Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα

Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα Facebook Twitter
0

Η Τζόντι Φόστερ έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτις σε 90 κινηματογραφικά έργα και δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ σύντομα.


Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blache» στη Νέα Υόρκη η 56χρονη Φόστερ, αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της ως σκηνοθέτης, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους της να συνεχίσει την ενασχόληση με την τέχνη της υποκριτικής.


«Είμαι αρκετά επικεντρωμένη στο πίσω από τις κάμερες τώρα» δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Μερικές φορές θα κάνω περισσότερες ταινίες ως σκηνοθέτης και μερικές φορές περισσότερες ως ηθοποιός. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια στιγμή που ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είμαι πολύ πιο δραστήρια όταν γίνω 70 και 80 ετών. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι 'αυτό, στην πραγματικότητα», είπε.


Η Τζόντι Φόστερ, η οποία είναι παραγωγός και αφηγήτρια στο ντοκιμαντέρ με θέμα τα επιτεύγματα της Άλις Γκι Μπλασέ, της πρώτης γυναίκας που σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο, θυμήθηκε τα δικά της πρώτα βήματα ως σκηνοθέτης, όταν οι γυναίκες σχεδόν ποτέ δεν βρίσκονταν πίσω από την κάμερα.


«Ήμουν απίστευτα τυχερή, σε πολύ νεαρή ηλικία, είχα μεγάλη εμπειρία με μερικούς από τους τύπους που είχαν τη δυνατότητα να μου δώσουν την πρώτη μου σκηνοθετική δουλειά και μου έδειξαν εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Όταν ήμουν 27 ετών μου εμπιστεύτηκαν μία σημαντική ταινία είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ» σημείωσε.
Αν και εργάζεται σταθερά στην κινηματογραφική βιομηχανία εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, η Φόστερ εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι κάπως νέα στη σκηνοθεσία.

«Πάντα βρισκόμουν σε δύο διαφορετικά μέρη της επιχείρησης και ως ηθοποιός έχω κάνει πολύ περισσότερες ταινίες και ήταν πολύ πιο επιτυχημένες» είπε. «Είμαι καινούρια ως σκηνοθέτης, οπότε έχω ακόμη πολλά να μάθω» ανέφερε, σύμφωνα με το Page Six.

Η Τζόντι Φόστερ εξήρε τη Γκι – Μπλασέ τονίζοντας ότι ήταν μπροστά από την εποχή της και ότι προσέγγισε πιο προσγειωμένα την αφήγηση ιστοριών.

«Πάντα πίστευα στον ρεαλισμό», δήλωσε. «Η δύναμη του ρεαλισμού είναι ο λόγος για τον οποίο κάνω ταινίες» είπε.
Το ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Unfold Story της Alice Guy-Blache» προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2018 και θα αρχίσει να προβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ από 19 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Πολιτισμός / Καπέλα Σιξτίνα: Η τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου υπέστη ζημιές από ανθρώπινο ιδρώτα

Περίπου 30 συντηρητές χρησιμοποιούν ελαφρύ ιαπωνικό χαρτί εμποτισμένο με απεσταγμένο νερό για να αφαιρέσουν απαλά και να απορροφήσουν την πατίνα του έργου, σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΤΟΪ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Πολιτισμός / Τατόι: Προχωρά η έκθεση στο Ανάκτορο του πρώην Βασιλικού Κτήματος μετά το «ναι» του Συμβουλίου Μουσείων

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει πως η ταχεία πρόοδος στην τεκμηρίωση των κινητών αντικειμένων από τις Συλλογές Τατοΐου κατέστησε αναγκαίο τον εμπλουτισμό και την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, προκειμένου να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη πληρότητα η σημασία των ευρημάτων
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
Σύγχρονος χορός ανάμεσα στην ιστορία και το TikTok: Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη (και μαζί του ένας Έλληνας)

Το φεστιβάλ «Dance Reflections» της Van Cleef & Arpels επιστρέφει στη Νέα Υόρκη με ιστορικές αναβιώσεις και σύγχρονες πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων και το «Mycelium» του καταξιωμένου Έλληνα χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου.
THE LIFO TEAM
Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Πολιτισμός / Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Ο Jim Carrey βρέθηκε στο επίκεντρο viral θεωριών συνωμοσίας μετά την εμφάνισή του στα βραβεία César στο Παρίσι, με χρήστες στα social media να υποστηρίζουν ότι στη σκηνή βρέθηκε σωσίας. Η διοργάνωση και ο εκπρόσωπος του ηθοποιού διέψευσαν επισήμως τις φήμες, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του ήταν αυθεντική και προγραμματισμένη εδώ και μήνες.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM