O Koυέντιν Ταραντίνο ήθελε να κάνει ριμέικ του Reservoir Dogs – και μετά το ξανασκέφτηκε

O Koυέντιν Ταραντίνο ήθελε να κάνει ριμέικ του Reservoir Dogs – και μετά το ξανασκέφτηκε Facebook Twitter
Ο Κουέντιν Ταραντίνο στις Κάννες το 2019. Φωτο: EPA/SEBASTIEN NOGIER
0

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Κουέντιν Ταραντίνο θέλει να κλείσει τη φιλμογραφία του στις δέκα ταινίες. Ο λόγος είναι η υστεροφημία του, πιστεύει ότι μετά από κάποια ηλικία οι σκηνοθέτες κάνουν ταινίες κατώτερες των προσδοκιών, οι οποίες πλήττουν την ποιότητα του συνολικού έργου τους.

Το Once Upon a Time in…Hollywood, που είδαμε πρόπερσι, αποτέλεσε την ένατη ταινία του. Αυτό σημαίνει ότι έχει απομείνει μόνο μια ταινία για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και γι’αυτό σκέφτεται και μελετά με προσοχή ποιο project θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα του – και, όπως είναι φυσικό, αμφιταλαντεύεται.

Υπάρχει πάντα η επιλογή του τρίτου μέρους του Kill Bill, το οποίο κατά καιρούς αναφέρει, υπάρχει εκείνη η ενήλικη εκδοχή του Σταρ Τρεκ, που έχει γράψει εδώ και καιρό, τώρα προστέθηκε κι άλλο ένα πιθανό σχέδιο στη λίστα. Σε εμφάνισή του στην εκπομπή του Μπιλ Μάχερ ο αμερικανός δημιουργός προέβη στην εξής δήλωση: «σκέφτηκα πολύ σοβαρά να κάνω ένα ριμέικ του Reservoir Dogs ως τελευταία μου ταινία. Δεν θα το κάνω τελικά, εντάξει ίντερνετ; Αλλά το σκέφτηκα σοβαρά». Από τις περιπτώσεις που η είδηση ήρθε μαζί με τη διάψευση, από τη στιγμή όμως που έχει γεννηθεί η ιδέα, ποτέ δεν ξέρεις – δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ταραντινο λέει κάτι και στη συνέχεια υπαναχωρεί.

Πάντως, η ιδέα ενός ριμέικ του φιλμ  που σύστησε στον κόσμο το αμιγώς κινηματογραφικό σύμπαν του σκηνοθέτη, μας εξάπτει την περιέργεια. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις που κάποιος σκηνοθέτης επέστρεψε σε μια ταινία του, την αναμόρφωσε και την ξαναγύρισε καλύτερα, με χαρακτηριστικότερες το The Man Who Knew Too Much του Άλφρεντ Χίτσκοκ και το Heat του Μάικλ Μαν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM