Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους

Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
2

Κι ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον πρίγκιπα George και την πριγκίπισσα Charlotte στον γάμο της Πίπα Μίντλετον το Σάββατο, ένα μικρό αγόρι κατάφερε να κλέψει λίγη από την προσοχή και οι αταξίες του αλλά κυρίως η χειρονομία που έκανε να κάνουν το γύρο των μίντια.

Φωτογράφοι που βρέθηκαν στην εκκλησία του St Mark στο Englefield για την πολυσυζητημένη τελετή, απαθανάτισαν το αγόρι σε μερικές καθόλου «αριστοκρατικές» πόζες, αφού όταν τους αντιλήφθηκε όχι μόνο τους έβγαλε την γλώσσα περιπαιχτικά αλλά έκανε και μια χειρονομία, που στην Βρετανία θεωρείται ιδιαιτέρως προσβλητική. Για την ακρίβεια, αυτό που έκανε ήταν να υψώσει τα δύο του δάχτυλα 

Το παιδί περίμενε μαζί με τα υπόλοιπα παρανυφάκια να ακολουθήσει την Πίπα μέσα , όπου έλαβε χώρα στην τελετή. Μόλις είδε τους φωτογράφους, γύρισε προς το μέρος τους, τους έβγαλε τη γλώσσα και στη συνέχεια ύψωσε τα δύο του δάχτυλα σε μια χειρονομία που είναι για τους Βρετανούς σαν να τους δείχνει κάποιος το μεσαίο του δάχτυλο. Την κίνηση φυσικά αντιλήφθηκε άμεσα η Κέιτ Μίντλετον που βρισκόταν εκεί, επαναφέροντας άμεσα τους μικρούς ταραξίες στην τάξη. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αγόρι είναι ο Edward Sebire, γιος ενός από τους φίλους και συνεργάτες του James Matthews, του συζύγου της Πίπα. 

Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
Όλοι μιλούν για το μικρό αγόρι στον γάμο της Πίπα και την προσβλητική χειρονομία του στους φωτογράφους Facebook Twitter
Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υποτίθεται ότι η συγκεκριμένη χειρονομία έχει τις ρίζες της στον Άγγλους τοξότες (longbowmen) του Εκατονταετούς Πολέμου:A commonly repeated legend claims that the two-fingered salute or V sign derives from a gesture made by longbowmen fighting in the English and Welsh[27] archers at the Battle of Agincourt (1415) during the Hundred Years' War, but no historical primary sources support this contention.[28] This origin legend dictates that the English and Welsh archers who were captured by the French had their index and middle fingers cut off so that they could no longer operate their longbows, and that the V Sign was used by uncaptured and victorious archers in a display of defiance against the enemy. Moreover, it was common practice in warfare of that period to summarily execute common soldiers, since they held no ransom value.