Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/10

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 21/10 Facebook Twitter
O Tζόνι Ντεπ στο «Minamata».
0

Οι φίλοι του σινεμά των υπερηρώων έχουν ένα σημαντικό ραντεβού στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Με τον Άντι Σέρκις στη σκηνοθεσία και τον Τομ Χάρντι να επιδεικνύει και πάλι το ταλέντο του στη σωματική κωμωδία, το Venom 2 είναι ένα κατά πολύ καλύτερο sequel της απρόσμενης (;) επιτυχίας του 2018.

O Tζόνι Ντεπ υποδύεται τον σημαντικό φωτογράφο Γιουτζίν Σμιθ στην ιστορία των επιπτώσεων που είχε στους κατοίκους μιας πόλης στην Ιαπωνία η δηλητηρίαση των νερών από εργοστασιακά απόβλητα στο Minamata.

Το συγκλονιστικό Quo Vadis, Aida, που έχασε το ξενόγλωσσο Όσκαρ μόνο επειδή έπεσε πάνω στο Another Round, καταφθάνει επιτέλους και στη χώρα μας, ενώ ο Απιτσατπόνγκ Βερασεθακούλ σκηνοθετεί την Τίλντα Σουίντον στην Ανάμνηση, μια ταινία με ηχητικό σχεδιασμό για Όσκαρ.

Το άλλοτε μελαγχολικό και άλλοτε μαγικό Γκαγκάριν έρχεται για να μας αφηγηθεί την ιστορία ενός πιτσιρικά που διαμένει σε έναν οικισμό σε προάστιο του Παρισιού, ο οποίος απειλείται με κατεδάφιση.

Το animation O Ρον Χάλασε απευθύνεται σε μια γενιά παιδιών και εφήβων που μεγαλώνουν πίσω από μια οθόνη και αναμένεται να δώσει τροφή για ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές συζητήσεις ανάμεσα στους πιτσιρικάδες και τους ενήλικους συνοδούς τους.

Τέλος, με μια διόλου ευκαταφρόνητη καθυστέρηση μας επισκέπτεται και η Χρυσή Άρκτος του φεστιβάλ Βερολίνου του 2020, το Δεν Υπάρχει Κακό του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ, ένα σπονδυλωτό φιλμ που περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες με αντικείμενο τη θανατική ποινή.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM
Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Διεθνή / Ο Harry Styles μιλά για τον θάνατο του Liam Payne: «Με έκανε να ξαναδώ τη ζωή μου»

Ο Harry Styles δήλωσε ότι ο θάνατος του Liam Payne το 2024 τον ώθησε να επανεξετάσει τη ζωή του. Μιλώντας για το νέο του άλμπουμ, αναφέρθηκε στο πένθος, τη δημόσια έκθεση και τον τρόπο που τιμά τη μνήμη του πρώην συνεργάτη του.
THE LIFO TEAM
Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Πολιτισμός / «Να είναι γκέι»: Η Rosalía σχολιάζει με χιούμορ τι την ελκύει στους άντρες

Η Rosalía απάντησε με χιούμορ ότι η ποιότητα που εκτιμά περισσότερο σε έναν άντρα είναι «να είναι γκέι», σε συνέντευξή της στο Spotify. Η ατάκα έγινε viral, ενώ η ίδια μίλησε και για την έλξη πέρα από τα στερεότυπα φύλου.
THE LIFO TEAM
BERLINALE TRICIA TUTTLE

Πολιτισμός / Berlinale: Η Tricia Tuttle παραμένει στη θέση της διευθύντριας του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου

Η Tuttle παραμένει στη θέση της παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης από κάποιους σκηνοθέτες στην πρόσφατη τελετή απονομής, με το φεστιβάλ να διευκρινίζει ότι οι «συστάσεις» του εποπτικού συμβουλίου δεν συνιστούν υποχρέωση επιβολής νέου κώδικα δεοντολογίας
THE LIFO TEAM
Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Πολιτισμός / Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Το Kunsthaus Zurich παρουσιάζει από 6 Μαρτίου έως 31 Μαΐου τη μεγάλη έκθεση «Laboratory of Lust» αφιερωμένη στον Βέλγο συμβολιστή Félicien Rops. Με έργα που συνδυάζουν ερωτισμό, σάτιρα και σατανική αλληγορία, ο καλλιτέχνης της belle époque επανεξετάζεται σήμερα μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης συζήτησης για το βλέμμα, την εξουσία και την αναπαράσταση του σώματος.
THE LIFO TEAM
Πριν το Girl Power: Η Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Πολιτισμός / Πριν το Girl Power: Η άγνωστη φωτογράφιση της Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Δύο χρόνια πριν το “Wannabe” και το παγκόσμιο Girl Power, η Geri Halliwell φωτογραφιζόταν ως Barbarella σε ένα λονδρέζικο σπίτι. Η εικόνα του 1994, τραβηγμένη από τη Soulla Petrou, επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, φωτίζοντας τη στιγμή πριν η ποπ περσόνα της Ginger Spice μετατραπεί σε παγκόσμιο brand.
THE LIFO TEAM
Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Η Charlotte de Witte ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία λόγω των ταξιδιωτικών διαταραχών που προκάλεσε η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Pitch Festival, δεκάδες καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από αναδρομολογήσεις πτήσεων, ενώ δύο —μεταξύ τους και η de Witte— δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.
THE LIFO TEAM
Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Πολιτισμός / Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Η Christina Applegate αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της ότι ο ρόλος της ως Kelly Bundy στο «Married… with Children» επιδείνωσε την ανορεξία της. Η ηθοποιός περιγράφει την πίεση να παραμένει «size 0» και επανεξετάζει τη σεξουαλικοποίηση των 90s sitcoms μέσα από τη σημερινή οπτική.
THE LIFO TEAM