της μαμάς στην τσάντα της γυναίκας μου» ήταν η απάντηση του Κίλιαν Μέρφι. 

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM