Μπάουμπαχ, Paris, Time Life

Μπάουμπαχ, Paris, Time Life Facebook Twitter
Margot at the Wedding
0

» Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία τη νέα ταινία Margot at the Wedding του Νόα Μπάουμπαχ, του συν-συγγραφέα του Γουές Άντερσον στις μέτριες Υδάτινες Ιστορίες. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μπάουμπαχ Δεσμοί Διαζυγίου (The Squid and the Whale), που μιλούσε για το πώς αντιμετωπίζουν δυο μικρά αγόρια το διαζύγιο των γονιών τους (και οι δυο συγγραφείς: τυχαίο; Μάλλον όχι) στο Μπρούκλιν του ’80, ήταν υπέροχη - κυρίως γιατί απεικόνιζε όλη την ασχήμια και την ωμότητα μιας οικογένειας που διαλύεται, με αστείο τρόπο. Η δεύτερη ταινία του, που θα βγει σύντομα στους κινηματογράφους, με τη Νικόλ Κίντμαν και την Τζένιφερ Τζέισον Λι, αναφέρεται και πάλι στα «οικογενειακά» προβλήματα. Η Μάργκο (Νικόλ Κίντμαν) μαζί με το γιο της επισκέπτεται την αδερφή της Πολίν (Τζένιφερ Τζέισον Λι) η οποία είναι έτοιμη να παντρευτεί έναν τύπο-χαμένο κορμί (τον οποίο παίζει με μαεστρία ο Τζακ Μπλακ). Εννοείται φυσικά πως η Μάργκο δεν εγκρίνει τον επικείμενο γάμο της αδερφής της με τον Μάλκομ. Δεν βοηθάει κι ο ίδιος βέβαια, όταν ξεστομίζει ατάκες του τύπου: «Έχω μια θεωρία. Πιστεύω πως επειδή οι γυναίκες έχουν καταπιεστεί στο παρελθόν με τόσους πολλούς τρόπους, όταν αποκτούν εξουσία κάνουν όπως κάνουν και όταν οδηγούν αυτοκίνητο και την καταχρώνται».
Δέσποινα Τριβόλη

»Περιμένω με προσμονή τον Tito Paris, τον «πρίγκιπα του Capo Verde», που θα εμφανιστεί αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στο Gazarte. Συνθέτης και τραγουδιστής, ανακάλυψη της σπουδαίας Πορτογαλέζας τραγουδίστριας Bana, συνδυάζει τις παραδοσιακές μουσικές του Πράσινου Ακρωτηρίου με τους σύγχρονους ήχους της Πορτογαλίας και την τζαζ. Πολύ «δυνατός» στα live του, έχει δώσει συναυλίες σε όλο τον κόσμο στο πλευρό μεγάλων, όπως η Cesaria Evora και η Mariza. Για περισσότερα, στη σελίδα του στο myspace: www.myspace.com/titoparis.
Θεόφιλος Δουμάνης

»Ένα από τα σημαντικότερα ψυχεδελικά συγκροτήματα της Νέας Υόρκης έρχεται στα μέρη μας με το καινούργιο του πρότζεκτ, σε μια και μοναδική συναυλία στο Kinky Kong στις αρχές Απριλίου. Οι Time Life αποτελούνται από δύο μέλη των θρυλικών Vanishing Voice, τη Heidi Lends και τον G. Lucas Crane. Τα πρώτα μουσικά τους δείγματα θυμίζουν τις καλύτερες στιγμές των Religious Knives, ένα καλειδοσκοπικό συνονθύλευμα εξωπραγματικών ήχων που σε γιατρεύουν με τον καλύτερο τρόπο από την πραγματικότητα. Ανυπομονώ!
Μαρία Παππά

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM