#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν

#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Άσλει Τζαντ δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που προχώρησαν σε συμβιβασμό με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σχετικά με τις καταγγελίες τους για σεξουαλικές επιθέσεις. 

Η Τζαντ έκανε γνωστό πως επιμένει στην αγωγή της κατά του παραγωγού. Η Τζαντ μήνυσε πέρυσι τον Γουάινστιν για δυσφήμηση, κατηγορώντας τον πως υπονόμευσε την καριέρα της αφότου εκείνη είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του κινηματογραφικού παραγωγού τη δεκαετία του 1990. 

Ο συμβιβασμός έγινε γνωστός την Πέμπτη και η Τζαντ έκανε γνωστό μέσω Twitter πως δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που ήρθαν σε συμφωνία με τον Γουαϊνστίν. «Η αγωγή μου ισχύει και σκοπεύω να τον πάω σε δίκη», έγραψε η ηθοποιός και ξεκαθάρισε πως δεν «συμμετέχει σε κανέναν συμβιβασμό»

Η Τζαντ ήταν από τις πρώτες γυναίκες του Χόλιγουντ που προχώρησαν σε καταγγελίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά του παραγωγού. Έκτοτε, πάνω από 80 γυναίκες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες καταγγελίες οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν κατηγορίες για παρενόχληση ή ακόμα και βιασμούς Ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε «μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιες από αυτές τις γυναίκες ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως προχώρησαν σε συμβιβασμό έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από ασφαλιστικές εταιρείες και όχι από την τσέπη του Γουάινστιν. Τα 14 εκατομμύρια αφορούν τις αμοιβές των δικηγόρων του Γουάινστιν ενώ τα 30 εκατομμύρια θα δοθούν στα θύματα που προχώρησαν στις καταγγελίες. 

Οι καταγγελίες κατά του Γουάινστιν ήταν αυτές που γέννησαν το κίνημα #MeToo και πυροδότησαν μεγάλη συζήτηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες, εδικά σε κλάδους όπως ο κινηματογράφος. 


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Πολιτισμός / Νεα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στα χρόνια που έκαναν τον Willem de Kooning παγκόσμιο μύθο

Η νέα έκθεση στο Princeton επιστρέφει στην πενταετία 1945-1950, όταν ο Willem de Kooning πέρασε από την αβεβαιότητα και την υπόγεια φήμη στη στιγμή που άρχισε να γίνεται παγκόσμιο καλλιτεχνικό μέγεθος
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Πολιτισμός / Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Jeff Koons: Αφροδίτη του Lespugue»

Τι μπορεί να συνδέει ένα μικρό προϊστορικό ειδώλιο σκαλισμένο σε χαυλιόδοντα μαμούθ πριν από περίπου 28.000 χρόνια με ένα μνημειακό γλυπτό Aφροδίτης από ανακλαστικό ανοξείδωτο χάλυβα στον 21ο αιώνα;
THE LIFO TEAM
Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM