LIVE!

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό Facebook Twitter
0

Η Αθήνα αποχαιρετά σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον «Νιόνιο» που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό τραγούδι και τον πολιτισμό.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:00 στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Η κηδεία τελείται δημοσία δαπάνη, με απόφαση της κυβέρνησης, σε αναγνώριση της προσφοράς του καλλιτέχνη.

Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν μέλη της οικογένειας, καλλιτέχνες και στενοί φίλοι, καθώς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Σταμάτης Φασουλής.

Η οικογένεια του εκλιπόντος ζητά αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου δίδαξε ο Σαββόπουλος, καθώς και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Η Τροχαία Αθηνών έχει ήδη ανακοινώσει εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 06:00 το πρωί έως το πέρας της τελετής. Θα ισχύει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, καθώς και διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Μητρόπολη και το Α΄ Νεκροταφείο.

Οι οδοί που θα παραμείνουν κλειστές είναι:

  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
  • Αιόλου, μεταξύ Ανδριανού και Ερμού.
  • Ερμού, από Αιόλου έως Αθηνάς.
  • Αναπαύσεως, σε όλο το μήκος και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη.
  • Τριβωνιανού, από Καρέα έως Μ. Μουσούρου.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από τις περιοχές αυτές και να ακολουθούν τις οδηγίες των ρυθμιστών τροχονόμων.


 

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες του που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Πολιτισμός / 100 Χρόνια Μάνος Χατζιδάκις: Οι μελωδίες που όρισαν τον ελληνικό κινηματογράφο

Από το «Αγάπη που ‘γινες δίκοπο μαχαίρι» μέχρι το «Γκρίζο Γατί», ο Μάνος Χατζιδάκις έντυσε με μουσική τόσο τις πιο σκοτεινές όσο και τις πιο ανέμελες ιστορίες του ελληνικού σινεμά
LIFO NEWSROOM
Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

Πολιτισμός / Ξαρχάκος για Σαββόπουλο: «Χαίρε Διόνυσε - Καλό σου κατευόδιο»

«Ας θυμόμαστε πόσο σκληρά κρίθηκε, ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες και όταν τους θέλουμε 'στα μέτρα μας'», έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος σε ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM