LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Μόνικα Μπελούτσι: Ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο

Μόνικα Μπελούτσι: Ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο Facebook Twitter
3

Για την συνεχιζόμενη επικράτηση του ανδρικού φύλου στην κοινωνία μίλησε η Μόνικα Μπελούτσι με αφορμή τη συμμετοχή της στη νέα ταινία του Τζέιμς Μπόντ και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κάποιους επειδή θεώρησαν ότι είναι μεγάλη για «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ».

«Δεν μπορώ να πω πως είμαι κορίτσι του Τζέιμς Μποντ καθώς είμαι αρκετά ώριμη για να λέγομαι έτσι. Θα έλεγα κυρία ή γυναίκα του Μποντ. Είμαι όμως περήφανη γι'αυτή τη θέση γιατί ο Μποντ είναι ο πιο υπέροχος άντρας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν υπάρχει στην πραγματικότητα», τόνισε χαριτολογώντας.

Η 51χρονη ηθοποιός μίλησε για την ανδρική ισχύ στην κοινωνία σημειώνοντας ότι οι αντιδράσεις υπήρξαν γιατί «ζούμε σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Οι άντρες κατέχουν την εξουσία σε όλα τα επίπεδα: Στη δημοσιογραφία, στην ηθοποιία, στη σκηνοθεσία, στις τράπεζες, στην οικονομία, στα σχολεία. Όλοι οι νόμοι θεσπίζονται από άντρες. Θεωρούν πως όταν οι γυναίκες δεν μπορούν να δημιουργήσουν πια είναι μεγάλες».

«Αυτό δεν είναι αλήθεια γιατί ακόμα και τότε οι γυναίκες είναι καταπληκτικές. Γι' αυτό πιστεύω ότι η επιλογή του Σαμ Μέντες να επιλέξει εμένα ήταν επαναστατική», είπε.


"Δεν γνωρίζω το Χόλιγουντ…Στο Παρίσι όμως όπου κατοικώ ηθοποιοί όπως οι Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Υπέρ και Σαρλότ Ράμπλινγκ, έχουν την ευκαιρία να ερμηνεύσουν σέξι ρόλους ακόμη κι εάν δεν είναι 20 ετών», τόνισε επίσης η Μπελούτσι.

Πολιτισμός
3

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Αγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του

Πολιτισμός / Ο μύθος του Μιχαήλ Άγγελου συνεχίζει να μεγαλώνει, 550 χρόνια μετά

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Άγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του, σε μια συγκυρία που δείχνει πως ο μύθος του συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με τις διεκδικήσεις γύρω από το όνομά του
THE LIFO TEAM
Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Πολιτισμός / Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών, θέματα που αφορούν την πολιτική της ΕΕ στον τομέα του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων ως προς το Ταμείο Συνοχής και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
THE LIFO TEAM
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Πολιτισμός / Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
THE LIFO TEAM
Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM