Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: «Εκδικητική και περιφρονητική» η ταινία Priscilla - Οι αποκαλύψεις μετά τον θάνατό της

Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Χαρακτηρίζει την ταινία για τη μητέρα και τον πατέρα της «εκδικητική και περιφρονητική» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ως «σοκαριστικά εκδικητικό και περιφρονητικό» φέρεται να περιέγραψε το σενάριο της βιογραφικής ταινίας Priscilla της Σοφία Κόπολα, η κόρη της Πρισίλα και του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί, σε μηνύματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μήνες μετά το θάνατό της και φυσικά, μετά την έξοδο της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, με email που ήρθαν στην κατοχή του Variety, είχε μοιραστεί τα συναισθήματά της για την ταινία με την σκηνοθέτιδα, ζητώντας της να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο απεικόνιζε τον πατέρα της, τον οποίο σύμφωνα με εκείνη παρουσιάζει ως «αρπακτικό», καθώς από όλο αυτό θα μπορούσε να επιβαρυνθεί και η σχέση με τη μητέρα της.

Η ταινία Priscilla είναι μια βιογραφική ταινία που βασίζεται στα απομνημονεύματά της Πρισίλα Πρίσλεϊ «Elvis and Me» του 1985, όπου εξιστορεί το φλερτ της με τον βασιλιά του ροκ εντ ρολ, το οποίο ξεκίνησε το 1959, όταν ήταν 14 ετών και ο Έλβις 24.

«Ο πατέρας μου εμφανίζεται μόνο ως αρπακτικό και εκμεταλλευτής», φέρεται να έγραψε η Πρίσλεϊ σε ένα από τα δύο email, τα οποία εστάλησαν με διαφορά τεσσάρων ωρών τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Ως κόρη του, δεν διαβάζω και δεν βλέπω τίποτα από τον πατέρα μου σε αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν το διαβάζω και δεν βλέπω την προοπτική της μητέρας μου για τον πατέρα μου. Το διαβάζω και βλέπω τη δική σας σοκαριστικά εκδικητική και περιφρονητική μεριά και δεν καταλαβαίνω γιατί.

Θα αναγκαστώ να πω ανοιχτά πώς αισθάνομαι για την ταινία και να στραφώ δημοσίως εναντίον σας, αλλά και εναντίον της μητέρας μου», φέρεται να γράφει στα email.

Η Πρίσλεϊ ωστόσο είχε επαινέσει τη βιογραφική ταινία του Baz Luhrmann για τον Έλβις το 2022, προσθέτοντας ότι δεν καταλάβαινε την ανάγκη της Κόπολα «να προσπαθήσει να συκοφαντήσει τον πατέρα μου, χρησιμοποιώντας τη δικαιολογία ότι προσπαθεί να πει την ιστορία της μητέρας μου, αλλά από τη δική της πραγματικότητα».

«Ανησυχώ ότι η μητέρα μου δεν συνειδητοποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα «φωτογραφηθεί» ο Έλβις όταν βγει αυτή η ταινία. Αισθάνομαι το χρέος να προστατεύσω τη μητέρα μου, η οποία έχει περάσει όλη της τη ζωή εξυψώνοντας την κληρονομιά του πατέρα μου, και πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνει τις προθέσεις πίσω από αυτή την ταινία ή το αποτέλεσμα που θα έχει», πρόσθεσε.

Η Πρίσλεϊ δήλωσε ότι είχε μιλήσει με ένα από τα παιδιά της για την ταινία. «Έπρεπε να του εξηγήσω ότι θα υπάρξει μια ταινία για τον παππού, που θα προσπαθήσει να τον κάνει να φαίνεται πραγματικά, πραγματικά κακός, αλλά δεν είναι αλήθεια» συμπλήρωνε.

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ από την πλευρά της δήλωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει μια ταινία για τη ζωή της, αλλά εξήρε τη δουλειά και την έρευνα της Κόπολα και δήλωσε ότι αγαπάει την ταινία. 

Κληθείς από το Variety να σχολιάσει τα μηνύματα, ο εκπρόσωπος της Κόπολα μεταφέροντας τα λόγια της, ανέφερε ότι «ελπίζω ότι όταν δείτε την τελική ταινία θα νιώσετε διαφορετικά και θα καταλάβετε ότι προσέχω πολύ να τιμήσω τη μητέρα σας, ενώ παράλληλα παρουσιάζω τον πατέρα σας με ευαισθησία αλλά πολυπλοκότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM