Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα

Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα Facebook Twitter
0

Η Τζόντι Φόστερ έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτις σε 90 κινηματογραφικά έργα και δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ σύντομα.


Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blache» στη Νέα Υόρκη η 56χρονη Φόστερ, αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της ως σκηνοθέτης, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους της να συνεχίσει την ενασχόληση με την τέχνη της υποκριτικής.


«Είμαι αρκετά επικεντρωμένη στο πίσω από τις κάμερες τώρα» δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Μερικές φορές θα κάνω περισσότερες ταινίες ως σκηνοθέτης και μερικές φορές περισσότερες ως ηθοποιός. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια στιγμή που ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είμαι πολύ πιο δραστήρια όταν γίνω 70 και 80 ετών. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι 'αυτό, στην πραγματικότητα», είπε.


Η Τζόντι Φόστερ, η οποία είναι παραγωγός και αφηγήτρια στο ντοκιμαντέρ με θέμα τα επιτεύγματα της Άλις Γκι Μπλασέ, της πρώτης γυναίκας που σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο, θυμήθηκε τα δικά της πρώτα βήματα ως σκηνοθέτης, όταν οι γυναίκες σχεδόν ποτέ δεν βρίσκονταν πίσω από την κάμερα.


«Ήμουν απίστευτα τυχερή, σε πολύ νεαρή ηλικία, είχα μεγάλη εμπειρία με μερικούς από τους τύπους που είχαν τη δυνατότητα να μου δώσουν την πρώτη μου σκηνοθετική δουλειά και μου έδειξαν εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Όταν ήμουν 27 ετών μου εμπιστεύτηκαν μία σημαντική ταινία είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ» σημείωσε.
Αν και εργάζεται σταθερά στην κινηματογραφική βιομηχανία εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, η Φόστερ εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι κάπως νέα στη σκηνοθεσία.

«Πάντα βρισκόμουν σε δύο διαφορετικά μέρη της επιχείρησης και ως ηθοποιός έχω κάνει πολύ περισσότερες ταινίες και ήταν πολύ πιο επιτυχημένες» είπε. «Είμαι καινούρια ως σκηνοθέτης, οπότε έχω ακόμη πολλά να μάθω» ανέφερε, σύμφωνα με το Page Six.

Η Τζόντι Φόστερ εξήρε τη Γκι – Μπλασέ τονίζοντας ότι ήταν μπροστά από την εποχή της και ότι προσέγγισε πιο προσγειωμένα την αφήγηση ιστοριών.

«Πάντα πίστευα στον ρεαλισμό», δήλωσε. «Η δύναμη του ρεαλισμού είναι ο λόγος για τον οποίο κάνω ταινίες» είπε.
Το ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Unfold Story της Alice Guy-Blache» προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2018 και θα αρχίσει να προβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ από 19 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στο Berghain: Οι σπάνιες φωτογραφίες από το κλαμπ που απαγορεύει τις φωτογραφίες

Πολιτισμός / Μέσα στο Berghain: Οι σπάνιες φωτογραφίες από το κλαμπ που απαγορεύει τις φωτογραφίες

Μεταλλικά κλουβιά, γυμνό μπετόν και τουαλέτες που ούτε οι θαμώνες του αναγνωρίζουν. Εικόνες από το εσωτερικό του θρυλικού κλαμπ κάνουν τον γύρο του Instagram και προκαλούν αντιδράσεις.
THE LIFO TEAM
«Ποιος διάολο θέλει να βλέπει γριές;»: Η Σίντι Σέρμαν και οι καινούργιες γυναίκες της

Πολιτισμός / Ο οίκος Σανέλ εκδίδει περιοδικό και στο εξώφυλλο βάζει τη Σίντυ Σέρμαν ως πλουσία

Στα 72 της, η διάσημη καλλιτέχνιδα επιστρέφει με αλλόκοτες μεταμορφώσεις, μια νέα έκθεση στο Λονδίνο και ένα απροσδόκητο εξώφυλλο για το περιοδικό του γαλλικού οίκου.
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΑΜΟΥΗΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΝΔΩΝΗ

Πολιτισμός / Παρουσιάστηκαν 53 κειμήλια από τη Βουλγαρία – Μενδώνη: «Πήραμε πολύτιμα εκκλησιαστικά και ιστορικά κειμήλια»

Τα 53 εκκλησιαστικά κειμήλια που επέστρεψαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία, ύστερα από 109 χρόνια, παρουσιάστηκαν το Σάββατο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη
THE LIFO TEAM
ΛΙΑΜ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΝΟΕΛ ΓΚΑΛΑΧΕΡ ΤΑΙΝΙΑ OASIS

Πολιτισμός / Oasis: Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ εξηγούν γιατί δεν προβλήθηκε η συμφιλίωση των αδελφών Γκάλαχερ

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε θετικές κριτικές, ωστόσο ορισμένοι θεατές αναρωτήθηκαν γιατί δεν παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο τα δύο αδέλφια «έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου» μετά την οριστική ρήξη της σχέσης τους το 2009
THE LIFO TEAM