Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ. Facebook Twitter
America America, 1963
0

Για δεύτερη χρονιά επέστρεψε το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ, υπό την αιγίδα του Hellenic Canadian Congress of British Columbia και του Ινστιτούτου Κινηματογράφου Cinematheque.

Το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεταξύ 1 – 4 Ιουνίου και περιελάμβανε επτά ταινίες Ελλήνων δημιουργών.

cover
Η αφίσα του φεστιβάλ.

Η πρεμιέρα περιελάμβανε σε σπάνιο φίλμ 35 mm το επικό America America του Elia Kazan (1963), το οποίο προβάλει τους οικογενειακούς μύθους του Καζάν σε μια συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης. Επίσης προβλήθηκε το ντεμπούτο του μεγάλου Θεόδωρου Αγγελόπουλου , η Αναπαράσταση (1970), σε πρόσφατα αποκατεστημένη κόπια.

Στο φεστιβάλ προβλήθηκαν σύγχρονα έργα παράλληλα με τον κλασικό κινηματογράφο. όπως το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, Olympia, ένας φόρος τιμής στην αείμνηστη Ολυμπία Δουκάκη και το Αγία Έμυ, σε σκηνοθεσία Αρασέλης Λαιμού, το οποίο αφηγείται την ιστορία δύο κοριτσιών που ζουν ως νέες μετανάστριες σε μια Φιλιππινέζικη Καθολική κοινότητα στην Αθήνα.

Υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός για το πρώτο Φεστιβάλ και όλοι ήθελαν να επαναληφθεί, ενώ με την επιτυχημένη διεξαγωγή και του δεύτερου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ οι διοργανωτές πιστεύουν ακράδαντα πλέον ότι θα ξεκινήσει και θα διατηρηθεί μια παράδοση, μια εκδήλωση στην οποία οι ίδιοι δεσμεύθηκαν ότι μπορεί να συνεχιστεί.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Βανκούβερ. Facebook Twitter
Μαγνητικά Πεδία, 2021

Οι ταινίες που προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ ήταν:

1η Ιουνίου (Πρεμιέρα)
America America (1963), Elia Kazan, ΗΠΑ

2 Ιουνίου
Μέρες και νύχτες της Δήμητρας Κ. (2021), Εύα Στεφανή, Ελλάδα
Αγία Έμυ (2021), Αρασέλη Λαιμού, Ελλάδα/Γαλλία/ΗΠΑ

3 Ιουνίου
Μαγνητικά Πεδία (2021), Γιώργος Γούσσης, Ελλάδα
Αναπαράσταση (1970), Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Ελλάδα

4 Ιουνίου
Ράφτης (2020), Sonia Liza Kenterman, Ελλάδα/Γερμανία/Βέλγιο
Olympia (2018), Harry Mavromichalis, ΗΠΑ

Πηγές:
thecinematheque.ca
helleniccongressbc.ca

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM