Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα

Η Τζόντι Φόστερ θέλει να κάνει κινηματογράφο μέχρι τα βαθιά γεράματα Facebook Twitter
0

Η Τζόντι Φόστερ έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός και σκηνοθέτις σε 90 κινηματογραφικά έργα και δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ σύντομα.


Στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blache» στη Νέα Υόρκη η 56χρονη Φόστερ, αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της ως σκηνοθέτης, καθώς και τους μακροπρόθεσμους στόχους της να συνεχίσει την ενασχόληση με την τέχνη της υποκριτικής.


«Είμαι αρκετά επικεντρωμένη στο πίσω από τις κάμερες τώρα» δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Μερικές φορές θα κάνω περισσότερες ταινίες ως σκηνοθέτης και μερικές φορές περισσότερες ως ηθοποιός. Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια στιγμή που ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είμαι πολύ πιο δραστήρια όταν γίνω 70 και 80 ετών. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι 'αυτό, στην πραγματικότητα», είπε.


Η Τζόντι Φόστερ, η οποία είναι παραγωγός και αφηγήτρια στο ντοκιμαντέρ με θέμα τα επιτεύγματα της Άλις Γκι Μπλασέ, της πρώτης γυναίκας που σκηνοθέτησε στον κινηματογράφο, θυμήθηκε τα δικά της πρώτα βήματα ως σκηνοθέτης, όταν οι γυναίκες σχεδόν ποτέ δεν βρίσκονταν πίσω από την κάμερα.


«Ήμουν απίστευτα τυχερή, σε πολύ νεαρή ηλικία, είχα μεγάλη εμπειρία με μερικούς από τους τύπους που είχαν τη δυνατότητα να μου δώσουν την πρώτη μου σκηνοθετική δουλειά και μου έδειξαν εμπιστοσύνη», δήλωσε η Τζόντι Φόστερ. «Όταν ήμουν 27 ετών μου εμπιστεύτηκαν μία σημαντική ταινία είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ» σημείωσε.
Αν και εργάζεται σταθερά στην κινηματογραφική βιομηχανία εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, η Φόστερ εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι κάπως νέα στη σκηνοθεσία.

«Πάντα βρισκόμουν σε δύο διαφορετικά μέρη της επιχείρησης και ως ηθοποιός έχω κάνει πολύ περισσότερες ταινίες και ήταν πολύ πιο επιτυχημένες» είπε. «Είμαι καινούρια ως σκηνοθέτης, οπότε έχω ακόμη πολλά να μάθω» ανέφερε, σύμφωνα με το Page Six.

Η Τζόντι Φόστερ εξήρε τη Γκι – Μπλασέ τονίζοντας ότι ήταν μπροστά από την εποχή της και ότι προσέγγισε πιο προσγειωμένα την αφήγηση ιστοριών.

«Πάντα πίστευα στον ρεαλισμό», δήλωσε. «Η δύναμη του ρεαλισμού είναι ο λόγος για τον οποίο κάνω ταινίες» είπε.
Το ντοκιμαντέρ «Be Natural: The Unfold Story της Alice Guy-Blache» προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2018 και θα αρχίσει να προβάλλεται σε περιορισμένο αριθμό κινηματογραφικών αιθουσών στις ΗΠΑ από 19 Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM