Ο Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς - Μόλις έγινε πλουσιότερος

Ο Μπερνάρ Αρνό ξεπέρασε τον Μπιλ Γκέιτς - Μόλις έγινε πλουσιότερος Facebook Twitter
0

Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, ξεπερνώντας τον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, αλλά παραμένοντας πίσω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Το Forbes, που δημοσιεύει στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτιμήσεις σε πραγματικό χρόνο της περιουσίας των δισεκατομμυριούχων, αποτιμούσε σήμερα το μεσημέρι την περιουσία του 70χρονου Μπερνάρ Αρνό στα 105,1 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 103,7 δισεκ. για τον Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Amazon παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 164,8 δισεκ. δολάρια.

Από χθες, Τρίτη, η κατάταξη του Bloomberg τοποθετεί επίσης τον Αρνό μπροστά από τον Γκέιτς. Ο τελευταίος χάνει για πρώτη φορά τις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης αυτής, από τότε που καθιερώθηκε πριν από επτά χρόνια, διευκρινίζει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρνό έχει περιουσία 108 δισεκ. δολαρίων, έχοντας αποκομίσει κέρδη 39 δισεκ. από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή τα υψηλότερα ανάμεσα στους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το 2019. Στην κατάταξη του Bloomberg, ο Αρνό ξεπερνά για λίγο τον Γκέιτς, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 107 δισεκ. δολάρια, ενώ και των δύο υπερισχύει ο πρόεδρος της Amazon με τα 125 δισεκατομμύριά του.

Σε αντίθεση με το Forbes, το Bloomberg απέσυρε ήδη 38 δισεκ. δολάρια από την περιουσία του Μπέζος, δηλαδή το ποσό της συμφωνίας του πρόσφατου διαζυγίου του, το οποίο οριστικοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου. Η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Μπέζος, βρίσκεται άλλωστε στην 22η θέση της κατάταξης Bloomberg.

Στις δύο λίστες, ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο πρόεδρος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πλουσιότερων του πλανήτη.

Οι περιουσίες παρουσιάζουν αυξομειώσεις ανάλογα με τις τιμές του χρηματιστηρίου, καθώς οι κατατάξεις αυτές είναι από τη φύση τους ευάλωτες σε αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Πολιτισμός / Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο ηθοποιός αποσπά υψηλή διάκριση από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ιταλία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει συνεργαστεί με Ιταλούς σκηνοθέτες και έχει συμμετάσχει σε ταινίες που γυρίστηκαν στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Η Ρουθ Αζάουα επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Πολιτισμός / Η Ρουθ Αζάουα «επιστρέφει» στο Σαν Φρανσίσκο της μέσα από μια αναδρομική έκθεση

Το έργο και η ζωή μιας από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες του 20ού αιώνα, που μετέφρασε τα τραυματικά βιώματά της σε τέχνη από σύρμα, ξετυλίγεται μέσα από την έκθεση του Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Βρέθηκαν 33 σοροί σε ομαδικό τάφο από τον Εμφύλιο - «Αναδύεται το σκοτεινό παρελθόν της Ελλάδας»

Με εκτενές ρεπορτάζ και πρωτογενείς πηγές από τη Θεσσαλονίκη, το διεθνές πρακτορείο Associated Press αναδεικνύει την ανεύρεση 33 σκελετών σε άταφους λάκκους δίπλα στο Γεντί Κουλέ – πρώην φυλακή βασανιστηρίων και εκτελέσεων την περίοδο 1946–49
LIFO NEWSROOM
Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κρόνενμπεργκ, Thunderbolts και Άνοιξη της Πράγας από αύριο στους κινηματογράφους

Η τελευταία, πολύ προσωπική ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, μια ανέλπιστα καλή προσθήκη στο MCU και η επίσημη πρόταση της Τσεχίας για το περασμένο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οθόνες / Πότε ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας;

Οι Αθηναίοι σινεφίλ δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ για να εξασκήσουν την αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια. Συγκεντρώσαμε όλες τις ημερομηνίες που έχουν γίνει γνωστές για την έναρξη λειτουργίας των θερινών σινεμά της πρωτεύουσας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Πολιτισμός / Μουσική για πρώτη φορά στο σπήλαιο Πετραλώνων - Η μοναδική εμπειρία για λίγους θεατές της συναυλίας της ΚΟΘ    

Η συναυλία άνοιξε με τον «Επιτάφιο του Σεικίλου», την αρχαιότερη σωζόμενη μουσική σύνθεση στον κόσμο - Στο σπήλαιο Πετραλώνων έχει ανακαλυφθεί το αρχαιότερο ανθρώπινο λείψανο στην Ελλάδα
LIFO NEWSROOM