LIVE!

Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Tο Presence του Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν είναι μια καταιγιστική ταινία τρόμου, αλλά μια υπνωτιστική ιστορία φαντασμάτων.
0

Περάσαμε και επισήμως στην εποχή που οι εταιρείες φορτώνουν τις αίθουσες με περισσότερες ταινίες από όσες αντέχει η αγορά.

Ευτυχώς, η «φουρνιά» αυτής της εβδομάδας διαθέτει και πάλι κάποιες αξιόλογες προτάσεις. Στο Dernier Souffle του Κώστα Γαβρά παρακολουθούμε τις συναντήσεις ενός συγγραφέα κι ενός γιατρού και τις συζητήσεις γύρω από τη διαχείριση του θανάτου και, τελικά, τον τρόπο για να ζήσουμε υπό τη γνώση της βέβαιης έλευσης του. 

Συμπτωματικά, και το Presence του Στίβεν Σόντερμπεργκ ασχολείται, μέσα από τη φόρμα μιας ταινίας μυστηρίου, με το Επέκεινα για να καταλήξει κι εκείνο στον ενδεδειγμένο τρόπο διαχείρισης του χρόνου μας εδώ. Όχι καταιγιστική ταινία τρόμου, μα υπνωτιστική ιστορία φαντασμάτων. Και οι δυο ταινίες είναι ικανές να προκαλέσουν σχετικές συζητήσεις για μέρες μετά την προβολή – και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πηγαίνουμε σινεμά, όχι;

Μένουμε στο σινεμά είδους με το The Monkey, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Οζ Πέρκινς, λίγους μήνες μετά τον εισπρακτικό θρίαμβο του Longlegs. Συνδυασμός κωμωδίας και τρόμου, λίαν αιματηρός, πρόσφορος για μεταμεσονύκτιο χαβαλέ.

Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Το New Year that Never Came αποτελεί ένα καλό δείγμα ρουμανικού νέου κύματος με τη δράση του τοποθετημένη τη μέρα πριν την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου.

Οι φίλοι του arthouse, πάλι, έχουν δυο επιλογές, το New Year that Never Came, ένα καλό δείγμα ρουμανικού νέου κύματος, με τη δράση του τοποθετημένη τη μέρα πριν την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου, και το 2073, όπου ο έμπειρος ντοκιμαντερίστας Ασίφ Καπάντια εμπνέεται από τον Κρις Μάρκερ και καταρτίζει ένα χρονικό μελλοντικής καταστροφής, με στόχο να μιλήσει για το παρόν.

Οι φαν του εγχώριου σινεμά έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο δωρικό Κυνήγι του Χρήστου Πυθαρά, μια ταινία που, μεταξύ άλλων, αντιλαμβάνεται πλήρως τη χρησιμότητα της «φάτσας» στο σινεμά, και στον Θολό Βυθό, μια γυρισμένη σε γοητευτικό ασπρόμαυρο φίλτρο, ελεύθερη διασκευή δύο μυθιστορημάτων του Γιάννη Ατζακά δια χειρός Ελένης Αλεξανδράκη. Τέλος, ο ασταμάτητος Μάρτιν Κάμπελ (The Mask of Zoro, Casino Royale) επιστρέφει με το Cleaner, που φιλοδοξεί να ενισχύσει την action περσόνα της Ντέζι Ρίντλεϊ.

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Αγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του

Πολιτισμός / Ο μύθος του Μιχαήλ Άγγελου συνεχίζει να μεγαλώνει, 550 χρόνια μετά

Δύο νέα έργα αποδίδονται στον Μιχαήλ Άγγελο στα 550 χρόνια από τη γέννησή του, σε μια συγκυρία που δείχνει πως ο μύθος του συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με τις διεκδικήσεις γύρω από το όνομά του
THE LIFO TEAM
Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Πολιτισμός / Η Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την υπουργό Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών, θέματα που αφορούν την πολιτική της ΕΕ στον τομέα του Πολιτισμού, μεταξύ άλλων ως προς το Ταμείο Συνοχής και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία
THE LIFO TEAM
Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Πολιτισμός / Paddington, Cate Blanchett και Tom Hiddleston ξεχωρίζουν στις υποψηφιότητες των Olivier Awards

Το Paddington και το Into the Woods προηγούνται στις φετινές υποψηφιότητες των Olivier Awards, σε μια λίστα που φέρνει δίπλα δίπλα το λαϊκό θέαμα, το θεατρικό κύρος και μεγάλα ονόματα όπως η Cate Blanchett, ο Tom Hiddleston και ο Bryan Cranston.
THE LIFO TEAM
Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Πολιτισμός / Η Catherine Opie φέρνει την queer προσωπογραφία στο κέντρο της National Portrait Gallery

Η Catherine Opie παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη National Portrait Gallery. Το To Be Seen συγκεντρώνει 30 χρόνια δουλειάς και επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ορατότητα και την εκπροσώπηση.
THE LIFO TEAM