Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
0

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εκατοντάδων υποστηρικτών και δωρητών του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Fundraising Gala. 

Η εφετινή διοργάνωση- που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς οικονομικής ενίσχυσης του έργου και της αποστολής του Μουσείου Μπενάκη- είχε τίτλο «Benaki Museum X Cabana». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη συνεργασία του Μουσείου με τον οίκο Cabana και την κυκλοφορία της συλλογής Benaki Museum Autumn / Winter 2023. 

«Μια συνεργασία που ξεχωρίζει, γιατί είναι φιλόδοξη στο εύρος της, πρωτότυπη στη σύλληψή της και διεθνής σε χαρακτήρα και απήχηση», όπως επεσήμανε ο επιστημονικός διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης. 

Η συνεργασία αυτή «κινητοποίησε δεκάδες ανθρώπους, σε πολλά μέρη της Γης, έμπειρους επαγγελματίες -όπως ο φωτογράφος Miguel Flores Vianna- που έκανε τη φωτογράφιση για την έκδοση στο σπίτι του Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη, αλλά και πολλούς ακόμα, νέους και τολμηρούς», υπογράμμισε η πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου. 

Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά Facebook Twitter
Από Αριστερά: LenaGrivakes, Νίκος Τριβουλίδης Διευθυντής Πόρων και Ανάπτυξης ΜουσείουΜπενάκη, Νικολέττα Μέντη Υπεύθυνη Επικοινωνίας Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Martina Mondadori Εκδότρια του Cabana Magazine, Γιώργος Γαμπρίτσος Διευθύνων Σύμβουλος Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη.

Το αποτέλεσμα, συνέχισε η κ. Γερουλάνου είναι μια πολύ ωραία σειρά αντικειμένων, εμπνευσμένων από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, που φιλοτέχνησαν τεχνίτες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις στο Λονδίνο, στο Σικάγο, στο Λας Βέγκας και στο Ντάλας. 

«Ακολουθούν κι άλλες κι έτσι το Cabana και τα αντικείμενά του Μουσείου Μπενάκη ταξιδεύουν τώρα μαζί σε όλον τον κόσμο», συμπλήρωσε η Ειρήνη Γερουλάνου, που ευχαρίστησε την Martina Mondadori, ιδρύτρια του περιοδικού Cabana, για την υποστήριξή της στο Μουσείο Μπενάκη. «Και σε ευχαριστώ που υπενθύμισες σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο αρχαιότητες», συμπλήρωσε. 

mpenaki Facebook Twitter
Από Αριστερά: Martina Mondadori Εκδότρια του CabanaMagazine, Μάγια Ζαφειροπούλου-Μαρτίνου. © Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
Μουσείο Μπενάκη: Αφιερωμένο στη συνεργασία με το περιοδικό Cabana το ετήσιο γκαλά Facebook Twitter
Από Αριστερά: Αντώνιος Καραμπατζός Μέλος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργης Μαγγίνης Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη.

Η Martina Mondadori από την πλευρά της επεσήμανε ότι «με το Μπενάκη έχουμε πολλά κοινά. Μοιραζόμαστε την αμοιβαία αγάπη για τις διακοσμητικές τέχνες, την αμοιβαία εκτίμηση της υψηλής ποιότητας, αλλά και, το πιο σημαντικό, την κατανόηση της αξίας του κοσμοπολιτισμού, που, όπως λέει ο Γιώργης (Μαγγίνης), είναι ο πυρήνας του Μπενάκη. Είναι ένα μέρος όπου οι πολιτισμοί ζουν μαζί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις σελίδες του Cabana». 

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος

Στις αίθουσες του πρώτου ορόφου του Μουσείου Μπενάκη τοποθετήθηκαν σκηνογραφημένες συνθέσεις «art de la table» με τις δημιουργίες της συλλογής Benaki Museum Autumn / Winter 2023, επιμελημένες από την ομάδα του Cabana και μέλη της Επιτροπής του Gala και φωτισμένες από την Ελευθερία Ντεκώ. Εκεί παρουσιάστηκαν και τα τέσσερα κεντήματα που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης της συλλογής.  

Η εμπειρία της ξεχωριστής βραδιάς ενισχύθηκε από το ειδικά σκηνοθετημένο μουσικό δρώμενο με τη συμμετοχή εκλεκτών μουσικών: Σωτηρία Ρουβολή (σοπράνο), Ελένη Σταμίδου (σοπράνο), Γιάννης Φίλιας (τενόρος), Νίκος Ζιάζιαρης (τενόρος), Μιχάλης Ψύρρας (βαρύτονος), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Άρτεμη Βαβάτσικα (ακορντεόν), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
mpenaki Facebook Twitter
© Μουσείο Μπενάκη / Δημήτρης Γιαβάσης, Γρηγόρης Στόικος
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BAFTA AWARDS 2026

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Βωμολοχίες, αμήχανες στιγμές και αρνητικά ρεκόρ - Όσα έγιναν στην τελετή

Τα φετινά βραβεία Bafta χαρακτηρίστηκαν από έναν απρόβλεπτο συνδυασμό επαίνων και αμήχανων στιγμών, καθώς το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε σε έναν μέχρι πρότινος άγνωστο ηθοποιό
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΡΙΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ

Πολιτισμός / Bafta Film Awards 2026: Τι συνέβη με «ρατσιστική βρισιά» που ακούστηκε - Η συγγνώμη του παρουσιαστή

«Ήταν η στιγμή που ακούστηκε σε όλο τον κόσμο. Ένας άνδρας φώναξε μια ρατσιστική βρισιά καθώς δύο διάσημοι μαύροι ηθοποιοί απένειμαν ένα βραβείο» σχολιάζει το CNN
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ