O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια

O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
EPA
0

Το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί ο Τζόρνταν Μπέλφορτ, που η ιστορία του ενέπνευσε το «Ο λύκος της Wall Street», από την εταιρεία παραγωγής της ταινίας. 

Ο Τζόρνταν Μπέλφορτ υποστηρίζει ότι η Red Granite Productions είπε ψέμματα για τους τρόπους χρηματοδότησής της όταν εκείνος της πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας του. Ο δικηγόρος της εταιρείας έκανε λόγο για μία «απελπισμένη και άκρως ειρωνική» κίνηση του Μπέλφορτ. Σημειώνεται ότι Ρίζα Αζίζ, συνιδρυτής της Red Granite Productions, συνελήφθη πέρυσι κατηγορούμενος για ξέπλυμα χρήματος. Στην ταινία η οποία αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία και ήταν υποψήφια για Όσκαρ, ενσάρκωσε τον Μπέλφορτ ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο Μπέλφορτ, 57 ετών σήμερα, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι ο Αζίζ απέκρυψε από εκείνον τις εγκληματικές του ενέργειες και τις πηγές χρηματοδότησης της εταιρείας του. Ο Ρίζα Αζίζ, που χρηματοδότησε την ταινία, είναι θετός γιος του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ, και οι Αρχές του προσάπτουν ότι μετέφερε συνολικά 700 εκατομμύρια δολάρια από το κυβερνητικό ταμείο 1MDB, στους προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς. 

Η ταινία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του Μάρτιν Σκορσέζε ως σήμερα, στηρίχθηκε στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μπέλφορτ όπου περιγράφεται η ραγδαία άνοδος και η κατακόρυφη πτώση, του χρηματιστή στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στη Νέα Υόρκη. Ο Μπέλφορτ, που πέρασε 22 μήνες στη φυλακή για εγκλήματα τα οποία αποτυπώθηκαν στη δικαστήρια, επιθυμεί να ακυρώσει τη συμφωνία πώλησης των δικαιωμάτων του, αναφέροντας ότι δεν θα την υπέγραφε ποτέ αν ήξερε την προέλευση των χρημάτων. Τα 300 εκατομμύρια δολάρια που ζητάει αντιστοιχούν στις κινηματογραφικές εισπράξεις της ταινίας. 

O πραγματικός «Λύκος της Wall Street» μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας και ζητά 300 εκατ. δολάρια Facebook Twitter
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Ο Λύκος της Wall Street» του 2013

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο δικηγόρος της Red Granite Productions, Μάθιου Σβαρτζ. «Η αγωγή του Τζόρνταν Μπέλφορτ δεν είναι τίποτα από μία απελπισμένη και άκρως ειρωνική προσπάθεια για να βγει από μία συμφωνία που για πρώτη φορά στη ζωή του τον έκανε πλούσιο και διάσημο με νόμιμα μέσα». 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson,η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 49 ετών η Andrea Gibson, η ποιήτρια που ύμνησε την ταυτότητα, τον θάνατο και την αγάπη

Την τελευταία της περίοδο, η Gibson αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ Come See Me in the Good Light, που βραβεύτηκε φέτος στο Sundance και αναμένεται να μεταδοθεί μέσα στο φθινόπωρο από το Apple TV+
LIFO NEWSROOM
Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν –  Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Πολιτισμός / Emmy 2025: Aνακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες – Σάρωσε το «Severance», ξεχώρισε το «The Studio»

Ανάμεσα στους φετινούς διεκδικητές ξεχωρίζουν και νέες αφίξεις, όπως τα «The Pitt», «Paradise», «Nobody Wants This» και «The Studio», που κατάφεραν να προταθούν στις βασικές κατηγορίες Καλύτερης Δραματικής και Κωμικής Σειράς.
LIFO NEWSROOM
Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Πολιτισμός / Hotel Amour: Το νέο μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Ακροπόλ, η νέα μουσικοθεατρική πρόταση των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, σε σκηνοθεσία Σμαράγδας Καρύδη
LIFO NEWSROOM