Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
0

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εκατοντάδων υποστηρικτών και δωρητών του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Fundraising Gala. 

Η εφετινή διοργάνωση- που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς οικονομικής ενίσχυσης του έργου και της αποστολής του Μουσείου Μπενάκη- είχε τίτλο «Benaki Museum X Cabana». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία του Μουσείου με τον οίκο Cabana και την κυκλοφορία της συλλογής Benaki Museum Autumn / Winter 2023. 

«Μια συνεργασία που ξεχωρίζει, γιατί είναι φιλόδοξη στο εύρος της, πρωτότυπη στη σύλληψή της και διεθνής σε χαρακτήρα και απήχηση», όπως επεσήμανε ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης. 

Η συνεργασία αυτή «κινητοποίησε δεκάδες ανθρώπους, σε πολλά μέρη της Γης, έμπειρους επαγγελματίες -όπως ο φωτογράφος Miguel Flores Vianna- που έκανε τη φωτογράφιση για την έκδοση στο σπίτι του Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη, αλλά και πολλούς ακόμα, νέους και τολμηρούς», υπογράμμισε η πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου. 

Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά Facebook Twitter
Από Αριστερά: LenaGrivakes, Νίκος Τριβουλίδης Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης ΜουσείουΜπενάκη, Νικολέττα Μέντη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Martina Mondadori Εκδότρια του Cabana Magazine, Γιώργος Γαμπρίτσος Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη.

Το αποτέλεσμα, συνέχισε η κ. Γερουλάνου είναι μια πολύ ωραία σειρά αντικειμένων, εμπνευσμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, που φιλοτέχνησαν τεχνίτες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στο Σικάγο, στο Λας Βέγκας και στο Ντάλας. 

«Ακολουθούν κι άλλες κι έτσι το Cabana και τα αντικείμενά του Μουσείου Μπενάκη ταξιδεύουν τώρα μαζί σε όλον τον κόσμο», συμπλήρωσε η Ειρήνη Γερουλάνου, που ευχαρίστησε την Martina Mondadori, ιδρύτρια του περιοδικού Cabana, για την υποστήριξή της στο Μουσείο Μπενάκη. «Και σε ευχαριστώ που υπενθύμισες σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αρχαιότητες», συμπλήρωσε. 

mpenaki Facebook Twitter
Από Αριστερά: Martina Mondadori Εκδότρια του CabanaMagazine, Μάγια Ζαφειροπούλου-Μαρτίνου. © Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά Facebook Twitter
Από Αριστερά: Αντώνιος Καραμπατζός Μέλος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη.

Η Martina Mondadori από την πλευρά της επεσήμανε ότι «με το Μπενάκη έχουμε πολλά κοινά. Μοιραζόμαστε την αμοιβαία αγάπη για τις διακοσμητικές τέχνες, την αμοιβαία εκτίμηση της υψηλής ποιότητας, αλλά και, το πιο σημαντικό, την κατανόηση της αξίας του κοσμοπολιτισμού, που, όπως λέει ο Γιώργης (Μαγγίνης), είναι ο πυρήνας του Μπενάκη. Είναι ένα μέρος όπου οι πολιτισμοί ζουν μαζί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις σελίδες του Cabana». 

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος

Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη τοποθετήθηκαν σκηνογραφημένες συνθέσεις «art de la table» με τις δημιουργίες της συλλογής Benaki Museum Autumn / Winter 2023, επιμελημένες από την ομάδα του Cabana και μέλη της Επιτροπής του Gala και φωτισμένες από την Ελευθερία Ντεκώ. Εκεί παρουσιάστηκαν και τα τέσσερα κεντήματα που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης της συλλογής.  

Η εμπειρία της ξεχωριστής βραδιάς ενισχύθηκε από το ειδικά σκηνοθετημένο μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών: Σωτηρία Ρουβολή (σοπράνο), Ελένη Σταμίδου (σοπράνο), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Νίκος Ζιάζιαρης (τενόρος), Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Άρτεμη Βαβάτσικα (ακορντεόν), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Πολιτισμός / Λίγο πριν από τις Κάννες, το γαλλικό σινεμά ανοίγει μέτωπο με τον ακροδεξιό δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ

Περισσότεροι από 600 επαγγελματίες του γαλλικού κινηματογράφου, ανάμεσά τους η Ζιλιέτ Μπινός, η Αντέλ Ενέλ και ο Ρεϊμόν Ντεπαρντόν, υπέγραψαν κείμενο στη Libération, προειδοποιώντας ότι η συγκέντρωση δύναμης γύρω από την Canal+, τη StudioCanal και την UGC μπορεί να απειλήσει την ανεξαρτησία της γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής
THE LIFO TEAM
Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Πολιτισμός / Δύο ελληνικές ταινίες στις Κάννες: γοργόνες, resorts και ένα χαμόγελο που λείπει

Η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη παρουσιάζει το Titanic Ocean στο Un Certain Regard, η Αλεξάνδρα Ματθαίου φέρνει το Free Eliza στη Quinzaine des cinéastes, ενώ Έλληνες παραγωγοί συμμετέχουν στο Marché du Film με νέα projects.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν απαντά για την πανοπλία και τον Τράβις Σκοτ στην Οδύσσεια

Μετά τις αντιδράσεις για τη σκοτεινή πανοπλία του Αγαμέμνονα και την επιλογή του Τράβις Σκοτ στον ρόλο ενός ραψωδού, ο Κρίστοφερ Νόλαν υπερασπίζεται το The Odyssey και εξηγεί γιατί η ταινία δεν αντιμετωπίζει τον Όμηρο επιπόλαια.
THE LIFO TEAM
Το παιδί-μετανάστης του Banksy επιστρέφει στη Βενετία — αυτή τη φορά πάνω στο νερό

Πολιτισμός / Το έργο του Banksy που έσβηνε από την υγρασία επιστρέφει στα κανάλια της Βενετίας

Το Migrant Child, το έργο του Banksy με ένα παιδί που κρατά φωτοβολίδα φορώντας σωσίβιο, αποκαταστάθηκε έπειτα από χρόνια φθοράς στην πρόσοψη του Palazzo San Pantalon. Η τοιχογραφία επιστρέφει τώρα στο κοινό πάνω σε πλωτή πλατφόρμα στα κανάλια της Βενετίας, ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για το αν η street art πρέπει να διασώζεται ή να αφήνεται να χαθεί.
THE LIFO TEAM
Από τον Andrew Tate στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: δύο μουσεία ξαναβλέπουν την αρρενωπότητα

Πολιτισμός / Από την ανδρόσφαιρα στα δάκρυα που οι άνδρες δεν χύνουν: η αρρενωπότητα μπαίνει στο μουσείο

Δύο εκθέσεις στην Ολλανδία κοιτούν την αρρενωπότητα σήμερα, τη στιγμή που η ανδρόσφαιρα πουλά δύναμη, σώμα και κυριαρχία ως lifestyle. Από τον Andrew Tate, το kickboxing και τα σώματα του TikTok μέχρι τη μόδα, το drag, τα τακούνια, τα packers και την ευαλωτότητα, τα μουσεία ρωτούν αν υπάρχει χώρος για πιο τρυφερές εκδοχές του να είσαι άνδρας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρειάστηκε 20 χρόνια για να φτάσει στην Οδύσσεια

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες το The Odyssey, ο Κρίστοφερ Νόλαν μιλά στο Time για την ομηρική ταινία που κουβαλούσε μέσα του εδώ και δύο δεκαετίες. Από έναν Δούρειο Ίππο που βυθίζεται στη θάλασσα μέχρι γυρίσματα εξ ολοκλήρου σε IMAX, αληθινά καράβια και ελάχιστα ψηφιακά εφέ, η δική του Οδύσσεια θέλει να ξανακάνει το αρχαίο έπος μεγάλο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ για τη σιωπή τους σε Γάζα και Τραμπ

Πολιτισμός / Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κατηγορεί τα Όσκαρ ότι σιώπησαν για τη Γάζα και τον Τραμπ

Λίγο πριν επιστρέψει στις Κάννες με το Bitter Christmas, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μιλά για τα αποστειρωμένα Όσκαρ, τη σιωπή του Χόλιγουντ, την άρνησή του να πάρει σαουδαραβικά χρήματα και την πολυτέλεια, στα 76 του, να λέει ακόμη τα πράγματα με το όνομά τους..
THE LIFO TEAM
Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πολιτισμός / Ο Άλεκ Γκίνες είχε ζητήσει από τον Ίαν ΜακΚέλεν να σωπάσει για το Stonewall, αλλά εκείνος διάλεξε την ορατότητα

Πριν γίνει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες queer φωνές του βρετανικού θεάτρου και σινεμά, ο Ίαν ΜακΚέλεν άκουσε έναν θρύλο της παλιάς γενιάς να του λέει ότι η στήριξή του στη Stonewall ήταν «απρεπής». Ευτυχώς δεν τον άκουσε, είπε
THE LIFO TEAM
Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Πολιτισμός / Ο Μπάρι Κίογκαν αφήνει πίσω το Peaky Blinders και θέλει να χαρεί τη στιγμή

Με το Butterfly Jam του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ να ανοίγει το Directors’ Fortnight, ο Μπάρι Κίογκαν επιστρέφει στις Κάννες και μιλά για τη νέα του φάση: την αποχώρηση από το Peaky Blinders, τη διαδικτυακή τοξικότητα και την ανάγκη να αφήσει επιτέλους τη δουλειά του να μιλήσει για εκείνον.
THE LIFO TEAM
Ο Μπονγκ Τζουν Χο στέλνει τον Μπράντλεϊ Κούπερ, την Άϊο Εντεμπίρι και τον Βέρνερ Χέρτσογκ στον βυθό

Πολιτισμός / Μπονγκ Τζουν Χο: Σκηνοθέτησε τα «Παράσιτα». Τώρα γυρίζει ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το Ally, η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του δημιουργού των Παράσιτων, βρήκε τις φωνές του. Μπράντλεϊ Κούπερ, Άγιο Εντεμπίρι, Ντέιβ Μπαουτίστα, Φιν Γούλφχαρντ, Ρέιτσελ Χάουζ και Βέρνερ Χέρτσογκ μπαίνουν στον υποθαλάσσιο κόσμο μιας μικρής σουπιάς που θέλει να φτάσει στην επιφάνεια.
THE LIFO TEAM
Στα 82 της, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Πολιτισμός / H Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στις Κάννες σαν να μην έφυγε ποτέ

Με δύο ταινίες στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών, η Κατρίν Ντενέβ επιστρέφει στο φεστιβάλ που έχτισε τον μύθο της. Στα 82 της, δεν εμφανίζεται ως ζωντανό μνημείο του γαλλικού σινεμά, αλλά ως μια ηθοποιός που εξακολουθεί να δουλεύει, να διαλέγει και να παραμένει αινιγματική.
THE LIFO TEAM
Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Πολιτισμός / Πώς το Ισραήλ χρησιμοποιεί τη Eurovision ως διπλωματικό όπλο

Μεγάλη έρευνα των New York Times υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου αντιμετώπισε τη Eurovision ως πεδίο διεθνούς επιρροής, με κρατικές διαφημιστικές καμπάνιες, διπλωματικές επαφές και οργανωμένη κινητοποίηση ψήφων. Λίγο πριν ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση στη Βιέννη, η EBU βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση εμπιστοσύνης στην ιστορία του διαγωνισμού.
THE LIFO TEAM