Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith εγκαινίασε δομή για κακοποιημένες γυναίκες

Ο Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith εγκαινίασε δομή για κακοποιημένες γυναίκες Facebook Twitter
EPA
0

Ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ εγκαινίασε το άνοιγμα του ιδρύματος «Janie's House», μίας δομής στο Μέμφις του Τενεσί, για νεαρές γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί.


Ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής, γνωστός για τα φουλάρια του που δένει στο μικρόφωνο του, συμμετείχε στην τελετή την Δευτέρα όπου έκοψε αντί για τη γνωστή κορδέλα ένα φουλάρι, εγκαινιάζοντας με τον δικό του τρόπο τη δομή που χρηματοδότησε ο ίδιος.


«Κάνει καλό στην ψυχή και την καρδιά μου», δήλωσε ο ροκ σταρ στα εγκαίνια.

Η δομή πήρε το όνομά της από το θρυλικό χιτ των Aerosmith «Janie's Got a Gun» του 1989 το οποίο είχε γράψει ο Τάιλερ μαζί με τον μπασίστα της μπάντας, Τομ Χάμιλτον, για ένα κορίτσι που έκανε ναρκωτικά προκειμένου να ξεφύγει από τον πόνο της κακοποίησης από την οποία υπέφερε από τα χέρια του ίδιου της του πατέρα.


Ο 70χρονος Τάιλερ, είπε ότι γνώρισε την πραγματικότητα των νεαρών θυμάτων κακοποίησης μιλώντας με τα θύματα που γνώρισε στη δομή.


«Όλα τα κορίτσια που γνώρισα εκεί, ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν κακοποιηθεί είτε σωματικά, ψυχικά ή λεκτικά» είπε και πρόσθεσε «όταν λοιπόν βγήκα από εκεί, τα έβαλα όλα στην Janie. Είπα τι θα κάνεις;»


Το Ίδρυμα του Τάιλερ, Janie's Fund, το οποίο ξεκίνησε τη δράση του το 2015, δώρισε σχεδόν 500.000 δολάρια στο νέο αυτό πρότζεκτ.


Μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά πριν την ηλικία των 18, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διοίκησης Παίδων και Οικογένειας, μίας Αρχής του Αμερικανικού συστήματος υγείας.


Το Janie's Fund δημιουργήθηκε για να ευαισθητοποιήσει περισσότερο ως προς την κακοποίηση και την παραμέληση των παιδιών και να παράσχει οικονομική υποστήριξη ώστε να «εξασφαλίσει ότι τα κορίτσια θα λάβουν τις πιο αποτελεσματικές διαθέσιμες υπηρεσίες που θα τα βοηθήσει να ξεπεράσουν το τραύμα και τον πόνο της κακοποίησης», λέει το site του ιδρύματος.

Η δομή λειτουργεί την τοποθεσία ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κέντρου γνωστού ως «Youth Villages in Bartlett», βορειοανατολικά του Μέμφις. Τα Youth Villages υποστηρίζουν ότι βοηθούν παιδιά με προβλήματα συναισθηματικής και συμπεριφορικής φύσης και τις οικογένειές τους, να ζουν με επιτυχία.

Με πληροφορίες από το NBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM