Οργή στην Ινδία για φωτογραφία της Ριάνα- Πόζαρε topless, φορώντας μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα

Οργή στην Ινδία για φωτογραφία της Ριάνα- Πόζαρε topless, φορώντας μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα Facebook Twitter
ΕPA
0

Αντιδράσεις προκαλεί, ξανά, στην Ινδία η Ριάνα, με μία φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media.

Η σταρ πόζαρε topless, με ένα σατέν μποξεράκι της εταιρείας εσωρούχων της και κοσμήματα. Αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν ένα μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα του Ινδουισμού.

Πολλοί Ινδοί χρήστες των social media την κατηγόρησαν για ασέβεια. «Η κουλτούρα μας δεν είναι η στολή σου», έγραψε κάποιος. «Δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό ενός κολιέ με τον Γκανέσα στο πλαίσιο διαφήμισης για εσώρουχα», σχολίασε άλλος. «Μπορούμε να σταματήσουμε να προσδίδουμε σεξουαλικά χαρακτηριστικά στην πίστη των ανθρώπων για την άσκηση επιρροής;», έγραψε άλλος χρήστης.


Ο Γκανέσα είναι ο θεός της σοφίας και της επιτυχίας και συχνά απευθύνονται σε αυτόν Ινδουιστές που κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.

Μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Ριάνα είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις στην Ινδία, με μία ανάρτηση που έκανε για τις διαδηλώσεις των αγροτών στη χώρα. «Γιατί δεν μιλάμε για αυτό;», έγραψε δημοσιεύοντας είδηση για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η παρέμβαση της Ριάνα, όπως και της Γκρέτα Τούνμπεργκ, για το θέμα, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης της Ινδίας, που έκανε λόγο για ξένους πολίτες που «βιάζονται να σχολιάσουν», χωρίς να έχουν «πλήρη γνώση των προβλημάτων». Παράλληλα χαρακτήρισε «μη ακριβείς και ανεύθυνες» τις παρεμβάσεις «διάσημων και άλλων».

Κάποιοι συνέδεσαν αυτά τα δύο θέματα, όπως ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Ραμ Καντάμ. «Είναι αποκρουστικό το πώς η Ριάνα χλευάζει ξεδιάντροπα τον αγαπημένο μας Γκανέσα. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει ιδέα ούτε σεβασμό για την ινδική κουλτούρα, παράδοση και τα ζητήματά μας», έγραψε στα social media και εξέφρασε την ελπίδα ότι έπειτα από αυτό η αντιπολίτευση θα σταματήσει να δέχεται βοήθεια από τη σταρ.

Επίσης το Παγκόσμιο Ινδουιστικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση, προκειμένου να ληφθούν μέτρα σε βάρος των λογαριασμών της Ριάνα στα social media.

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM