Όσκαρ 2024: Έτσι «γιόρτασε» ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του

Oppenheimer: Πώς γιόρτασε ο Κίλιαν Μέρφι την υποψηφιότητά του στα Όσκαρ 2024; Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ανάμεσα στις 13 υποψηφιότητες που απέσπασε το «Oppenheimer» στα Όσκαρ 2024 είναι και αυτή στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου, με διεκδικητή τον Κίλιαν Μέρφι. Πώς «γιόρτασε», όμως, την υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο Variety o Κίλιαν Μέρφι έμαθε ότι είναι υποψήφιος στα Όσκαρ 2024 ενώ βρισκόταν στην πατρίδα του, την Ιρλανδία. «Ευτυχώς, ζω σε μια χώρα με ώρα ζώνης που δεν χρειάζεται να σηκωθώ στις 5 το πρωί», δήλωσε. «Το είχα οργανώσει. Είχαμε μερικές μέρες ρεπό και ήμουν στο σπίτι μου, το οποίο ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στην πόλη του Κορκ. Σήμερα ήμουν με τους γονείς μου και τη σύζυγό μου. Οπότε αυτό ήταν πολύ ωραίο». 

Συγκεκριμένα, βρισκόταν στην κουζίνα όταν άκουσε το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα των άλλων υποψηφίων. «Ήπιαμε ένα φλιτζάνι τσάι και φάγαμε ένα κομμάτι κέικ. Ήταν πολύ ωραία» συμπλήρωσε. «Η μαμά μου έφτιαξε ένα παντεσπάνι. Ήταν πολύ νόστιμο». 

Μιλώντας για τη σημασία που έχει η υποψηφιότητα για εκείνον, επισήμανε ότι «οι λέξεις δεν μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα. Είναι μεγάλη μου τιμή και είμαι συγκλονισμένος. Αλλά πάνω απ' όλα, περήφανος για την ταινία και περήφανος που έχει πετύχει τόσα πολλά. Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας. Με πλησιάζουν συνέχεια άνθρωποι στο δρόμο και μου λένε "έχω δει την ταινία πέντε φορές". Και αυτοί είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και νεότεροι, αγόρια και κορίτσια. Είναι τρελό. Και στη συνέχεια, η αναγνώριση από την Ακαδημία, όπως έγινε με εμάς, είναι απλά εκπληκτική». 

Όσο για την απονομή, τόνισε ότι «θα φέρω τη γυναίκα μου και τα αγόρια μου, ελπίζω. Αυτό είναι το σχέδιο μέχρι στιγμής». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «έχω φίλους που έχουν πάει εκεί στο παρελθόν. Όλοι λένε ότι είναι μια υπέροχη εμπειρία που δεν ξεχνάς ποτέ. Πρέπει να πάω με ανοιχτή καρδιά και να το απολαύσω γιατί μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ. Αυτή είναι η στάση μου». 

Και τι θα φάει στα Όσκαρ, μιας και δεν σερβίρουν δείπνο; «Ίσως βάλω λίγο από το παντεσπάνι της μαμάς στην τσάντα της γυναίκας μου» ήταν η απάντηση του Κίλιαν Μέρφι. 

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ