James Bond: Στον πλήρη έλεγχο της Amazon το franchise του 007

James Bond: Στον πλήρη δημιουργικό έλεγχο της Amazon το franchise Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Amazon και πιο συγκεκριμένα η MGM Studios απέκτησε τον πλήρη «δημιουργικό έλεγχο» (creative control) του franchise των ταινιών James Bond από τη «δυναστεία» των Broccoli, που τον κατείχε εδώ και δεκαετίες.

Οι Broccoli και Wilson ακολουθούσαν μια αυστηρή, παραδοσιακή διαχείριση του «007», αποφεύγοντας spin-offs και υπερβολές στην εμπορική υπόσταση του εκάστοτε φιλμ, κάτι που τώρα μπορεί να αλλάξει με την είσοδο της Amazon. Η νέα συμφωνία σημαίνει ότι έγκειται στην Amazon, εάν θα υπάρξουν νέες ταινίες ή τηλεοπτικά spin-offs, χωρίς να απαιτείται πια η έγκριση των Broccoli.

Εν μέσω της μεγάλης καθυστέρησης για την παραγωγή της επόμενης James Bond ταινίας μετά την επιτυχία του «No Time to Die» (2021), οι Amazon MGM Studios, Michael G. Wilson και Barbara Broccoli, ήρθαν σε συμφωνία για τη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων, όπου οι Wilson και Broccoli κάνουν ένα βήμα πίσω, με την εταιρεία να αποκτά τον δημιουργικό έλεγχο.

Σε δηλώσεις του, ο Mike Hopkins της Amazon MGM Studios είπε:

«Είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Albert R. Broccoli και τον Harry Saltzman για το ότι έφεραν τον James Bond στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, καθώς και στους Michael G. Wilson και Barbara Broccoli για την αφοσίωσή τους και τον ρόλο τους στη διατήρηση της κληρονομιάς του franchise, το οποίο αγαπιέται από εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως. Είναι τιμή μας να συνεχίσουμε αυτή την πολύτιμη παράδοση και ανυπομονούμε να εγκαινιάσουμε την επόμενη φάση του θρυλικού 007 με το κοινό».

Με τη σειρά του, ο 83χρονος Wilson που αποσύρεται μετά από δεκαετίες στο franchise δήλωσε:

«Μετά από σχεδόν 60 απίστευτα χρόνια στην οικογένεια του 007, αποφάσισα να αποχωρήσω από την παραγωγή των ταινιών James Bond για να αφοσιωθώ στην τέχνη και σε φιλανθρωπικά έργα. Μαζί με τη Barbara, συμφωνούμε ότι ήρθε η στιγμή ο έμπιστος συνεργάτης μας, Amazon MGM Studios, να αναλάβει την πορεία του James Bond στο μέλλον».

Με πληροφορίες από Variety, Guardian

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ερωτικές αναζητήσεις και περιπέτειες στη Βόρεια Ελλάδα από αύριο στους κινηματογράφους

Σε μια «μεταβατική» εβδομάδα για τον κινηματογραφικό προγραμματισμό ξεχωρίζουν το καλόψυχο «Big Bold Beautiful Journey» με τον Κόλιν Φάρελ και τη Μάργκο Ρόμπι, το «My Friend Eva» του πάντα αξιόπιστου Σεσκ Γκάι και το «Τin Soldier», επειδή έφερε στην Ελλάδα για γυρίσματα τον Ντε Νίρο, τον υιό Ίστγουντ και τον Τζέιμι Φοξ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Πολιτισμός / Ο Πολ Μεσκάλ στο εξώφυλλο του Rolling Stone: «Δεν είχα το ταλέντο που ένιωθα ότι είχαν οι άλλοι»

Από την περίοδο που σκεφτόταν να τα παρατήσει, ο Μεσκάλ έφτασε στη λίστα των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ και έγινε το «Μήλον της Έριδος» κορυφαίων σκηνοθετών και σχεδιαστών μόδας
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ