Το τραγούδι «You're Beautiful» του Τζέιμς Μπλαντ που κυκλοφόρησε το 2004 εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί αγαπημένη επιλογή των απανταχού ραδιοφωνικών σταθμών, ειδικά όταν πρόκειται για ερωτευμένους ακροατές και μετρά σήμερα περισσότερα από 144 εκατομμύρια views στο Youtube. Ωστόσο, ο γνωστός τραγουδιστής πρόσφατα αποκάλυψε πως όλον αυτόν τον καιρό ο κόσμος έχει αντιληφθεί εντελώς λάθος το πραγματικό νόημα των στίχων, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι καθόλου μα καθόλου ρομαντικό.

 

«Όλοι λένε, "Αχ, είναι πολύ ρομαντικό. Το θέλω για τραγούδι στο γάμο μου". Λοιπόν, δεν ξέρουν τι τους γίνεται», σχολίασε ο Τζέιμς Μπλαντ σε συνέντευξή του στην Huffington Post. «Σου βάζουν αυτές τις ταμπέλες, όπως "Α, ο Τζέιμς Μπλαντ. Αυτός δεν είναι ένας γλυκανάλατος ρομαντικός;". Όχι, γαμώτο, δεν είμαι», λέει και στη συνέχεια εξηγεί τους στίχους του επίμαχου τραγουδιού. «Το "You're Beautiful" δεν είναι ένα απαλό, ρομαντικό τραγούδι. Είναι για έναν τύπο που έχει μαστουρώσει με ναρκωτικά, όσο δεν πάει, και βρίσκεται στο μετρό όπου καταδιώκει την κοπέλα ενός άλλου μέχρι που εκείνος εμφανίζεται μπροστά του. Αυτός τον τύπο κανονικά θα έπρεπε να τον πάνε στο ψυχιατρείο ή στη φυλακή, είναι κάπως ανώμαλος», σημειώνει ο Μπλαντ.

 

Η αλήθεια είναι πως ακούγοντας πιο προσεκτικά τους στίχους, ο Τζέιμς Μπλαντ δικαιώνεται αφού αναφέρουν χαρακτηριστικά: «My life is brilliant, my love is pure (Η ζωή μου είναι υπέροχη, η αγάπη μου αγνή) / I saw an angel of that I'm sure (είδα έναν άγγελο, γι' αυτό είμαι βέβαιος)/ She smiled at me on the subway, She was with another man (Μου χαμογέλασε στο μετρό, ήταν με έναν άλλον άντρα)/ But I won't lose no sleep on that, 'cause I've got a plan (Αλλά δεν θα χάσω τον ύπνο μου, έχω σχέδιο)/ You're beautiful, you're beautiful, You're beautiful, it's true (Είσαι όμορφη, είναι αλήθεια)/ I saw your face in a crowded place and I don't know what to do 'cause I'll never be with you (Είδα το πρόσωπό σου σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και δεν ξέρω τι να κάνω επειδή δεν θα είμαι ποτέ μαζί σου)».

 

Άλλος ένας (ρομαντικός) μύθος που καταρρίπτεται...