Όσκαρ 2024: Έτσι «γιόρτασε» ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του

Oppenheimer: Πώς γιόρτασε ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ 2024; Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ανάμεσα στις 13 υποψηφιότητες που απέσπασε το «Oppenheimer» στα Όσκαρ 2024 είναι και αυτή στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου, με διεκδικητή τον Κίλιαν Μέρφι. Πώς «γιόρτασε», όμως, την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο Variety o Κίλιαν Μέρφι έμαθε ότι είναι υποψήφιος στα Όσκαρ 2024 ενώ βρισκόταν στην πατρίδα του, την Ιρλανδία. «Ευτυχώς, ζω σε μια χώρα με ώρα ζώνης που δεν χρειάζεται να σηκωθώ στις 5 το πρωί», δήλωσε. «Το είχα οργανώσει. Είχαμε μερικές μέρες ρεπό και ήμουν στο σπίτι μου, το οποίο ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στην πόλη του Κορκ. Σήμερα ήμουν με τους γονείς μου και τη σύζυγό μου. Οπότε αυτό ήταν πολύ ωραίο». 

Συγκεκριμένα, βρισκόταν στην κουζίνα όταν άκουσε το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα των άλλων υποψηφίων. «Ήπιαμε ένα φλιτζάνι τσάι και φάγαμε ένα κομμάτι κέικ. Ήταν πολύ ωραία» συμπλήρωσε. «Η μαμά μου έφτιαξε ένα παντεσπάνι. Ήταν πολύ νόστιμο». 

Μιλώντας για τη σημασία που έχει η υποψηφιότητα για εκείνον, επισήμανε ότι «οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι συγκλονισμένος. Αλλά πάνω απ' όλα, περήφανος για την ταινία και περήφανος που έχει πετύχει τόσα πολλά. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Με πλησιάζουν συνέχεια άνθρωποι στο δρόμο και μου λένε "έχω δει την ταινία πέντε φορές". Και αυτοί είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νεότεροι, αγόρια και κορίτσια. Είναι τρελό. Και στη συνέχεια, η αναγνώριση από την Ακαδημία, όπως έγινε με εμάς, είναι απλά εκπληκτική». 

Όσο για την απονομή, τόνισε ότι «θα φέρω τη γυναίκα μου και τα αγόρια μου, ελπίζω. Αυτό είναι το σχέδιο μέχρι στιγμής». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «έχω φίλους που έχουν πάει εκεί στο παρελθόν. Όλοι λένε ότι είναι μια υπέροχη εμπειρία που δεν ξεχνάς ποτέ. Πρέπει να πάω με ανοιχτή καρδιά και να το απολαύσω γιατί μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ. Αυτή είναι η στάση μου». 

Και τι θα φάει στα Όσκαρ, μιας και δεν σερβίρουν δείπνο; «Ίσως βάλω λίγο από το παντεσπάνι της μαμάς στην τσάντα της γυναίκας μου» ήταν η απάντηση του Κίλιαν Μέρφι. 

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Πολιτισμός / Η γαλλική ταινία όπου ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight

Στο Jim Queen, ένας ιός μετατρέπει τους gay άνδρες σε straight και ένας queer influencer ψάχνει τη θεραπεία στο Παρίσι. Η γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, μετατρέποντας την ετεροφυλοφιλία σε camp ταινία τρόμου για τη gay σκηνή.
THE LIFO TEAM
Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ ακυρώνει την παρουσία της στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Πολιτισμός / Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ χάνει την πρώτη της εμφάνιση στις Κάννες μετά από τραυματισμό

Η 84χρονη σταρ δεν θα παραστεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ Καννών, όπου θα λάμβανε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας της, καθώς αναρρώνει από τραυματισμό στο γόνατο.
THE LIFO TEAM
Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Πολιτισμός / Εντυπωσιακή ανακάλυψη στην Πομπηία: Γιατρός αναγνωρίστηκε από τα εργαλεία του

Νέα εξέταση σε εκμαγείο θύματος της έκρηξης του Βεζούβιου αποκάλυψε ευρήματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους να ταυτοποιήσουν το επάγγελμά του, σχεδόν 2.000 χρόνια μετά τον θάνατό του
THE LIFO TEAM