«Ο Χάρι αποκάλυψε ότι κάνει ψυχοθεραπεία κι έφυγε από το Παλάτι για να προστατεύσει τον Άρτσι»

«Ο Χάρι αποκάλυψε ότι κάνει ψυχοθεραπεία κι έφυγε από το Παλάτι για να προστατεύσει τον Άρτσι» Facebook Twitter
1

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για τους λόγους που άφησε την βασιλική οικογένεια μαζί με την Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το New York Post. 

Την Πέμπτη, το ζευγάρι παρέστη σε εκδήλωση που οργάνωσε η αμερικανική τράπεζα JP Morgan στο Μαϊάμι και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χάρι μίλησε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και το πως ο ίδιος κάνει ψυχοθεραπεία τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το τραύμα που του προκάλεσε ο θάνατος της μητέρας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997. 

«Μίλησε για περιστατικά της παιδικής του ηλικίας που τον επηρεάσαν ενώ αναφέρθηκε και στην αποχώρησή τους, παραδεχόμενος πως αν και είναι πολύ δύσκολο για εκείνον και την Μέγκαν, δεν μετανιώνει για την απόφασή τους να αποσυρθούν από ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, επειδή θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του. Δεν θέλει η Μέγκαν και ο γιος τους, Άρτσι, να περάσουν ό,τι πέρασε και αυτός ως παιδί». 

Αυτή ήταν η πρώτη κοινή, δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού μετά την απόσυρσή από τα πριγκιπικά καθήκοντα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με αναφορές, στην κλειστή εκδήλωση μίλησε και η Δούκισσα του Σάσσεξ, εκφράζοντας την αγάπη την για τον σύζυγό της. Η ίδια πηγή μετέφερε πως ήταν έντονη η παρουσία αξιωματικών ασφαλείας και η παρουσία τους προκάλεσε αρκετά σχόλια, ενώ παραμένει άγνωστο αν πληρώθηκαν για την ομιλία τους.

  

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ζευγάρι μένει μαζί με τον μικρό Άρτσι, ηλικίας 9 μηνών, στη νήσο Βανκούβερ, σύμφωνα με το περιοδικό People, ψάχνοντας θερινό σπίτι στο Λος Άντζελες.

Τον Ιανουάριο ο Χάρι είχε πει κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικού δείπνου ότι ένιωθε πως δεν είχε άλλη επιλογή, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εγκαταλείπει την οικογένειά του στη Βρετανία. «Η απόφαση που πήρα για εμένα και την Μέγκαν, να αποσυρθούμε, δεν ήταν μία κίνηση που έκανα ελαφρά τη καρδία. Μεσολάβησαν τόσοι πολλοί μήνες συζητήσεων, μετά από τόσα πολλά χρόνια προκλήσεων και ξέρω ότι δεν τα έκανα πάντα σωστά, αλλά σε ότι αφορά αυτή την απόφαση, δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Εκπρόσωπος τύπου των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά ενώ ούτε η JP Morgan ήταν διαθέσιμη για κάποιο σχόλιο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για την απόφασή του να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια, μετά τον θάνατο της μητέρας του. Μιλώντας στον Telegraph το 2017, είχε παραδεχθεί πως απωθούσε αυτά που ένιωθε για περίπου δύο δεκαετίες, πριν αναζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. Μετά από εκείνη την συνέντευξη μάλιστα, είχε καταγραφεί αύξηση στις κλήσεις Βρετανών προς ειδικούς ψυχικής υγείας για βοήθεια. 

Με πληροφορίες από New York Post και Independent

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Αναξαγορας οταν συνελαβαν τους δολοφονους του γιου του και τους εφεραν μπροστα του ειπε "ηξερα οτι γεννησα εναν θνητο". Και δεν επιθυμησε την διωξη τους.Απο την συνειδητοτητα των προβληματικων κατατασεων της ζωης εχουμε περασει σε ενα συνεχες νταντεμα.Φανταζομαι τον Μεγα Αλεξανδρο να πινει το λιγοστο νερο στην ερημο της Γεδρωσιας και να λεει "ο δερματολογος μου συνεστησε ενυδατωση". Ποτε οι στρατιωτες του δεν θα σκοτωνονταν γι'αυτον με την ιδια αυταπαρνηση.Αυτοι ειναι οι ηγετες μας σημερα. Αυτοι ειμαστε εμεις.