Ο Πάτρικ Στιούαρτ αποκάλυψε πως κάνει καθημερινά χρήση κάνναβης και μάλιστα με συνταγή γιατρού, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Ο 76χρονος ηθοποιός, ευρέως γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία «Star Trek», είπε πως ένας γιατρός στο Λος Άντζελες του έχει γράψει σχετική συνταγή που του επιτρέπει να κάνει νόμιμα κατανάλωση φαρμακευτικής κάνναβης για να απαλύνει τους πόνους που νιώθει στα χέρια λόγω αρθριτικών. 

 

«Πριν δύο χρόνια, στο Λος Άντζελες, με εξέτασε ένας γιατρός και μου έδωσε μια συνταγή που πρακτικά που δίνει την νόμιμη δυνατότητα να αγοράζω προϊόντα με βάση την κάνναβη, από νόμιμους προμηθευτές, με την ελπίδα πως αυτό ίσως βοηθήσει στην αρθρίτιδα και στα δύο χέρια μου. Όπως φαίνεται, πρόκειται για γενετική κατάσταση. Η μητέρα μου είχε πολύ παραμορφωμένα χέρια», λέει ο γνωστός ηθοποιός.

 

Όπως εξομολογήθηκε το να ανοιγοκλείνει τα δάχτυλά του, από τότε που χρησιμοποιεί ένα φάρμακο με συστατικό την κάνναβη «αρκετές φορές την ημέρα», έχει μειώσει σημαντικά την ακαμψία και τον πόνο. 

 

Ο Πάτρικ Στιούαρτ μίλησε ανοιχτά για την εμπειρία του στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός φιλόδοξου προγράμματος, κόστους 10 εκατ. λιρών, σχετικά με την ιατρική χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης, που πραγματοποιεί το Oxford University.