Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ
(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

 

Παραμονές της αναχώρησής της από τον Λευκό Οίκο, η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μίντια, να τολμήσει και να αναδείξει το ρόλο της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ έχοντας κερδίσει σαρωτική δημοφιλία και αγάπη από το λαό της Αμερικής.

 

Η Μισέλ Ομπάμα σφραγίζει μια οκταετία ως σύζυγος του Πλανητάρχη με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση στο Λευκό Οίκο και χαρίζει στην Vogue πόζες που θα ζήλευε κάθε διεθνές έντυπο, ειδικά τώρα που το όνομά της είναι ακόμη ψηλά στην κορυφή της λίστας των συζητήσεων παγκοσμίως. Η φωτογράφος που η Μισέλ Ομπάμα εμπιστεύτηκε για να την απαθανατίσει σε πόζες όπως αυτή που ξαπλώνει στα σκαλιά του Λευκού Οίκου, δεν είναι άλλη από την διάσημη αμερικανίδα Ανι Λίμποβιτς που έχει ένα πορτφόλιο γεμάτο φωτογραφίες ισχυρών και διάσημων προσωπικοτήτων.

 

Η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε ένα φόρεμα Carolina Herrera για το εξώφυλλο και Atelier Versace για μια από τις φωτογραφίες στο εσωτερικό. Και επειδή η συνέντευξη φιλοξενείται στη Vogue, η συζήτηση για μόδα ήταν αναπόφευκτη.

 

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ
Με φόρεμα Carolina Herrera(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

 

«Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Και αυτό που έχει σημασία  είναι το πώς είναι ως άνθρωποι. Είναι καλοί; Μεταχειρίζονται καλά προσωπικό τους; Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό μου; Είναι νέοι; Μπορώ να τους δώσω μια ώθηση;», αναφέρει για το πώς επιλέγει ένα ρούχο καταλήγοντας πως όταν όλα αυτά υπάρχουν τότε θέλει αυτό που θα επιλέξει να είναι και όμορφο.

 

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ
Με φόρεμα Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

 

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ
Με ταγέρ Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

 

Σε ερώτηση αν θα της λείψει καθόλου ο Λευκός Οίκος όταν φύγει τον Ιανουάριο, η Μισέλ απάντησε: «Ξέρετε, υπάρχουν μικρές στιγμές...Κοίταζα έξω το συντριβάνι και το μνημείο Ουάσινγκτον... Είναι τόσο όμορφα. Κι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, θα μου λείψει να ξυπνάω δίπλα σε όλα αυτά, το να έχω πρόσβαση σε όλο αυτό όποτε θέλω». «Από την άλλη όμως, ήρθε ο καιρός. Νομίζω η δημοκρατία μας το έχει προβλέψει σωστά- δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Επειδή είναι σημαντικό να πατάς με το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξουσία. Το να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι σαν αποξένωση. Και πιστεύω πως Μπαράκ κι εγώ - επειδή είμαστε λίγο πεισματάρηδες- έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε λίγη από την κανονικότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Μπαράκ κάνει προπονήσεις σε μια μικρή ομάδα μπάσκετ. Αλλά την ίδια στιγμή, να μην μπορείς να πας ούτε στο φαρμακείο;», σχολιάζει η «Πρώτη Κυρία».

 

Στο περιοδικό μίλησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε περήφανος για τη σύζυγό του και την στάση της μέσα στο Λευκό Οίκο. «Η Μισέλ ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Πρώτη Κυρία...Όπως πολλές γυναίκες πολιτικών, ο ρόλος της επιβλήθηκε. Εγώ, όμως, πάντα ήξερα πως θα ήταν εκπληκτική σε αυτό, και θα έβαζε τη δική της μοναδική σφραγίδα στη "δουλειά". Κι αυτό επειδή αυτό που βλέπετε είναι αυτό που είναι- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα, η οποία, για τον οιοδήποτε λόγο, δέχθηκε να με παντρευτεί. Νομίζω ο κόσμος έλκεται από εκείνη επειδή βλέπουν τον εαυτό τους πάνω της- μια αφοσιωμένη μητέρα, μια καλή φίλη, και κάποια που κατά καιρούς δεν φοβάται να κάνει λίγη πλάκα με τον εαυτό της», λέει ο Ομπάμα.