#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν

#MeToo: H Άσλεϊ Τζαντ δεν είναι μέρος του συμβιβασμού με τον Γουάινστιν Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Άσλει Τζαντ δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που προχώρησαν σε συμβιβασμό με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων, σχετικά με τις καταγγελίες τους για σεξουαλικές επιθέσεις. 

Η Τζαντ έκανε γνωστό πως επιμένει στην αγωγή της κατά του παραγωγού. Η Τζαντ μήνυσε πέρυσι τον Γουάινστιν για δυσφήμηση, κατηγορώντας τον πως υπονόμευσε την καριέρα της αφότου εκείνη είχε απορρίψει τις σεξουαλικές προτάσεις του κινηματογραφικού παραγωγού τη δεκαετία του 1990. 

Ο συμβιβασμός έγινε γνωστός την Πέμπτη και η Τζαντ έκανε γνωστό μέσω Twitter πως δεν είναι ανάμεσα στις γυναίκες που ήρθαν σε συμφωνία με τον Γουαϊνστίν. «Η αγωγή μου ισχύει και σκοπεύω να τον πάω σε δίκη», έγραψε η ηθοποιός και ξεκαθάρισε πως δεν «συμμετέχει σε κανέναν συμβιβασμό»

Η Τζαντ ήταν από τις πρώτες γυναίκες του Χόλιγουντ που προχώρησαν σε καταγγελίες για τη σεξουαλική συμπεριφορά του παραγωγού. Έκτοτε, πάνω από 80 γυναίκες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες καταγγελίες οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν κατηγορίες για παρενόχληση ή ακόμα και βιασμούς Ο Γουάινστιν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε «μη συναινετική σεξουαλική δραστηριότητα».

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν κάποιες από αυτές τις γυναίκες ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως προχώρησαν σε συμβιβασμό έναντι 44 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από ασφαλιστικές εταιρείες και όχι από την τσέπη του Γουάινστιν. Τα 14 εκατομμύρια αφορούν τις αμοιβές των δικηγόρων του Γουάινστιν ενώ τα 30 εκατομμύρια θα δοθούν στα θύματα που προχώρησαν στις καταγγελίες. 

Οι καταγγελίες κατά του Γουάινστιν ήταν αυτές που γέννησαν το κίνημα #MeToo και πυροδότησαν μεγάλη συζήτηση για τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες, εδικά σε κλάδους όπως ο κινηματογράφος. 


 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Πολιτισμός / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βερολίνου τιμά την Αγγελική Παπούλια

Η διοργάνωση που εδώ και έντεκα χρόνια προωθεί τον ελληνικό κινηματογράφο στη γερμανική πρωτεύουσα φέτος τιμά την καταξιωμένη ηθοποιό και ανοίγει τη συζήτηση για τη γυναικεία και non-binary ταυτότητα στη μεγάλη οθόνη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Πολιτισμός / Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ισπανίας ψηφιοποιεί χειρόγραφες σημειώσεις του Λεονάρντο ντα Βίντσι

Τα πρωτότυπα χειρόγραφα του Λεονάρντο ντα Βίντσι προστέθηκαν στη συλλογή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ισπανίας το 1967. Έκτοτε για περισσότερα από 100 χρόνια κανείς δεν γνώριζε για την ύπαρξή τους
THE LIFO TEAM