Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 30/12

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου Facebook Twitter
Στη Μικρή Μαμά η Σελίν Σιαμά στρέφεται από το παγωμένο ερωτικό δράμα του Πορτρέτου μιας Γυναίκας που Φλέγεται στη ζεστασιά του μαγικού ρεαλισμού.
0

Με το Spiderman: No Way Home να συνεχίζει την επέλασή του και στο ελληνικό box-office, έχοντας κόψει ήδη κοντά στα 300.000 εισιτήρια, τα Σμύρνη μου Αγαπημένη και Matrix Resurrections να ξεκινούν την ουσιαστική πορεία τους από την Κυριακή και τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται, θα είναι δύσκολο για τις μόλις δύο νέες ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κοινού. Κι αυτό είναι μεγάλο κρίμα, καθώς αμφότερες συνιστούν ένα έκτακτο κινηματογραφικό δώρο για τις γιορτές και έρχονται για να κλείσουν την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στη Μικρή Μαμά η Σελίν Σιαμά στρέφεται από το παγωμένο ερωτικό δράμα του Πορτρέτου μιας Γυναίκας που Φλέγεται στη ζεστασιά του μαγικού ρεαλισμού. Με ένα θαυμάσιο σεναριακό εύρημα, που θέλει την ανήλικη ηρωίδα της να παίζει με τη μητέρα της όταν ήταν κι εκείνη παιδί, και μόλις 72 λεπτά διάρκειας, από τα οποία δεν πετάς ούτε δευτερόλεπτο, το φιλμ απηχεί πανανθρώπινες ανάγκες, αφουγκράζεται κοινές εμπειρίες, μέσα από τις οποίες γεφυρώνει γονείς και παιδιά και κοινωνεί τα καλόψυχα μηνύματά του με τρυφερότητα. Αναμφίβολα από τις καλύτερες ταινίες του 2021.

Το Που Κρύβεται η Άννα Φρανκ είναι το νέο animation του Άρι Φόλμαν. Στην ταινία ο ισραηλινός δημιουργός διασκευάζει ευρηματικά ένα από τα διασημότερα γραπτά του εικοστού αιώνα, το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ, βάζοντας την Κίττυ, την φανταστική φίλη της  Άννας, να ξεπηδά από τις σελίδες του ημερολογίου στο Άμστερνταμ «έναν χρόνο από σήμερα» και να αναζητά την καλύτερή της φίλη σε μια πόλη όπου το όνομα της βρίσκεται παντού, μα το πνεύμα της απουσιάζει. Το παρόν ενώνεται με το παρελθόν και η ανθρώπινη διάσταση της Άννας Φρανκ τονίζεται – τείνουμε να ξεχνούμε πως δεν ήταν παρά ένα παιδί που βρέθηκε σε μια φριχτή κατάσταση για την οποία δεν έφερε καμία ευθύνη-, υπενθυμίζοντάς μας να «έχουμε τον νου μας στα παιδιά.», τα οποία εγκαταλείψαμε. Ευτυχώς εκείνα όχι μόνο αντέχουν, όπως έλεγε στη Νύχτα του Κυνηγού, αλλά ίσως να μπορούν να δώσουν και τη λύση στα προβλήματα που εμείς γεννήσαμε.   

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πρόκληση, Παϊσιος και Παπαϊωάννου από αύριο στους κινηματογράφους

Το οπτικοακουστικά έκτακτο, μα ηθικά συζητήσιμο «Sirat», η κινηματογραφική εκδοχή του βίου του «Αγίου Παϊσιου» και το ντοκιμαντέρ η «Καρδιά του Ταύρου» είναι μερικές από τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΑΝΩΣΕΛΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Πολιτισμός / Κώστας Γανωσέλης: Πέθανε ο ενορχηστρωτής και μαέστρος - Το «αντίο» του Γιώργου Νταλάρα

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Μαρία Φαραντούρη και Νίκος Ξυλούρης
THE LIFO TEAM
Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν ίσως τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Πολιτισμός / Σπουδαία ανακάλυψη στη Μεγαλόπολη: Εντοπίστηκαν τα αρχαιότερα ξύλινα εργαλεία του κόσμου

Τα αντικείμενα χρονολογούνται περίπου 430.000 χρόνια πριν, μια «ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για την εξέλιξη του ανθρώπου», όπως σημειώνει η επικεφαλής των ερευνών και παλαιοανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Τίμπιγκεν, Κατερίνα Χαρβάτη
THE LIFO TEAM
Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Πολιτισμός / Σε τροχιά επανεκκίνησης το εργαστήριο Κεραμικής της Ελένης Βερναδάκη

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου εργαστηρίου κεραμικής, ανοιχτού και προσβάσιμου σε δημιουργούς κάθε επιπέδου, από νέους καλλιτέχνες έως έμπειρους κεραμίστες
THE LIFO TEAM