Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith εγκαινίασε δομή για κακοποιημένες γυναίκες

Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith εγκαινίασε δομή για κακοποιημένες γυναίκες Facebook Twitter
EPA
0

Ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ εγκαινίασε το άνοιγμα του ιδρύματος «Janie's House», μίας δομής στο Μέμφις του Τενεσί, για νεαρές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.


Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, γνωστός για τα φουλάρια του που δένει στο μικρόφωνο του, συμμετείχε στην τελετή την Δευτέρα όπου έκοψε αντί για τη γνωστή κορδέλα ένα φουλάρι, εγκαινιάζοντας με τον δικό του τρόπο τη δομή που χρηματοδότησε ο ίδιος.


«Κάνει καλό στην ψυχή και την καρδιά μου», δήλωσε ο ροκ σταρ στα εγκαίνια.

Η δομή πήρε το όνομά της από το θρυλικό χιτ των Aerosmith «Janie's Got a Gun» του 1989 το οποίο είχε γράψει ο Τάιλερ μαζί με τον μπασίστα της μπάντας, Τομ Χάμιλτον, για ένα κορίτσι που έκανε ναρκωτικά προκειμένου να ξεφύγει από τον πόνο της κακοποίησης από την οποία υπέφερε από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα.


Ο 70χρονος Τάιλερ, είπε ότι γνώρισε την πραγματικότητα των νεαρών θυμάτων κακοποίησης μιλώντας με τα θύματα που γνώρισε στη δομή.


«Όλα τα κορίτσια που γνώρισα εκεί, ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν κακοποιηθεί είτε σωματικά, ψυχικά ή λεκτικά» είπε και πρόσθεσε «όταν λοιπόν βγήκα από εκεί, τα έβαλα όλα στην Janie. Είπα τι θα κάνεις;»


Το Ίδρυμα του Τάιλερ, Janie's Fund, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2015, δώρισε σχεδόν 500.000 δολάρια στο νέο αυτό πρότζεκτ.


Μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης Παίδων και Οικογένειας, μίας Αρχής του Αμερικανικού συστήματος υγείας.


Το Janie's Fund δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο ως προς την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών και να παράσχει οικονομική υποστήριξη ώστε να «εξασφαλίσει ότι τα κορίτσια θα λάβουν τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες υπηρεσίες που θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το τραύμα και τον πόνο της κακοποίησης», λέει το site του ιδρύματος.

Η δομή λειτουργεί την τοποθεσία ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κέντρου γνωστού ως «Youth Villages in Bartlett», βορειοανατολικά του Μέμφις. Τα Youth Villages υποστηρίζουν ότι βοηθούν παιδιά με προβλήματα συναισθηματικής και συμπεριφορικής φύσης και τις οικογένειές τους, να ζουν με επιτυχία.

Με πληροφορίες από το NBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ