Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους

Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
2

Κι ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte στον γάμο της Πίπα Μίντλετον το Σάββατο, ένα μικρό αγόρι κατάφερε να κλέψει λίγη από την προσοχή και οι αταξίες του αλλά κυρίως η χειρονομία που έκανε να κάνουν το γύρο των μίντια.

Φωτογράφοι που βρέθηκαν στην εκκλησία του St Mark στο Englefield για την πολυσυζητημένη τελετή, απαθανάτισαν το αγόρι σε μερικές καθόλου «αριστοκρατικές» πόζες, αφού όταν τους αντιλήφθηκε όχι μόνο τους έβγαλε την γλώσσα περιπαιχτικά αλλά έκανε και μια χειρονομία, που στην Βρετανία θεωρείται ιδιαιτέρως προσβλητική. Για την ακρίβεια, αυτό που έκανε ήταν να υψώσει τα δύο του δάχτυλα 

Το παιδί περίμενε μαζί με τα υπόλοιπα παρανυφάκια να ακολουθήσει την Πίπα μέσα , όπου έλαβε χώρα στην τελετή. Μόλις είδε τους φωτογράφους, γύρισε προς το μέρος τους, τους έβγαλε τη γλώσσα και στη συνέχεια ύψωσε τα δύο του δάχτυλα σε μια χειρονομία που είναι για τους Βρετανούς σαν να τους δείχνει κάποιος το μεσαίο του δάχτυλο. Την κίνηση φυσικά αντιλήφθηκε άμεσα η Κέιτ Μίντλετον που βρισκόταν εκεί, επαναφέροντας άμεσα τους μικρούς ταραξίες στην τάξη. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αγόρι είναι ο Edward Sebire, γιος ενός από τους φίλους και συνεργάτες του James Matthews, του συζύγου της Πίπα. 

Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM
Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Πολιτισμός / Ο Ντε Νίρο λέει ότι η Αριάνα Γκράντε είναι η πιο αστεία συμπρωταγωνίστριά του

Η Αριάνα Γκράντε πρωταγωνιστεί στο νέο «Meet the Parents» δίπλα στον Μπεν Στίλερ και τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Ο Ντε Νίρο είπε ότι είναι ίσως η πιο αστεία συμπρωταγωνίστρια με την οποία έχει δουλέψει ποτέ.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη χειρονομία έχει τις ρίζες της στον Άγγλους τοξότες (longbowmen) του Εκατονταετούς Πολέμου:A commonly repeated legend claims that the two-fingered salute or V sign derives from a gesture made by longbowmen fighting in the English and Welsh[27] archers at the Battle of Agincourt (1415) during the Hundred Years' War, but no historical primary sources support this contention.[28] This origin legend dictates that the English and Welsh archers who were captured by the French had their index and middle fingers cut off so that they could no longer operate their longbows, and that the V Sign was used by uncaptured and victorious archers in a display of defiance against the enemy. Moreover, it was common practice in warfare of that period to summarily execute common soldiers, since they held no ransom value.