Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον Τζον Μάλκοβιτς- Πρεμιέρα απόψε στο Nowness

Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον Τζον Μάλκοβιτς- Πρεμιέρα απόψε στο Nowness Facebook Twitter
0

Το artfilm του Γιάννη Δημολίτσα και της Lykofos Productions με τον Τζον Μάλκοβιτς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνει πρεμιέρα απόψε αποκλειστικά στην Nowness.

Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον παγκοσμίου φήμης Τζον Μάλκοβιτς, καθώς εκείνος ερμηνεύει μέρος της πετυχημένης παράστασης «The Music Critic» στο Ηρώδειο. Το video κάνει πρεμιέρα απόψε με τον τίτλο «John Malkovich the Music Critic» στην πολυβραβευμένη πλατφόρμα «Nowness» σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκοφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

Η παράσταση «The Music Critic» αποτελεί δημιουργία του Αλεξέι Ιγκουντέσμαν η οποία εξετάζει τις αυστηρές, αλλά και αστείες, κριτικές που γράφτηκαν για τους σημαντικότερους συνθέτες των 18ου και 19ου αιώνα.

Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον Τζον Μάλκοβιτς- Πρεμιέρα απόψε στο Nowness Facebook Twitter

«Επέλεξα να επικεντρωθώ στην κριτική για τον Σοπέν, καθώς μου φάνηκε εξαιρετικά σκληρή, αλλά παράλληλα απολαυστικά ειρωνική. Αποφασίσαμε να το κινηματογραφήσουμε με τον πιο απλό τρόπο, προκειμένου να αποτυπώσουμε την ωμή ερμηνεία του Τζον Μάλκοβιτς. Με αυτόν τον τρόπο, ήθελα να μεταφέρω το κοινό σε μια ρεαλιστική παρατήρηση της ψυχολογικής σύνθεσης του ηθοποιού, αντιστοιχίζοντας τον τρόπο που ερμηνεύει τις κριτικές που έγιναν για τους συνθέτες, την ίδια στιγμή που διαβάζει λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, την πραγματική αυστηρή κριτική που εκφράστηκε για τον ίδιο».

Η Nowness είναι μία διεθνή πολυβραβευμένη πλατφόρμα προβολής των καλύτερων πολιτιστικών βίντεο από όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε το 2010, και το περιεχόμενό της εμπνέεται από τις τέχνες, το μοντέρνο σχέδιο, τη μόδα, την ομορφιά, τη μουσική, το φαγητό, αλλά και τα ταξίδια.

Δίνει μεγάλο βάρος στην τεχνογνωσία και τη δραματουργία, για αυτό και συνεργάζεται με τους πλέον ταλαντούχους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, καθιερωμένους και ανερχόμενους, γεγονός που συνδέει το κοινό της με συναισθηματικές και αισθητηριακές ιστορίες που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν έμπνευση και συζητήσεις. Τα βίντεο της πλατφόρμας είναι διαθέσιμα σε 10 και πλέον γλώσσες, μεταξύ αυτών Αγγλικά, Κινέζικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά, Ισπανικά και Ρωσικά.

Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον Τζον Μάλκοβιτς- Πρεμιέρα απόψε στο Nowness Facebook Twitter

Το βιογραφικό του Γιάννη Δημολίτσα

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Δημολίτσας έχει δημιουργήσει καμπάνιες για εταιρίες όπως η Mercedes, η Yves Saint Laurent, η IWC, η Coca-Cola και άλλες. Πέραν της εμπορικής του δουλειάς, έχει επίσης δημιουργήσει artfilms και music videos που έχουν αποσπάσει επιλογές και προβολές σε φεστιβάλ παγκοσμίως. Αυτήν την περίοδο, ο Γιάννης Δημολίτσας έχει μόλις ολοκληρώσει, μαζί με τον Τομ Βολφ, την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία-ντοκυμαντέρ με επίκεντρο τη Μαρία Κάλλας, με πρωταγωνίστρια τη Μόνικα Μπελούτσι, όπου και θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα της τον Οκτώβριο.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Λυκόφως (LYKOFOS PRODUCTIONS) του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα brand της εγχώριας παραγωγής θεαμάτων, συνδυάζοντας τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα με εμπορική επιτυχία.

Ο Γιάννης Δημολίτσας κινηματογραφεί τον Τζον Μάλκοβιτς- Πρεμιέρα απόψε στο Nowness Facebook Twitter

Η «Λυκόφως», επενδύοντας τόσο στο κλασικό ρεπερτόριο όσο και στη νέα ελληνική και παγκόσμια δραματουργία, σε καθιερωμένους αλλά και σε ανερχόμενους σκηνοθέτες και δημιουργούς, έχει συνδέσει το όνομά της με μεγάλες διεθνείς μετακλήσεις στη χώρα μας παγκοσμίου φήμης σταρ (όπως η Μόνικα Μπελούτσι, ο Τζον Μάλκοβιτς, η Ιμάνυ κ.ά.), αλλά και με μεγάλες ελληνικές παραγωγές (όπως «Φάουστ» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και «1984» στο Θέατρο Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, «Η Αυλή των Θαυμάτων – Το μιούζικαλ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Θέατρο Παλλάς και «Scrooge & Ghosts & Rock 'n' Roll» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη κ.ά.). Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη μεγάλη διεθνή υπερπαραγωγή «Νόρμα» σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ που θα κάνει πρεμιέρα της πανευρωπαϊκής της περιοδείας στο Ηρώδειο με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες επί σκηνής. Τέλος, η «Λυκόφως» με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης έχει αναλάβει για 10 χρόνια την καλλιτεχνική διεύθυνση του ιστορικότερου θεάτρου της Αθήνας, του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, έχοντας ήδη παρουσιάσει τις πολύ πετυχημένες παραγωγές «Συμφορά από το πολύ μυαλό» και «Berlin Alexanderplatz» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Andrew Lloyd Webber: «Είχα πει σε όλους ότι έκοψα το ποτό κι έπινα κρυφά. Μέχρι που ζήτησα βοήθεια»

Με μια κοφτή και εξομολογητική συνέντευξή του στους Times του Λονδίνου σήμερα, ο ζωντανός θρύλος του μουσικού θεάτρου, που ζει ξανά μιαν έκρηξη δημιουργικότητας, αποκαλύπτει τον όχι και τόσο μυστικό του εθισμό με το ποτό.
THE LIFO TEAM
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Πολιτισμός / Τα εμβληματικά πέτρινα πουλιά της Ζιμπάμπουε επέστρεψαν όλα στην πατρίδα τους

Έπειτα από 137 χρόνια εκτός συνόρων, το εμβληματικό «Πτηνό της Ζιμπάμπουε» επέστρεψε στη χώρα, σηματοδοτώντας μια ιστορική στιγμή επαναπατρισμού και κλείνοντας έναν κύκλο αποικιοκρατικής λεηλασίας που σημάδεψε την εθνική της ταυτότητα
THE LIFO TEAM
Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Πολιτισμός / Τι αλλάζει όταν μια φωτογραφία για τη μητρότητα αφήνει τη μητέρα να μιλήσει;

Στο New Genesis, το νέο φωτογραφικό βιβλίο του Αμπντουλαμίντ Κίρχερ που κυκλοφορεί από τη Loose Joints, η νεαρή μητέρα Σιέρα Κις δεν μένει απλώς μπροστά στον φακό, αλλά μπαίνει μέσα στο ίδιο το έργο με τη δική της φωνή. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο ένα σκληρό πορτρέτο για την αστεγία, την εξάρτηση και την κακοποίηση στο, αλλά και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα photobooks της άνοιξης γύρω από το ποιος έχει τελικά το δικαίωμα να αφηγηθεί μια ζωή.
THE LIFO TEAM
Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ να βλέπουμε γυναίκες να πεθαίνουν;

Πολιτισμός / Μαρίνα Αμπράμοβιτς: πόσες φορές πρέπει να πεθάνει μια γυναίκα για να γίνει μύθος;

Στο Seven Deaths, τη νέα της εγκατάσταση στην Κοπεγχάγη, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς επιστρέφει στη Μαρία Κάλλας και σε επτά διάσημους θανάτους της όπερας. Μόνο που πίσω από την οπερατική μεγαλοπρέπεια κρύβεται ένα πιο άβολο ερώτημα: γιατί μας συγκινεί ακόμη τόσο πολύ η γυναικεία συντριβή;
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Πολιτισμός / Γιατί ο Σάι Τουόμπλι μοιάζει σε άλλους με ιδιοφυΐα και σε άλλους με μουτζούρα;

Η νέα έκθεση The Gift of Drawing: Cy Twombly στο Menil Drawing Institute του Χιούστον, που παρουσιάζεται έως τις 9 Αυγούστου, βασίζεται σε μια μεγάλη δωρεά 121 έργων από το Cy Twombly Foundation και δείχνει 27 από αυτά, πολλά για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
Ο Μάικλ Τζάκσον επιστρέφει στο σινεμά, αλλά όχι ακριβώς ολόκληρος

Πολιτισμός / Επιστρέφει ο Μάικλ Τζάκσον στο σινεμά, αλλά ποιος Μάικλ επιστρέφει;

Η βιογραφική ταινία του Αντουάν Φουκουά για τον Μάικλ Τζάκσον, βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Απριλίου ύστερα από πρεμιέρα στο Βερολίνο και μεγάλη προωθητική καμπάνια. Μαζί με το εμπορικό ενδιαφέρον, δυναμώνει και η συζήτηση για το αν πρόκειται για ένα πλήρες πορτρέτο του σταρ ή για μια προσεκτικά ελεγχόμενη εκδοχή της ζωής του.
THE LIFO TEAM
Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό Half Man

Πολιτισμός / Μετά το Baby Reindeer, ο Ρίτσαρντ Γκαντ βουτά πιο βαθιά στο σκοτάδι με το Half Man

Η νέα σειρά του δημιουργού του Baby Reindeer κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου στο HBO και στις 24 Απριλίου στο BBC iPlayer, με τον ίδιο και τον Τζέιμι Μπελ σε μια ιστορία αδελφικότητας, βίας και σεξουαλικής σύγχυσης.
THE LIFO TEAM
Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Πολιτισμός / Στον κήπο της Τζούντι Ντεντς κάθε δέντρο θυμίζει κάποιον που έφυγε

Η Τζούντι Ντεντς μίλησε για τον κήπο του σπιτιού της στο νέο επεισόδιο του podcast Roots, αλλά αυτό που περιέγραψε δεν ήταν απλώς ένας κήπος. Ηταν ένας τόπος μνήμης, όπου τα δέντρα έχουν ονόματα, οι μυρωδιές κρατούν ζωντανό το παρελθόν και η φύση γίνεται παρηγοριά ακόμα κι όταν η όραση σχεδόν χάνεται.
THE LIFO TEAM
Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Πολιτισμός / Μήπως σου λείπει το μέλλον; Ο Μαρκ Φίσερ επιστρέφει μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Το We Are Making a Film About Mark Fisher επιστρέφει στη σκέψη του Μαρκ Φίσερ όχι σαν ακαδημαϊκό μνημόσυνο αλλά σαν ζωντανό πολιτισμικό ερώτημα. Γιατί ένας θεωρητικός που έγραψε για χαμένα μέλλοντα και εξάντληση μοιάζει σήμερα πιο παρών από ποτέ;
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο με θέμα την ελληνική χειροτεχνία

Η Λίνα Μενδώνη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε: «Η αναβίωση της ελληνικής χειροτεχνίας δεν αφορά μόνον στη διάσωση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αφορά στη διάσωση και τη μετάδοση στις νεότερες γενιές ενός τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου»
THE LIFO TEAM