Ο Τζάρεντ Λέτο μεταμορφώνεται σε Καρλ Λάγκερφελντ για μια νέα, βιογραφική ταινία

Ο Τζάρεντ Λέτο μεταμορφώνεται σε Καρλ Λάγκερφελντ για μια νέα, βιογραφική ταινία Facebook Twitter
Instagram
0

Ο Τζάρεντ Λέτο θα υποδυθεί τον Καρλ Λάγκερφελντ σε μία νέα βιογραφική ταινία, δικής του παραγωγής.

Η ζωή ενός από τους πιο εμβληματικούς ανθρώπους στην παγκόσμια μόδα, με 50 χρόνια και πλέον παρουσίας, θα ξεδιπλωθεί στη μεγάλη οθόνη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Λέτο έχει ήδη λάβει την έγκριση του οίκου μόδας.

Ο Λαγκερφελντ, που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 είχε αφήσει το στίγμα του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel.

Ο Τζάρεντ Λέτο, βραβευμένος με Όσκαρ B' ανδρικού για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club» θα πρωταγωνιστήσει ως ο εμβληματικός σχεδιαστής, ενώ μαζί με την Έμμα Λούντμπρουκ υπογράφουν την παραγωγή.

Το project βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο ενώ δεν έχει επιλεγεί ούτε ο σκηνοθέτης.

Ο Λέτο είπε στο WWD (του Variety) ότι η ταινία πιθανότατα θα εξερευνήσει το «πλήθος των σχέσεων» του σχεδιαστή. «Ο Καρλ είχε μια καριέρα που διήρκεσε 50 και πλέον χρόνια, επομένως τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά ήταν κοντά σε πολλούς ανθρώπους. Μπορώ να πω ότι θα επανέλθουμε σε βασικές σχέσεις που μεταφέρουν διαφορετικά σημεία της ζωής του», είπε ο Λέτο.

Ο Λέτο έχει επίσης επιστρατεύσει τρεις μακροχρόνιους συμμάχους του Λάγκερφελντ: τον Pier Paolo Righi, διευθύνοντα σύμβουλο του οίκου Λάγκερφελντ από το 2011, την Caroline Lebar, SVP εικόνας και επικοινωνίας του οίκου και Sébastien Jondeau, ο οποίος ήταν ο προσωπικός του βοηθός και σωματοφύλακά του. Και οι τρεις θα είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

«Ο Καρλ ήταν πάντα έμπνευση για μένα», είπε ο Λέτο. Ο ηθοποιός περιέγραψε τον Λάγκερφελντ ως «πραγματικό πολυμαθή, καλλιτέχνη, καινοτόμο, ηγέτη και, το πιο σημαντικό, ευγενικό άνθρωπο».

«Όταν βρεθήκαμε με την ομάδα του Καρλ Λάγκερφελντ, μοιραστήκαμε αμέσως ένα όραμα να δημιουργήσουμε μια ωδή με σεβασμό στον Καρλ, υπερβαίνοντας παράλληλα τα καλλιτεχνικά όρια του τι μπορεί να είναι μια βιογραφική ταινία», συνέχισε ο Λέτο.

Ο Pier Paolo Righi είπε ότι «με τα χρόνια, (τους) έχουν προσεγγιστεί αρκετοί παραγωγοί του Χόλιγουντ που πρότειναν να συνεργαστούν σε μια ταινία για την εμβληματική ζωή του σχεδιαστή».

«Μόνο από τότε που γνωρίσαμε τον Τζάρεντ και την Έμμα νιώσαμε πραγματικά σίγουροι για την ιστορία που θα ειπωθεί με τον καλλιτεχνικό τρόπο που θα ήθελε ο Καρλ.

»Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών μας, δημιουργήσαμε μια εξίσου αξιόπιστη και εμπνευσμένη δημιουργική σχέση που θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε πολύ αρμονικά σε αυτό το όμορφο έργο», κατέληξε.

Με πληροφορίες του Variety
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Πολιτισμός / Η ταινία «Αρκάντια» του Γιώργου Ζώη επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα Όσκαρ

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό, η ταινία εκπροσωπεί τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και έχει ήδη αποσπάσει διεθνή αναγνώριση μέσω της συμμετοχής της σε σημαντικά φεστιβάλ
LIFO NEWSROOM
Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Οι αναρτήσεις τους

Πολιτισμός / Στο πλευρό του Πάρι Ρούπου οι Έλληνες κωμικοί - Η νέα ανάρτηση της Pizza Fan μετά τις αντιδράσεις

Άλλοι με χιούμορ, άλλοι απορημένοι και άλλοι αναδημοσιεύοντας την ανακοίνωση του κωμικού, οι stand-up comedians έστειλαν το μήνυμά τους, απέναντι στην απόφαση για την απόλυση του Πάρι Ρούπου
LIFO NEWSROOM
Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Πολιτισμός / Ταυτοποιήθηκε η Λαοδίκη, η γυναίκα που τιμήθηκε με άγαλμα στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Η μαρμάρινη κεφαλή ανακαλύφθηκε το 2003 σε ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα κοντά στο θέατρο και την αγορά της αρχαίας Χερσόνησου, κατά τις ανασκαφές σε κατοικία ύψους 718 τετραγωνικών μέτρων
LIFO NEWSROOM
Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Πολιτισμός / Μεταφέρεται η sold-out συναυλία του Mulatu Astatke στην Αθήνα

Το 2025 σηματοδοτεί την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Mulatu Plays Mulatu, που ηχογραφήθηκε σε Λονδίνο και Αντίς Αμπέμπα, με τη συμμετοχή big band και παραδοσιακών Αιθιόπων μουσικών
LIFO NEWSROOM