LIVE!

Ο ΛΕΞ στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ από ψηλά

Μοναδικό βίντεο με τον ΛΕΞ στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ Facebook Twitter
ΛΕΞ στο ΟΑΚΑ, Σάββατο 28 Ιουνίου 2025
0

Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού ξεκίνησε μετά τις 21:00, το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιουνίου, με τον ΛΕΞ να δίνει τη μεγαλύτερη έως τώρα, συναυλία του.

Ο ΛΕΞ βγήκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ και τα καπνογόνα άναψαν, δημιουργώντας μοναδικό θέαμα για τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που βρίσκονταν εκεί. Κάμερες - drones απαθανάτισαν από ψηλά τις εικόνες και ήδη τα βίντεο αναπαράγονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας, Dynasty Athens, από το κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο ΛΕΞ τραγουδάει την αρχή του Vittorio με το πλήθος να τον ακολουθεί. «Φαίνεται καθαρά, ο @lextgk έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ», σχολιάζει η διοργάνωση.

«Η ζωή μας είναι ζάρι, πέσιμο στο Βαρδάρη
Αμάξι που μαρσάρει 10 μέτρα πριν στουκάρει
Ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τις πλατείες
Οι τελευταίοι γήινοι μες στις πολυκατοικίες», τραγουδάει ο ΛΕΞ στο κλιπ που ανέβασε η Dyansty Athens στο Instagram, αποτυπώνοντας παράλληλα τον όγκο του πλήθους που βρέθηκε στο στάδιο.

Δέκα χρόνια μετά τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο ΛΕΞ επέστρεψε με ένα νέο άλμπουμ στις 22 Νοεμβρίου 2024 με στόχο να μιλήσει «Για την Κουλτούρα» όπως μαρτυρά το αρκτικόλεξο Γ.Τ.Κ., με το οποίο τιτλοφορείται. 

Παρότι το ταξίδι στο «Γ.Τ.Κ» ξεκίνησε μέσα από τις αυθεντικές κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού και της Φρουτοπίας, ο ήχος αλλά και όλα όσα έχουν να παρουσιάσουν τα γραπτά του ΛΕΞ είναι απολύτως σύγχρονα. Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά.

Στον δίσκο των 11 κομματιών σε παραγωγή του DOF Twogee και του Ortiz, υπάρχουν στίχοι ενός «δημοσιογραφικού ραπ» όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ότι του αρέσει να κάνει. Καταγράφει τη ζωή στην Θεσσαλονίκη, τα βάρη που κουβαλά η δική του, αλλά κυρίως η νεότερη γενιά. Τα παιδιά που «βγάζουν σεζόν και καίνε τα λεφτά τους στην Χαλκιδική», αλλά και εκείνοι που «κυνηγάνε τις ετικέτες».

Δε λείπουν επίσης και οι αγαπημένες του αθλητικές αναφορές καθώς υπάρχουν στίχοι για τον σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, τον άσο της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, αλλά και τον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Χρυσό Ολυμπιονίκη, Μίλτο Τεντόγλου. Παράλληλα, δεν λείπουν και οι απαντήσεις στα πάνελ και στα πρωτοσέλιδα που έκανε βόλτα το όνομά του μετά τις δύο τεράστιες συναυλίες σε Νέα Σμύρνη και Καυταντζόγλειο. Μοναδική συμμετοχή στον δίσκο που κυκλοφόρησε σήμερα είναι ο Ιταλός ράπερ Guè που ανήκει στην ίδια γενιά με τον ΛΕΞ. 

Από την στιγμή που κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ, οι αναρτήσεις στα social media με τα νέα του τραγούδια διαδέχονται η μια την άλλη και οι χρήστες στο Χ (Twitter) τον αποθέωσαν. «O ΛΕΞ είναι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί», «G.Ο.Α.Τ. του ελληνικού χιπ χοπ» και «Διαφορετικό στυλ ο ΛΕΞ κ αγγίζει περισσότερο την τωρινή κοινωνία» είναι μερικά από τα σχόλια.

 
 
 
Πολιτισμός
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BERLINALE TRICIA TUTTLE

Πολιτισμός / Berlinale: Η Tricia Tuttle παραμένει στη θέση της διευθύντριας του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου

Η Tuttle παραμένει στη θέση της παρά τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης από κάποιους σκηνοθέτες στην πρόσφατη τελετή απονομής, με το φεστιβάλ να διευκρινίζει ότι οι «συστάσεις» του εποπτικού συμβουλίου δεν συνιστούν υποχρέωση επιβολής νέου κώδικα δεοντολογίας
THE LIFO TEAM
Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Πολιτισμός / Ο Félicien Rops επιστρέφει: Ερωτισμός, σκάνδαλο και συμβολισμός στη Ζυρίχη

Το Kunsthaus Zurich παρουσιάζει από 6 Μαρτίου έως 31 Μαΐου τη μεγάλη έκθεση «Laboratory of Lust» αφιερωμένη στον Βέλγο συμβολιστή Félicien Rops. Με έργα που συνδυάζουν ερωτισμό, σάτιρα και σατανική αλληγορία, ο καλλιτέχνης της belle époque επανεξετάζεται σήμερα μέσα από το πρίσμα της σύγχρονης συζήτησης για το βλέμμα, την εξουσία και την αναπαράσταση του σώματος.
THE LIFO TEAM
Πριν το Girl Power: Η Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Πολιτισμός / Πριν το Girl Power: Η άγνωστη φωτογράφιση της Geri Halliwell ως Barbarella το 1994

Δύο χρόνια πριν το “Wannabe” και το παγκόσμιο Girl Power, η Geri Halliwell φωτογραφιζόταν ως Barbarella σε ένα λονδρέζικο σπίτι. Η εικόνα του 1994, τραβηγμένη από τη Soulla Petrou, επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, φωτίζοντας τη στιγμή πριν η ποπ περσόνα της Ginger Spice μετατραπεί σε παγκόσμιο brand.
THE LIFO TEAM
Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Η Charlotte de Witte ακυρώνει την περιοδεία της στην Αυστραλία λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Η Charlotte de Witte ακύρωσε τις εμφανίσεις της στην Αυστραλία λόγω των ταξιδιωτικών διαταραχών που προκάλεσε η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές του Pitch Festival, δεκάδες καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από αναδρομολογήσεις πτήσεων, ενώ δύο —μεταξύ τους και η de Witte— δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν.
THE LIFO TEAM
Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Πολιτισμός / Από την Kelly Bundy στη σκλήρυνση κατά πλάκας: Η Christina Applegate γράφει για το σώμα που δεν της ανήκε ποτέ

Η Christina Applegate αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά της ότι ο ρόλος της ως Kelly Bundy στο «Married… with Children» επιδείνωσε την ανορεξία της. Η ηθοποιός περιγράφει την πίεση να παραμένει «size 0» και επανεξετάζει τη σεξουαλικοποίηση των 90s sitcoms μέσα από τη σημερινή οπτική.
THE LIFO TEAM
«Τα ντοκιμαντέρ χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ» — Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απαντά στην εποχή της AI

Πολιτισμός / «Τα ντοκιμαντέρ χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ» — Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απαντά στην εποχή της AI

Σε συνέντευξή του στο Variety, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, μιλά για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη σχέση μας με την αλήθεια.
THE LIFO TEAM
Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του: «Την αγαπώ όπως πριν»

Διεθνή / «Τον αγαπoύσα ως γιο, την αγαπώ ως κόρη»: Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του

Ο Robert De Niro δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει πλήρως την τρανς κόρη του, Airyn De Niro, μετά τη συνέντευξή της στο Them όπου μίλησε για τη μετάβασή της και την επιρροή που είχαν στη ζωή της οι μαύρες γυναίκες. «Την αγαπώ όπως πριν», είπε ο ηθοποιός στο Variety.
THE LIFO TEAM
Η Maggie Gyllenhaal αποκαλύπτει: «Η Warner μού είπε ότι δεν μπορώ να βάλω τον Frankenstein να γλείφει μαύρο εμετό από τον λαιμό της Νύφης»

Πολιτισμός / «Η Warner απαίτησε ο Frankenstein να μη γλείφει μαύρο εμετό από τον λαιμό της Νύφης»

Η Maggie Gyllenhaal αποκάλυψε ότι οι προβολές δοκιμής του «The Bride» οδήγησαν σε παρεμβάσεις της Warner Bros. σχετικά με τη βία και τη σεξουαλική βία στην ταινία, ανοίγοντας συζήτηση για τα όρια ανάμεσα στη δημιουργική πρόθεση και τις εμπορικές ανησυχίες ενός μεγάλου στούντιο.
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Πολιτισμός / Καπέλα Σιξτίνα: Η τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου υπέστη ζημιές από ανθρώπινο ιδρώτα

Περίπου 30 συντηρητές χρησιμοποιούν ελαφρύ ιαπωνικό χαρτί εμποτισμένο με απεσταγμένο νερό για να αφαιρέσουν απαλά και να απορροφήσουν την πατίνα του έργου, σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΤΟΪ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Πολιτισμός / Τατόι: Προχωρά η έκθεση στο Ανάκτορο του πρώην Βασιλικού Κτήματος μετά το «ναι» του Συμβουλίου Μουσείων

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει πως η ταχεία πρόοδος στην τεκμηρίωση των κινητών αντικειμένων από τις Συλλογές Τατοΐου κατέστησε αναγκαίο τον εμπλουτισμό και την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, προκειμένου να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη πληρότητα η σημασία των ευρημάτων
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
Σύγχρονος χορός ανάμεσα στην ιστορία και το TikTok: Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη (και μαζί του ένας Έλληνας)

Το φεστιβάλ «Dance Reflections» της Van Cleef & Arpels επιστρέφει στη Νέα Υόρκη με ιστορικές αναβιώσεις και σύγχρονες πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων και το «Mycelium» του καταξιωμένου Έλληνα χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου.
THE LIFO TEAM