Η ταινία που περίμενε ο περισσότερος κόσμος για να δει –και η αγορά για να ανασάνει– καταφθάνει επιτέλους στις αίθουσες. Ο λόγος για το No Time to Die, την 25η περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ, το πρώτο μπλοκμπάστερ που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020.

 

Ο δείκτης προσμονής για το κύκνειο άσμα του Ντάνιελ Κρεγκ στο κουστούμι του 007 είναι στην στρατόσφαιρα και, με δεδομένο τον τρόπο που τελειώνει το Spectre, είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε τι άλλο προσθέτει στην ιστορία αυτού του Μποντ. Λέα Σεϊντού, Ρέιφ Φάινς, Κριστόφ Βαλτς, Ναόμι Χάρις και Μπεν Γουίσο επιστρέφουν στα πόστα τους, ενώ στον ρόλο του κακού βρίσκουμε τον Ράμι Μάλεκ (Bohemian Rhapsody, Mr. Robot).

 

Για τους σινεφίλ που θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα από τις Νύχτες Πρεμιέρας, οι οποίες συνεχίζουν μέχρι την Κυριακή, αλλά με κάτι φεστιβαλικών προδιαγραφών, έχουμε από τη μία την Ακρόαση, ένα γερμανικό δράμα με μια δασκάλα βιολιού που παίρνει υπό την αιγίδα της έναν μαθητή και παλεύει να τον κάνει τέλειο χρησιμοποιώντας ολοένα και σκληρότερες μεθόδους, και από την άλλη τον Εγκλωβισμένο, το δεύτερο φιλμ από την επονομαζόμενη Τριλογία της Αγάπης του Ισραηλινού Γιαρόν Σανί, με ήρωα έναν αστυνομικό που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από έναν νεαρό.

 

Τέλος από 4 Οκτωβρίου θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Στέλλα το Δεν Ακούμε τα Τραγούδια, σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τάκη Παπαναστασίου, που συμμετείχε στο πρόγραμμα του 60ού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.