Με το αγαπημένο αθηναϊκό κινηματογραφικό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας να ξεκινά από αυτή την Πέμπτη και να δεσμεύει αρκετές αίθουσες και την αγορά να μετρά αντίστροφα μέχρι την έξοδο τoυ No Time to Die στις 30/9, οι εταιρείες διανομής ακολούθησαν πολιτική λιτότητας και αυτή την εβδομάδα.

 

Mετά το οσκαρικό Minari ακόμα ένα δράμα μέσα στη σεζόν εξερευνά την κορεατική εμπειρία στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μπλε Βάλτο του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή Τζάστιν Τσον, στο οποίο συμπρωταγωνιστεί η Αλίσια Βικάντερ.

 

Αυτή την εβδομάδα επιστρέφει και ο Λίαμ Νίσον στις ελληνικές αίθουσες, έχοντας πάρει άδεια τον Αύγουστο, πιθανότατα για παραθερισμό – θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο είδαμε το Marksman και τον Ιούνιο το Honest Thief του ίδιου πρωταγωνιστή. Στον Δρόμο από Πάγο ηγείται μιας αυτοκινητιστικής αποστολής διάσωσης που πρέπει να περάσει μέσα από μια επικίνδυνη, παγωμένη διαδρομή.

 

Ο Τζέιμς ΜακΑβόι αναλαμβάνει ακόμα μια ερμηνευτική πρόκληση στην Εξαφάνιση Ανηλίκου, όπου καλείται να παίξει σε κάθε σκηνή χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων σενάριο και διαλόγους. Το Ένας Θρίαμβος υπόσχεται γέλιο και συγκίνηση και αποτελεί τη γαλλόφωνη πρόταση της εβδομάδας.

 

Το Gunpowder Milkshake είναι μια περιπέτεια γένους θηλυκού με πρωταγωνίστριες τις Λίνα Χέντεϊ, Κάρλα Γκουτζίνο και Κάρεν Γκίλαν. Τέλος, με μόλις έξι χρόνια καθυστέρηση (!) έρχεται στη χώρα μας το ιρανικό Μια Τετάρτη του Μαϊου που είχε κερδίσει το βραβείο της FIPRESCI στους Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας το 2015.