Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους

Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Ολίβια Κόλμαν και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στο Roses.
0

Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με όχι ένα αλλά δύο ριμέικ στο πρόγραμμα.

Στο Roses ο Τζέι Ρόουτς και ο σεναριογράφος των The Favorite και Poor Things Τόνι ΜακΝαμάρα διασκευάζουν τον βιτριολικό Πόλεμο των Ρόουζ του Ντάνι Ντε Βίτο, σε μια λιγότερο δηκτική, πιο ελαφριά κωμική εκδοχή, που έχει τις στιγμές της, καθώς κι ένα χαρισματικό δίδυμο ερμηνευτών, τους Ολίβια Κόλμαν και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στο Toxic Avenger επιχειρείται μια διασκευή του cult τίτλου της Troma που ενδείκνυται μεν για μεταμεσονύχτια προβολή, αναρωτιέσαι, όμως, πόσο νόημα έχει να προσποιείται το φθηνό z-movie μια ταινία με σαφώς μεγαλύτερο προϋπολογισμό και γνωστούς σταρ.

Πλάι τους το Afterburn με τους Ντέιβ Μπαουτίστα και Σάμιουελ Τζάκσον φιλοδοξεί να γεννήσει νέο action franchise, αλλά δεν πραγματοποίησε δημοσιογραφική προβολή – κι αυτό συχνά συνιστά red flag. Το Marco: An Invented Truth είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός ανθρώπου που ισχυριζόταν ψευδώς επί χρόνια ότι είναι επιζήσας του Ολοκαυτώματος, φτάνοντας να γίνει και πρόεδρος της σχετικής ισπανικής ένωσης. 

Κόλμαν, Καρχαρίες και Κιαροστάμι από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Eπιστρέφει στις αίθουσες το Jaws του Στιβεν Σπίλμπεργκ.

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του, επιστρέφει στις αίθουσες και το Jaws του Στιβεν Σπίλμπεργκ. Οι αρχικές, αόρατες επιθέσεις του καρχαρία. Η πρώτη, απρόσμενη εμφάνισή του. Το dolly shot στον Ρόι Σάιντερ. Η ειρωνική ονομασία της πόλης (Amity). Η αδιαφορία και η αναλγησία των Αρχών. Ο γοερός θρήνος μιας φάλαινας, η μαυρόψυχη ιστορία του Κουίντ και η εκδίκηση της φύσης για το έγκλημα στο οποίο υπήρξε συνεργός. Τρεις άντρες σε μια βάρκα, αντιμέτωποι με τους φόβους και τον μύθο τους. Α, και με έναν καρχαρία. (Ξανα) δείτε το οπωσδήποτε στη μεγάλη οθόνη.

Μαζί του, κυκλοφορεί σε επανέκδοση και το Taste of Cherry, ένα γνήσιο τέκνο κινηματογραφικού υπαρξισμού από τον Αμπάς Κιαροστάμι, πρόσφορο (κα) για ένα νεαρότερο σινεφίλ κοινό που μοιάζει πρόθυμο να ανακαλύψει στο σινεμά τις ταινίες του Ιρανού δημιουργού.

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Από τον Φρανκεστάιν στον Πούτιν – Έτος «τεράτων» στη μεγάλη οθόνη

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο παρουσιάζει το πολυαναμενόμενο «Φρανκενστάιν» στο Φεστιβάλ Βενετίας - Δικτάτορες, πόλεμος, πυρηνικές απειλές και φανταστικά τέρατα κυριαρχούν στο φετινό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Πολιτισμός / Βραβείο Πολάρι: Ακυρώθηκε η απονομή που τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ+ λογοτεχνία στη Βρετανία μετά τις αντιδράσεις - Ο λόγος

Στα φετινά βραβεία είχε συμπεριληφθεί συγγραφέας που έχει αυτοχαρακτηριστεί ως «τερφ» και στηρίζει την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - Τι απαντούν οι διοργανωτές
LIFO NEWSROOM
Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πολιτισμός / Η «οικία Κοκοβίκου» μετατρέπεται σε χώρο προβολής ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου

Πρόκειται για το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελενίτσας στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» - Tο κτήριο, σε ερειπιώδη κατάσταση σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με τον περιβάλλοντα χώρο του, διότι αποτελεί εξαιρετικό δείγμα Αθηναϊκού σπιτιού
LIFO NEWSROOM
Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Πολιτισμός / Κοστούμια και αναμνηστικά του «Downton Abbey» βγαίνουν σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Από μια τραπεζαρία σε στυλ 18ου αιώνα και την εντυπωσιακή τουαλέτα της Μάγκι Σμιθ μέχρι το ασημένιο ρολόι του μπάτλερ, τα αναμνηστικά αντικείμενα θα προσφερθούν σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που υποστηρίζει παιδιά με απειλητικές για τη ζωή τους παθήσεις και τις οικογένειές τους
LIFO NEWSROOM
Τρόμος, Ιμπρεσιονισμός και 5 αριστουργήματα του παρελθόντος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Έχει συμβεί ξανά τον Αύγουστο; Μάλλον όχι. 13 ταινίες από αύριο στα σινεμά της πόλης

Οι νέες ταινίες του Ζακ Κρέγκερ και των Ελληνοαυστραλών αδερφών Φιλίππου, η ωραιότατη έκπληξη που μας επιφύλασσε ο Σεντρίκ Κλαπίς και πέντε μεγάλες δόξες σε επανέκδοση κάνουν τον προγραμματισμό των θεατών σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ