Οργή στην Ινδία για φωτογραφία της Ριάνα- Πόζαρε topless, φορώντας μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα

Οργή στην Ινδία για φωτογραφία της Ριάνα- Πόζαρε topless, φορώντας μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα Facebook Twitter
ΕPA
0

Αντιδράσεις προκαλεί, ξανά, στην Ινδία η Ριάνα, με μία φωτογραφία που δημοσίευσε στα social media.

Η σταρ πόζαρε topless, με ένα σατέν μποξεράκι της εταιρείας εσωρούχων της και κοσμήματα. Αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν ένα μενταγιόν με τον θεό Γκανέσα του Ινδουισμού.

Πολλοί Ινδοί χρήστες των social media την κατηγόρησαν για ασέβεια. «Η κουλτούρα μας δεν είναι η στολή σου», έγραψε κάποιος. «Δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό ενός κολιέ με τον Γκανέσα στο πλαίσιο διαφήμισης για εσώρουχα», σχολίασε άλλος. «Μπορούμε να σταματήσουμε να προσδίδουμε σεξουαλικά χαρακτηριστικά στην πίστη των ανθρώπων για την άσκηση επιρροής;», έγραψε άλλος χρήστης.


Ο Γκανέσα είναι ο θεός της σοφίας και της επιτυχίας και συχνά απευθύνονται σε αυτόν Ινδουιστές που κάνουν ένα νέο επιχειρηματικό βήμα.

Μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες η Ριάνα είχε προκαλέσει ξανά αντιδράσεις στην Ινδία, με μία ανάρτηση που έκανε για τις διαδηλώσεις των αγροτών στη χώρα. «Γιατί δεν μιλάμε για αυτό;», έγραψε δημοσιεύοντας είδηση για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η παρέμβαση της Ριάνα, όπως και της Γκρέτα Τούνμπεργκ, για το θέμα, προκάλεσε την οργή της κυβέρνησης της Ινδίας, που έκανε λόγο για ξένους πολίτες που «βιάζονται να σχολιάσουν», χωρίς να έχουν «πλήρη γνώση των προβλημάτων». Παράλληλα χαρακτήρισε «μη ακριβείς και ανεύθυνες» τις παρεμβάσεις «διάσημων και άλλων».

Κάποιοι συνέδεσαν αυτά τα δύο θέματα, όπως ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Ραμ Καντάμ. «Είναι αποκρουστικό το πώς η Ριάνα χλευάζει ξεδιάντροπα τον αγαπημένο μας Γκανέσα. Αυτό δείχνει ότι δεν έχει ιδέα ούτε σεβασμό για την ινδική κουλτούρα, παράδοση και τα ζητήματά μας», έγραψε στα social media και εξέφρασε την ελπίδα ότι έπειτα από αυτό η αντιπολίτευση θα σταματήσει να δέχεται βοήθεια από τη σταρ.

Επίσης το Παγκόσμιο Ινδουιστικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση, προκειμένου να ληφθούν μέτρα σε βάρος των λογαριασμών της Ριάνα στα social media.

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ