Ο δημοφιλής ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζωγραφική, εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ένα έργο τέχνης που ανέβασε και στο Twitter. 

 

«Αθώοι άνθρωποι τώρα σφαγιάζονται. Οικογένειες διαλύονται και ζωές παιδιών καταστρέφονται. Όλα στο όνομά του», γράφει μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης στην ανάρτησή του, με τον πίνακα να απεικονίζει τον Τραμπ ως φλεγόμενο κομήτη που πλησιάζει απειλητικά τη Γη.

 

Στο κούτελο του Τραμπ - κομήτη, o Κάρεϊ έχει χαράξει μία σβάστικα. 

 

 

 

«Εάν η δειλή ρεπουμπλικανική γερουσία επιτρέψει σε αυτόν τον αχρείο να συνεχίσει να ενθαρρύνει τον διχασμό, η "προεδρία του Τραμπ" θα εξελιχθεί σε γεγονός επιπέδου μαζικής εξαφάνισης», συνεχίζει ο Καναδός ηθοποιός.

 

Πριν λίγες ημέρες ο Κάρεϊ είχε ενώσει τη φωνή του με το κίνημα παγκόσμιας καταδίκης για τη διπλή επίθεση σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας που κόστισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους. 


«Η καρδιά μου είναι με 'σένα Νέα Ζηλανδία. Τα δάκρυά μου είναι για όλους μας», είχε γράψει πλάι σε ένα ακόμα σκίτσο του. Σε αυτό ο Κάρεϊ έχει ζωγραφίσει το πρόσωπό του, αντικαθιστώντας την ίριδα του δεξιού ματιού του με τον πλανήτη γη, όπου διακρίνεται και η Νέα Ζηλανδία ενώ δάκρυα κυλούν στο μάγουλό του. 

 

 


Στο πολυσέλιδο μανιφέστο του, ο δράστης των επιθέσεων στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, αυτοπροσδιοριζόταν ως «λευκός εθνικιστής», αποκαλώντας τον Τραμπ «σύμβολο της ανανεωμένης λευκής ταυτότητας και του κοινού σκοπού».