Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδινε χρόνια μάχη με την βουλιμία επειδή ο Κάρολος την είχε αποκαλέσει «γεματούλα»

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδινε χρόνια μάχη με την βουλιμία επειδή ο Κάρολος την είχε αποκαλέσει «γεματούλα» Facebook Twitter
2

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997, o συγγραφέας Andrew Morton αποφάσισε να επανεκδώσει το βιβλίο του «Diana: Her True Story– in Her Own Words», προσθέτοντας έναν νέο πρόλογο. 

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ήταν η «μυστική» πηγή για όσα αναφέρονται και στην πρώτη έκδοση του βιβλίου, τα οποία και αφηγήθηκε η ίδια σε κασέτες που πέρασαν στα χέρια του συγγραφέα, από τον φίλο της James Colthurst. Η αλήθεια για την άμεση εμπλοκή της σε όσα γράφονται αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατό της και ανάμεσα σε όσα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση είναι και η παραδοχή της για την μάχη που έδινε με την ψυχογενή βουλιμία (bulimia nervosa)- μια διαταραχή στην πρόσληψη τροφής που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο. 

«Η βουλιμία ξεκίνησε την εβδομάδα αμέσως μετά τον αρραβώνα και χρειάστηκε τουλάχιστον μια δεκαετία για να την ξεπεράσω», λέει σε μία από τις κασέτες η πριγκίπισσα Νταϊάνα. «Ο σύζυγός μου [πρίγκιπας Κάρολος] έβαλε το χέρι του γύρω από τη μέση μου και είπε, "Α, βλέπω είσαι λίγο γεματούλα εδώ". Κι αυτό κάτι μου πυροδότησε. Αυτό κι εκείνο με την Καμίλα», προσθέτει.

Φυσικά, αναφερόταν στην σχέση της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, με τον πρίγκιπα Κάρολο, μια σχέση που ξεκίνησε ενώ εκείνη ήταν ακόμη παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς κι ο Κάρολος με την Νταϊάνα. «Πάντα κάναμε συζητήσεις για την Καμίλα. Μια φορά τον είχα ακούσει να λέει στο τηλέφωνο, ενώ ήταν στο μπάνιο, "Ό,τι κι αν γίνει, θα σε αγαπώ για πάντα". Αμέσως μετά του είπα πως είχα ακούσει αυτά που έλεγε και μετά θυμάμαι είχαμε κάνει έναν πολύ άσχημο καυγά. Απλώς δεν μπορούσα να το καταλάβω», λέει σχετικά η Νταϊάνα. 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδινε χρόνια μάχη με την βουλιμία επειδή ο Κάρολος την είχε αποκαλέσει «γεματούλα» Facebook Twitter

«Ήμουν απελπισμένη, απελπισμένη. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα επίτηδες εμετό. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη για πίστευα πως αυτή είναι η λύτρωση από την ένταση», συνεχίζει η Νταϊάνα, μιλώντας για την βουλιμία. «Όταν μου πήραν πρώτη φορά μέτρα για το νυφικό, είχα περίμετρο μέσης περίπου 73 εκατοστά. Την μέρα που παντρεύτηκα, είχα πέσει στα περίπου στα 59 εκατοστά. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο είχα καταφέρει να συρρικνωθώ στο τίποτα», λέει. Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει και ο Andrew Morton στο βιβλίο του: «Νομίζω πως αδυνάτισε πριν το γάμο λόγω των νεύρων που είχε και μετά το θέμα αναζωπυρώθηκε στο ταξίδι του μέλιτος, όταν ο σύζυγός της έβαλε τα χέρια του στη μέση της και της είπε, "Είσαι λίγο γεματούλα, αγάπη μου"». 

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έδινε χρόνια μάχη με την βουλιμία επειδή ο Κάρολος την είχε αποκαλέσει «γεματούλα» Facebook Twitter

Ο συγγραφέας σημειώνει, ωστόσο, πως η μάχη της Νταϊάνα με την βουλιμία μπορεί να λειτούργησε και θετικά πάνω της, όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται αυτό. «Έχοντας υποφέρει τόσο πολύ, κατάφερε μετά να συμμερίζεται στον απόλυτο βαθμό τον πόνο εκείνων που υπέφεραν ακόμη περισσότερο. Ό,τι κι αν της συνέβαινε σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να το έβρισκε πολύ ενθαρρυντικό πως χιλιάδες γυναίκες ζήτησαν βοήθεια λόγω της δημοσιότητας που έδωσε στο θέμα», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM
Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν τιμάται μετά θάνατον με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η προσθήκη του ονόματος του Τσάντγουικ Μπόουζμαν στη Λεωφόρο της Δόξας θεωρείται μία από τις πιο συγκινητικές και δίκαιες αναγνωρίσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας
LIFO NEWSROOM
Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πολιτισμός / Η ισλανδική γλώσσα «σβήνει» από την τεχνητή νοημοσύνη και τα αγγλικά media

Πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας προειδοποιεί ότι η νεολαία εκτίθεται σχεδόν αποκλειστικά σε αγγλόφωνο περιεχόμενο μέσω TikTok και YouTube, απειλώντας με «ουσιαστική εξαφάνιση» της γλώσσας μέσα σε μία γενιά
LIFO NEWSROOM