Η Ριάνα εξαγρίωσε την κυβέρνηση της Ινδίας με ένα tweet για τις διαδηλώσεις των αγροτών

Η Ριάνα εξαγρίωσε την κυβέρνηση της Ινδίας με ένα tweet για τις διαδηλώσεις των αγροτών Facebook Twitter
EPA
0

Την οργή της κυβέρνησης της Ινδίας προκάλεσε μία ανάρτηση της Ριάνα στο Twitter, με την οποία πήρε θέση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην χώρα, την ίδια ώρα που οδοφράγματα στήνονται στο Νέο Δελχί. 

Αυτή την εβδομάδα, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται στα σύνορα της πρωτεύουσας της χώρας από τον Νοέμβριο. Η αστυνομία ξεκίνησε να οχυρώνει την πρωτεύουσα με την ανέγερση φραγμάτων, το σκάψιμο χαρακωμάτων και την κατασκευή συρματοπλεγμάτων σε κομβικά σημεία, ενώ παράλληλα τοποθέτησε καρφιά στους δρόμους. Ένοπλες δυνάμεις έχουν παραταχθεί στα σημεία αυτά, η τροφοδοσία των αγροτών διακόπηκε όπως επίσης και η πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οι αγρότες ανέφεραν πως χτυπήθηκαν σκληρά από τη διακοπή πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Με την κάποτε πολυσύχναστη λεωφόρο Μίρατ - Νέο Δελχί να θυμίζει πλέον απόρθητο φρούριο, οι αγρότες αναφέρουν πως η καταστολή αποτελεί μία ένδειξη ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως «εγκληματίες». Οι αγρότες απαιτούν την κατάργηση τριών νέων νόμων για τους οποίους λένε πως υπερψηφίστηκαν χωρίς διαβούλευση και η εφαρμογή τους τούς αφήνει στο έλεος των μεγάλων επιχειρήσεων. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές, που θα επιτρέψουν στους μεγάλους λιανοπωλητές να αγοράσουν απευθείας από τους καλλιεργητές, θα επιφέρουν το τέλος των μακροχρόνιων εγγυημένων τιμών για τις καλλιέργειες τους. 

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μόντι, που έχει υποχωρήσει σε κάποια επί μέρους σημεία αλλά απέκλεισε την ανάκληση των νόμων, ανέφερε πως οι μεταρρυθμίσεις θα ωφελήσουν τους αγρότες και θα προσελκύσουν επενδύσεις σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15% της ινδικής οικονομίας. 

 

«Γιατί δεν μιλάμε γι' αυτό;»

Σχολιάζοντας μία είδηση για τα μέτρα καταστολής κατά των διαδηλωτών η Ριάνα, που ακολουθείται από πάνω από 101 εκατ. χρήστες στο Twitter έγραψε: «Γιατί δεν μιλάμε γι' αυτό;», για να τοποθετηθεί, μετά από λίγο, επίσης με ανάρτησή της, η Γκρέτα Τούνμπεργκ. Η Σουηδή ακτιβίστρια, με 4,6 εκατ. ακολούθους, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους αγρότες. 

Η κυβέρνηση Μόντι εμφανίστηκε εξαγριωμένη και σε μία μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τις Ριάνα και Τούνμπεργκ, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για ξένους πολίτες που «βιάζονται να σχολιάσουν τέτοια θέματα» χωρίς «να έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων». Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις «διασημοτήτων και άλλων» ως «μη ακριβείς και όχι υπεύθυνες». 

Η Ριάνα εξαγρίωσε την κυβέρνηση της Ινδίας με ένα tweet για τις διαδηλώσεις των αγροτών Facebook Twitter
ΕΡΑ

Η κυβέρνηση της Ινδίας απείλησε το Twitter με νομικά μέτρα όταν η εταιρεία ξεμπλόκαρε περισσότερους από 250 λογαριασμούς που η κυβέρνηση είχε αναφέρει για τη χρήση του #ModiPlanningFarmerGenocide (σ.σ. ο Μόντι σχεδιάζει τη γενοκτονία των αγροτών) για «ψευδείς, εκφοβιστικές και προκλητικές αναρτήσεις» που σχετίζονται με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM