Οι νικητές του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Οι νικητές του 23ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Facebook Twitter
0

Με την απονομή των Βραβείων Κοινού και Κριτικής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε σήμερα το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στον κινηματογράφο Δαναό.

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ, καθώς και προσωπικότητες του πολιτιστικού χώρου, παρουσίασαν οι Les Stamatwins.

Το πρόγραμμα, με 51 μεγάλου μήκους ταινίες, 6 μεσαίου και 12 μικρού μήκους ταινίες, παρουσιάστηκε σε 7 ενότητες και έδωσε στο κοινό την ευκαιρία για εννέα ημέρες να ανακαλύψει ταινίες σε avant – premiere, αποκλειστικές προβολές, συναντήσεις με συντελεστές και παράλληλες δράσεις.

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2023

H κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από τους Γιάννη Οικονομίδη, Κάτια Γουλιώνη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φοίβο Δεληβοριά και Φώτη Σεργουλόπουλο, απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Σεντ Ομέρ» («Saint Omer») της Αλίς Ντιόπ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Οικονομίδης έδωσε το βραβείο στον εκπρόσωπο της «One From The Heart», εταιρείας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας το σκεπτικό της απόφασης της επιτροπής: «Επιλέξαμε αυτήν την ταινία, για την πρωτότυπη, συνεπή, αυστηρή σκηνοθετική γραφή της Αλίς Ντιόπ. Για την συγκλονιστική, εσωτερική ερμηνεία της Γκιουσλαζί Μαλάντα, και την εξαιρετική επίδοση του συνόλου των ηθοποιών. Τέλος, για τον βαθύ, υπαινικτικό τρόπο που φωτίζει τις κοινωνικές, πολιτικές και πνευματικές προεκτάσεις μιας τραγικής αληθινής ανθρώπινης ιστορίας».

Βραβείο Κοινού Fischer 2023

H ταινία που κέρδισε το βραβείο κοινού Fischer είναι ο «Εύκολος Στόχος» («La Syndicaliste») του Ζαν- Πολ Σαλομέ.

H Brand Manager της Fischer, Ανδριανή Αλεξοπούλου, ανακοίνωσε το βραβείο και το επέδωσε στον εκπρόσωπο της Cinobo, εταιρίας διανομής της ταινίας στην Ελλάδα. Το βραβείο κοινού απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε παγκόσμια avant - première της ταινίας «Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Ντ' Αρτανιάν» (« Les Trois Mousquetaires : D'Artanian») του Μαρτέν Μπουρντουλόν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM