Η Τζένιφερ Άνιστον χαρακτηρίζει «ναρκωτικό» τα social media και αντεπιτίθεται σε όσους της κάνουν body-shaming

Η Τζένιφερ Άνιστον χαρακτηρίζει «ναρκωτικό» τα social media και αντεπιτίθεται σε όσους της κάνουν body-shaming Facebook Twitter
0

«Ποτέ δεν αρνήθηκε πως τρέφεται σωστά και πως αθλείται με θρησκευτική σχεδόν ευλάβεια για αυτό το καλοσμιλευμένο κορμί. Δεν έχει πει ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν, ειδικά ανθρώπους που κάποτε αγαπούσε. Συχνά φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της Justin Theroux ή τους φίλους της από Τα Φιλαράκια και υπερασπίζεται τον εαυτό της, μόνο όταν την φτάνουν στα άκρα. Σε έναν κόσμο όπου η επιτυχία μετράται με τους followers στο Instagram, η 48χρονη Άνιστον έχει επιλέξει να απέχει συνειδητά από τα social media, προτιμώντας ήσυχα, οικογενειακά, κυριακάτικα γεύματα και έντονη άσκηση». 

Με αυτόν τον πρόλογο και μια φωτογραφία της Τζένιφερ Άνιστον από τον φακό του Mario Testino, τραβηγμένη τον Απρίλιο του 2006, το περιοδικό Vogue «συστήνει» ξανά την διάσημη ηθοποιό ως επιτομή του fitness αλλά και «μία από τις πιο αυθεντικές ηθοποιούς του Χόλιγουντ» που δεν συμπαθεί τα social media και εξακολουθεί να νευριάζει με όσους ασχολούνται με το ότι δεν έχει παιδιά.

«Τα social media είναι ναρκωτικό. Όταν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ανθρώπους συνεχώς στα τηλέφωνά τους, νιώθω πως χάνουν τόσα πολλά. Κι είναι κάτι που εμείς δημιουργήσαμε. Είναι ισοδύναμο της βιομηχανίας καπνού. Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι παιδί και να μεγαλώνεις, να γίνεσαι αυτό που είσαι, να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Και τώρα έχεις και τα social media οπότε και την πίεση να δεις αν αρέσει ή όχι κάτι που έκανες. Δημιουργήσαμε μόνοι μας νέες προκλήσεις κι όλο αυτό είναι σαν ναρκωτικό», λέει για την συνειδητή αποχή της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την τηλεόραση. 

Όπως λέει, δεν έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι που μέσω μιας μακροσκελούς επιστολής είχε επιτεθεί σε όσους την κριτικάρουν αρνητικά επειδή δεν έχει κάνει παιδιά. «Δεν νομίζω πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Το πρόβλημα είναι πως τα ταμπλόιντ και οι κουτσομπολίστικες στήλες παίρνουν το ανθρώπινο σώμα και το βάζουν σε μια κατηγορία. Είτε το ντροπιάζουν για το πάχος είτε για τον σωματότυπο είτε για ότι δεν υπάρχουν παιδιά», λέει η 48χρονη ηθοποιός. «Είναι μια περίεργη εμμονή που έχει ο κόσμος και δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί πρέπει να παίρνουν όσους είναι εκεί έξω για να σε διασκεδάσουν, και να τους ξεσκίζουν και να τους κάνουν bullying;», συμπληρώνει. «Δεν μπορούσα να ακούω άλλο τη φημολογία για το αν είμαι έγκυος ή αν δεν είμαι. Δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο στις ζωές μας και γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει ή όχι και πώς νιώθουμε... Εγώ έχω αλλάξει αντιλήψεις, οπότε ποιος χέστηκε;», σημειώνει. 

Η ίδια βρίσκει πως ο κόσμος είναι πλέον εθισμένος στις «πρόστυχες ιστορίες» και λέει πως γενικά παραβλέπει όσα γράφουν τα περιοδικά, προσπαθώντας απλώς να είναι όσο καλύτερος άνθρωπος μπορεί. «Μπορεί μαι μέρα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά να πεθάνουν. Ποιος φανταζόταν ότι κάποτε θα γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ; Εγώ πάντως όχι. Δεν μπορώ πλέον να προβλέψω τίποτα», σχολιάζει.  

Όσο για όσους της κάνουν body-shaming λέει πως είναι «δύσκολο» να διαχειριστεί την κριτική αλλά πως αντιμετωπίζει την πρόκληση. «Αν σκοπεύεις να βγεις έξω και να φαίνονται οι θηλές σου, ή η κοιλιά σου είναι λίγο φουσκωμένη, ή δεν είσαι στα κιλά που θέλεις- είσαι τέλεια ό,τι και να λένε και όπου κι αν βρίσκεσαι και μη σε νοιάζει!», λέει η ηθοποιός. Μάλιστα, σχολιάζει και όσους την θέλουν να ήταν η πρώτη που ξεκίνησε το «κίνημα» #FreeTheNipple, όταν ως Ρέητσελ στα Φιλαράκια πολύ συχνά φορούσε μπλούζες που φαίνονταν οι θηλές της. «Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό! Φοράω σουτιέν, δεν ξέρω τι γίνεται. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτές [τις θηλές]- απλώς έτσι είναι φτιαγμένο το στήθος μου!», απαντά η ίδια, γελώντας. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To μοναδικό Λιοντάρι που αναπαύεται του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Πολιτισμός / To μοναδικό "Λιοντάρι που αναπαύεται" του Ρέμπραντ σε δημοπρασία

Το μοναδικό σχέδιο ζώου του Ρέμπραντ που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών βγαίνει σε δημοπρασία την άνοιξη προερχόμενο από μια από τις σημαντικότερες συλλογές στον κόσμο ολλανδικής ζωγραφικής
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Το ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη φωτίζεται με νέα χρώματα

Το Υπουργείο αναθέτει σε δύο ερευνητικά κέντρα την υλοποίηση του έργου «AmphiPoly», που στοχεύει στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ανασύσταση της αρχικής όψης του διακόσμου του μνημείου, συμπεριλαμβανομένων της πολυχρωμίας και της εικονογραφίας, σε όλες τις χρονολογικές τους φάσεις
LIFO NEWSROOM
Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Αι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Το ρεσιτάλ της Ρόουζ Μπερν, το τρυφερό «Renoir» κι ένας αιμοβόρος Άι-Βασίλης από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Ρόουζ Μπερν στο «If I Had Legs I’d Kick you» αποτελεί τη βασική κινηματογραφική ατραξιόν της εβδομάδας, αν και υπάρχουν κι άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το «Renoir», που θυμίζει το σινεμά του Κόρε Έντα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ