Ο Βασίλης καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη σε ηλικία 15 ετών - Η πρώτη μήνυση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βασίλης καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη σε ηλικία 15 ετών - Η πρώτη μήνυση (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
Η εξομολόγηση του Βασίλη που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό για βιασμό
0

Ο 40χρονος Βασίλης είναι ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά, καταθέτοντας μήνυση εναντίον γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, καταγγέλλοντας ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά για 4 χρόνια από την ηλικία των 15 ετών.

Ο Βασίλης μίλησε χθες στην εκπομπή του Alpha «Μεσάνυχτα» και περιέγραψε πως στην εφηβική του ηλικία γνώρισε τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό - μια γνωριμία που όπως λέει θα τον στιγμάτιζε για πάντα.

Ο ίδιος αφηγείται πως έπεσε θύμα αποπλάνησης και βιασμού από τον σκηνοθέτη, εναντίον του οποίου κατέθεσε μήνυση στις 8 Φεβρουαρίου.

Στη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η σεξουαλική παρενόχληση ξεκίνησε όταν ήταν 15 ετών, στο καμαρίνι του σκηνοθέτη. Κατά τον ίδιο, η παρενόχληση συνεχίστηκε επί τέσσερα χρόνια, οδηγώντας στην αποπλάνηση και τον βιασμό του.

Αφορμή για τη γνωριμία τους στάθηκε μια παράσταση με πρωταγωνιστή τον πολύ γνωστό άνθρωπο του θεάτρου, τον οποίο ο 15χρονος τότε Βασίλης θέλησε να συμβουλευτεί με την ελπίδα να μπει σε κάποια δραματική σχολή.

Όπως υποστηρίζει ο Βασίλης, ήταν μόλις 15 ετών όταν τον γνώρισε στα καμαρίνια του θεάτρου. Την επόμενη μέρα έδωσαν ραντεβού και πήγαν στο σπίτι του. Για τα 4 χρόνια που ακολούθησαν όμως, ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με την καταγγελία του 40χρονου ασελγούσε  συστηματικά πάνω του, αν και ήταν ανήλικος, με την υπόσχεση ότι θα του χαρίσει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της υποκριτικής.

Σήμερα ο Βασίλης ζει πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και με τη βοήθεια της δικηγόρου του Μαρίας Κουρτέση, κατήγγειλε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.  «Τον παιδεραστή μου πλέον δεν τον φοβάμαι, αυτός πρέπει να με φοβάται».

«Είχα δεχτεί bullying στο σχολείο γιατί ήμουν διαφορετικός. Στα 15 μου αποφάσισα ότι δεν θα δώσω πανελλήνιες κι ότι θα ασχοληθώ με το θέατρο.Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη Γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media» είπε μεταξύ άλλων.

»Τα τελευταία χρόνια μου είχε δημιουργηθεί πάρα πολύ η ανάγκη να το μοιραστώ και είχα πει στους φίλους μου την ιστορία για να τη διαδώσουν. Έψαχνα ανθρώπους που να έχουν ζήσει τα ίδια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο» είπε ξεκινώντας την αφήγησή του.

Η γνωριμία

 

«Πήγαμε σε μία παράσταση. Κατά τη διάρκεια αυτής της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε. Νόμιζα ότι με φλερτάρει Δεν μπορούσα να καταλάβω. Κολακεύτηκα, ενθουσιάστηκα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν ήταν μέρος του ρόλου ή αν όντως με κοιτάει. Ήταν λίγο μπερδεμένο το συναίσθημα.

»Όταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και μια διάλεξε. Μου είπε "έλα εσύ εδώ" και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία. Ειδοποίησα τους συμμαθητές μου και την καθηγήτρια ότι θα μείνω παραπάνω γιατί θέλει να μου μιλήσει ο ηθοποιός και είπα ένα ψέμα ότι θα έρθει η μητέρα μου αργότερα να με πάρει», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο τέλος της συζήτησής μας -ήταν μπροστά κι άλλη ηθοποιός της παράστασης που περιφερόταν- με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο. Εγώ του απάντησα όχι, δεν ένιωθα την ανάγκη ότι είναι κάτι να μου υπογράψει κάποιος ένα αυτόγραφο. Αυτός τότε γύρισε το αυτόγραφο και μου έγραψε το σταθερό του τηλέφωνο και μου είπε να τον πάρω την επόμενη ημέρα τηλέφωνο» συνέχισε ο 40χρονος.

Για την πρώτη κίνηση του σκηνοθέτη- ηθοποιού αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Καθόμασταν δίπλα –δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό.

»Έφυγα και δεν πήγα τις πρώτες ώρες στο σχολείο. Είπα την ιστορία σε μια φίλη μου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι είχε γίνει. Εκείνος μου είχε πει να τον παίρνω τηλέφωνο και να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα. Δεν θυμάμαι πάρα πολλά. Έχω μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές μας. Την τρίτη φορά δέχτηκα τη σεξουαλική κακοποίηση. Εγώ απλά ακολουθούσα».

«Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης»

Στη συνέχεια της αφήγησής του, ο Βασίλης μίλησε για τα τέσσερα χρόνια κακοποίησης, που φέρεται να υπέστη από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη του θεάτρου.

«Επί 4χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Όταν έγινα 31 ετών κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Βλεπόμασταν σπάνια κι όταν βλεπόμασταν ήταν στο σπίτι του.

»Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά όταν μια φορά μπήκα στο σπίτι του και ήταν μέσα μια ανήλικη μαθήτριά του. Και μου είπε αυτός: "να κάνουμε κάτι οι τρεις μας". Του απαντάω και του λέω: "Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα". Του αρνήθηκα, τότε αυτός πήρε την κοπέλα και την πήγε στο δωμάτιό του.

»Μετά γύρισε γυμνός και μου λέει: "Η κοπέλα σε περιμένει στο δωμάτιο". Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω: "Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό". Τότε αυτός πηγαίνει μέσα και κάνει σεξ με την ανήλικη μαθήτριά του πολύ δυνατά. Εγώ θυμάμαι να έχω πανικοβληθεί και να λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να φύγω από το σπίτι. Μου φάνηκε αιώνας να βρω τη δύναμη και να βγω έξω από το διαμέρισμά του.»

«Οι γονείς μου δεν γνώριζαν ότι είμαι γκέι. Μίλησα για τη σεξουαλικότητά μου όταν ήμουν 26ετών. Μάλιστα, ο πατέρας μου, μου είχε πει: "Σε αγαπάω τώρα δυο φορές περισσότερο γιατί ξέρω πόσο δύσκολο είναι για σένα» συνέχισε ο 40χρονος Βασίλης.

«Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι, αυτός πρέπει να με φοβάται»

 

«Δεν μένω στην Ελλάδα και δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Τον καταγγέλλω γιατί πρέπει να μιλήσουν κι άλλα θύματα. Ήθελα πάντα να το κάνω αλλά ένιωθα πολύ αδύναμος απέναντί του. Ήμουν 19 ετών όταν τον συνάντησα για τελευταία φορά στο σπίτι του.

»Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται». κατέληξε ο 40χρονος Βασίλης.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε ότι η νέα του ταινία, βασισμένη στο έπος του Ομήρου, θα έχει διάρκεια μικρότερη από τις τρεις ώρες του Oppenheimer. Ο σκηνοθέτης μίλησε για την «τεράστια πίεση» της διασκευής, ενώ η Οδύσσεια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα.
THE LIFO TEAM
Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Ένα γλυπτό στο Waterloo Place, με μια φιγούρα που προχωρά τυφλωμένη από μια τεράστια σημαία, εμφανίστηκε με το όνομα “Banksy” στη βάση του. Ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα, αλλά η εικόνα ήδη διαβάζεται ως σχόλιο για την εξουσία, τον εθνικισμό και την τυφλή πίστη στα σύμβολα
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM
Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Πολιτισμός / Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Με αφορμή το Costume Art, τη νέα έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης που συνδέεται με το φετινό Met Gala, η Vogue παρουσίασε πέντε έργα σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κοιτούν το σώμα πέρα από τη μόδα: ως εικόνα, γλυπτό, μνήμη, μητρότητα και μεταμόρφωση.
THE LIFO TEAM
Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει

Πολιτισμός / Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει στο πνεύμα

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της National Gallery στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν επιστρέφει όχι απλώς ως ζωγράφος αγίων και μαρτυρίων, αλλά ως ο καλλιτέχνης που έκανε το φως, το ύφασμα, το νερό και ένα δεμένο αρνί να κουβαλούν το βάρος της πίστης, της σιωπής και του σώματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM