Η Ρεμπέκα Χολ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν και δίνει την αμοιβή της στο Time's Up

Η Ρεμπέκα Χολ μετανιώνει που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν και δίνει την αμοιβή της στο Time's Up Facebook Twitter
0

Μετά την Μίρα Σορβίνο και την Γκρέτα Γκέργουικ, και η Ρεμπέκα Χολ έρχεται να προστεθεί στην λίστα των ηθοποιών που μετανιώνουν για την συνεργασία τους με τον Γούντι Άλεν, εξαιτίας των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση που βαραίνουν τον Αμερικανό σκηνοθέτη. 

Η Χολ, που πρωταγωνίστησε τόσο στο «Vicky Cristina Barcelona», όσο και στο «A Rainy Day in New York» του Άλεν, έγραψε ότι το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν την έκανε να επανεκτιμήσει τις επιλογές της και να ζητήσει συγγνώμη για την απόφασή της να συνεργαστεί με τον Γούντι Άλεν, που έχει κατηγορηθεί από την υιοθετημένη κόρη του, Ντίλαν Φάροου ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν επτά ετών.

«Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι άνετα και λυπάμαι βαθύτατα», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε ότι έχει δωρίσει στο Time's Up την αμοιβή της από την ταινία «A Rainy Day in New York», στην οποία πρωταγωνιστούν επίσης οι Τίμοθι Σαλαμέ, Τζουντ Λο, Έλ Φάνινγκ και Σελίνα Γκόμεζ.

Αν και εξακολουθεί, όπως λέει, να ευγνωμονεί τον Άλεν επειδή της έδωσε έναν από τους πρώτους ρόλους της σε ταινία, ξαναδιαβάζοντας το δημοσίευμα της Φάροου για την υπόθεση κακοποίησης συνειδητοποίησε ότι οι πράξεις της έκαναν μια άλλη γυναίκα να αισθάνεται απόρριψη και ότι είναι φιμωμένη.

Προηγήθηκε η Μίρα Σορβίνο, που είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Γούντι Άλεν «Mighty Aphrodite» που δήλωσε επίσης μετανιωμένη, ζητώντας συγγνώμη για τη συνεργασία της με τον σκηνοθέτη.

Η ηθοποιός και σκηνοθέτις, Γκρέτα Γκέργουικ, που συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στην ταινία «To Rome With Love» ήταν η πρώτη που εξέφρασε τη λύπη της για τη συνεργασία της και δεσμεύτηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα την επαναληφθεί ποτέ.

Απαντώντας στην Γκέργουικ μέσω Twitter η Ντίλαν Φάροου έγραψε: «Γκρέτα σ' ευχαριστώ για τη φωνή σου. Σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου. Να ξέρεις ότι τα ένιωσα και τα εκτίμησα βαθιά».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM
Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος το «σβήσιμο» της Χατσεψούτ;

Πολιτισμός / Μήπως τελικά διαβάζαμε λάθος την εξαφάνιση της Χατσεψούτ από την ιστορία;

Μελέτη που επανέρχεται στο προσκήνιο αμφισβητεί την παλιά εκδοχή ότι τα αγάλματα της Χατσεψούτ καταστράφηκαν από εκδίκηση και συνδέει μεγάλο μέρος της φθοράς τους με τελετουργικό σπάσιμο και μεταγενέστερη επαναχρησιμοποίηση.
THE LIFO TEAM