Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν στον Οθέλλο

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ πρωταγωνιστούν στον Οθέλλο Facebook Twitter
0

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και ο Τζέικ Τζίλενχαλ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο θεατρικό σανίδι, μια σύμπραξη αστέρων, σε μια νέα παραγωγή του έργου του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Οθέλλος σε σκηνοθεσία Κένι Λίον, την άνοιξη του 2025 στο θέατρο Shubert στο Μπροντγουέι.

Η σύμπραξη των δυο αστέρων θεωρείται από τις πιο «καυτές» της επόμενης θεατρικής περιόδου. Πρόκειται για την 22η παραγωγή του Οθέλλου στο Μπροντγουέι από το 1751, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Internet Broadway.

Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, βραβευμένος με δυο Όσκαρ, το 2022 ήταν ο Μακμπέθ στην ταινία του Τζόελ Κοέν «Η τραγωδία του Μακμπέθ», με την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ στο ρόλο της Λαίδης Μακμπέθ και την ελληνικής καταγωγής σημαντική ηθοποιό Κάθριν Χάντερ στο ρόλο των τριών μαγισσών.

Ο Τζέικ Τζίλενχαλ, με μια καριέρα κινηματογραφικών επιτυχιών στο βιογραφικό του, έχει πρωταγωνιστήσει σε τρεις προηγούμενες παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ, πιο πρόσφατα με έναν μονόλογο του 2019 με τίτλο «A Life».

Ο σκηνοθέτης της παράστασης κέρδισε ένα βραβείο Tony το 2014 για τη σκηνοθεσία μιας αναβίωσης του "A Raisin in the Sun" (Ένα Σταφύλι στον Ήλιο) με πρωταγωνιστή τον Ουάσιγκτον κάνοντας επιτυχία την κλασική ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Σίντνεϊ Πουατιέ.   

Στον «Οθέλλο», μια από τις μεγάλες τραγωδίες του Σαίξπηρ, ο 69χρονος Ουάσιγκτον, θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, και ο 43χρονος Τζίλενχαλ θα υποδυθεί τον Ιάγο. Δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποια ηθοποιός θα κρατήσει το ρόλο της Δυσδαιμόνας.

Η τελευταία παραγωγή του «Οθέλλου» στο Μπρόντγουεϊ ήταν το 1982, με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Οθέλλο και τον Κρίστοφερ Πλάμερ ως Ιάγο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM
«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM