Η Ρεμπέκα Χολ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν και δίνει την αμοιβή της στο Time's Up

Η Ρεμπέκα Χολ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν και δίνει την αμοιβή της στο Time's Up Facebook Twitter
0

Μετά την Μίρα Σορβίνο και την Γκρέτα Γκέργουικ, και η Ρεμπέκα Χολ έρχεται να προστεθεί στην λίστα των ηθοποιών που μετανιώνουν για την συνεργασία τους με τον Γούντι Άλεν, εξαιτίας των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση που βαραίνουν τον Αμερικανό σκηνοθέτη. 

Η Χολ, που πρωταγωνίστησε τόσο στο «Vicky Cristina Barcelona», όσο και στο «A Rainy Day in New York» του Άλεν, έγραψε ότι το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την έκανε να επανεκτιμήσει τις επιλογές της και να ζητήσει συγγνώμη για την απόφασή της να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν, που έχει κατηγορηθεί από την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

«Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι άνετα και λυπάμαι βαθύτατα», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι έχει δωρίσει στο Time's Up την αμοιβή της από την ταινία «A Rainy Day in New York», στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τίμοθι Σαλαμέ, Τζουντ Λο, Έλ Φάνινγκ και Σελίνα Γκόμεζ.

Αν και εξακολουθεί, όπως λέει, να ευγνωμονεί τον Άλεν επειδή της έδωσε έναν από τους πρώτους ρόλους της σε ταινία, ξαναδιαβάζοντας το δημοσίευμα της Φάροου για την υπόθεση κακοποίησης συνειδητοποίησε ότι οι πράξεις της έκαναν μια άλλη γυναίκα να αισθάνεται απόρριψη και ότι είναι φιμωμένη.

Προηγήθηκε η Μίρα Σορβίνο, που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Γούντι Άλεν «Mighty Aphrodite» που δήλωσε επίσης μετανιωμένη, ζητώντας συγγνώμη για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις, Γκρέτα Γκέργουικ, που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στην ταινία «To Rome With Love» ήταν η πρώτη που εξέφρασε τη λύπη της για τη συνεργασία της και δεσμεύτηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα την επαναληφθεί ποτέ.

Απαντώντας στην Γκέργουικ μέσω Twitter η Ντίλαν Φάροου έγραψε: «Γκρέτα σ' ευχαριστώ για τη φωνή σου. Σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου. Να ξέρεις ότι τα ένιωσα και τα εκτίμησα βαθιά».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM