Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς

Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
1

Ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε χθες το βράδυ την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του κινηματογραφικού Joker, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που άφησε το στίγμα του στην τελετή απονομής. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το περιοδικό Variety, ο ηθοποιός, που είναι δραστήριος ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, έπεισε την Ένωση Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ να σερβίρει για πρώτη φορά στα 77 χρόνια Χρυσών Σφαιρών, ένα vegan μενού για το δείπνο στο Beverly Hilton Hotel. 

«Ο Φοίνιξ ήταν αυτός που πρότεινε την ιδέα στους υπεύθυνους των Χρυσών Σφαιρών, και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να τους πείσει να κάνουν την αλλαγή», σύμφωνα με «εσωτερικούς πληροφοριοδότες» που επικαλείται το Variety. Συνήθως, το μενού περιλαμβάνει μοσχάρι ή ψάρι αλλά φέτος, οι υψηλοί προσκεκλημένοι δοκίμασαν σούπα από παντζάρια, ριζότο μανιταριών και «όπερα» σοκολάτας για επιδόρπιο. 

Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
Σούπα με παντζάρια
Ο Χοακίν Φίνιξ έπεισε τις Χρυσές Σφαίρες να σερβίρουν vegan μενού φέτος - Τα πιάτα της βραδιάς Facebook Twitter
Ριζότο μανιταριών - Τα «χτένια» είναι στην πραγματικότητα βασιλικά μανιτάρια

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ακόμα και στα παρασκήνια, τα σνακ που προσέφεραν σε όσους έβγαιναν ή επέστρεφαν από τη σκηνή, δεν περιείχαν καθόλου κρέας. Ο Φίνιξ επιβεβαίωσε τον ρόλο που έπαιξε στην αλλαγή: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ, που αναγνωρίζει τον σύνδεσμο της αγροτοκαλλιέργειας και της κλιματικής αλλαγής, είναι μία πολύ θαρραλέα κίνηση που στηρίχτηκε στα φυτά για την αποψινή βραδιά [...] Δεν χρειάζεται να πάρουμε ιδιωτικά τζετ για το Παλμ Σπρινγκς και πίσω, παρακαλώ». 

Ο Ρίκι Τζερβέις, δεν άφησε ασχολίαστη αυτή την vegan στροφή λέγοντας σε κάποιο σημείο: Το δείπνο απόψε ήταν μόνο φυτά, όπως είναι και όλα τα μέλη της Ένωσης Ξένων Συντακτών του Χόλιγουντ». Ωστόσο στο πάρτι που ακολούθησε, υπήρχε και κρέας για τους προσκεκλημένους, με διασημότητες όπως ο Τζέισον Μομόα και η Σοφία Βεργκάρα να τρώνε μπέργκερς στα διαλείμματα του χορού.

Όπως μετέδωσε ο Telegraph, οι Χρυσές Σφαίρες επιχείρησαν να γίνουν το πρώτο βιώσιμο σόου βραβείων, χρησιμοποιώντας ακόμα και χάρτινα πλαστικά καλαμάκια. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ένθερμος ακτιβιστής του περιβάλλοντος επίσης έκανε tweet ευχαριστώντας την Ένωση Ξένων Συντακτών. 

Με πληροφορίες από Variety

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια