Η Lizzo πρωταγωνιστεί στο εξώφυλλο του νέου τεύχους της Vogue και δηλώνει ενθουσιασμένη που εκπροσωπεί τις μαύρες γυναίκες παντού. 

 

«Είμαι η πρώτη μεγαλόσωμη μαύρη γυναίκα στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue», σχολίασε η Lizzo, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Melissa Jefferson, στο Instagram.

 

«Η πρώτη μαύρη σε ο,τιδήποτε έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Αλλά έφτασε ο καιρός μας. [Αφιερωμένο] σε όλα τα μαύρα κορίτσια μου, αν κάποιος όπως εσύ δεν το έχει κάνει ακόμη- ΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ», πρόσθεσε. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

I am the first big black woman on the cover of @voguemagazine. The first black anything feels overdue. But our time has come. To all my black girls, if someone like you hasn’t done it yet— BE THE FIRST. Shot by: @hypewilliams Story by: Claudia Rankine. Thank you Anna Wintour & @sergiokletnoy.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lizzo (@lizzobeeating) στις

 

Η Lizzo είπε πως αφορά κάτι μεγαλύτερο από την εκπροσώπηση απλώς του body positivity, πως έχει να κάνει με το να αναγνωρίσουμε ότι τα σώματά μας είναι διαφορετικά και πως οι άνθρωποι υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. 

 

«Νομίζω πως θα ήταν προχειρότητα εκ μέρους μου να πω ότι σε αυτό σε σημείο είμαι body positive», είπε στη Vogue. «Θέλω να κάνω το σώμα μου κανονικό, και όχι απλώς να λέω, "Να δες αυτό το ωραίο κίνημα. Το να είσαι παχύς είναι body positive". Όχι, το να είσαι παχύς είναι φυσιολογικό. Πιστεύω πως πλέον το χρωστάω σε αυτούς που το ξεκίνησαν να μην σταματήσω απλώς εδώ. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο να αισθανθεί ξανά άβολα ώστε να συνεχίσουμε την αλλαγή. Η αλλαγή είναι πάντα άβολη, έτσι δεν είναι;», σημείωσε η Lizzo. 

 

Η Lizzo έγινε η πρώτη «μεγαλόσωμη μαύρη» στο εξώφυλλο της Vogue: «Είναι νορμάλ να είσαι παχύς»

 

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια θεωρεί επίσης πως το κίνημα Body positive έχει «εμπορευματοποιηθεί» από mainstream άτομα και το εκμεταλλεύονται εκείνοι που δεν το έχουν ανάγκη. 

 

«Έχει γίνει εμπορεύσιμο. Πλέον κοιτάζεις το hashtag "body positive" και βλέπεις κορίτσια με πιο αδύνατη σιλουέτα, απλώς με καμπύλες. Επίσης πολλά λευκά κορίτσια, αλλά δεν με ενοχλεί αυτό, επειδή άλλωστε το μήνυμά μου αφορούσε πάντα το inclusivity», ανέφερε η Lizzo. 

 

Η Lizzo έγινε η πρώτη «μεγαλόσωμη μαύρη» στο εξώφυλλο της Vogue: «Είναι νορμάλ να είσαι παχύς»

 

Η Lizzo έγινε η πρώτη «μεγαλόσωμη μαύρη» στο εξώφυλλο της Vogue: «Είναι νορμάλ να είσαι παχύς»

 

Η Lizzo έγινε η πρώτη «μεγαλόσωμη μαύρη» στο εξώφυλλο της Vogue: «Είναι νορμάλ να είσαι παχύς»

 

Όπως εξήγησε, χαίρεται που η σχετική συζήτηση έχει γίνει πιο mainstream, αλλά πρόσθεσε πως δεν της αρέσει που οι άνθρωποι από τους οποίους δημιουργήθηκε ο όρος «δεν επωφελούνται πλέον από αυτό».

 

«Κορίτσια με πάχος στην πλάτη, κορίτσια με κοιλιές που κρέμονται, κορίτσια με πόδια που δεν χωρίζουν, κορίτσια με ραγάδες...θα έπρεπε να επωφελούνται από την mainstream επίδραση του body positivity. Αλλά όπως συμβαίνει με ό,τι γίνεται mainstream, άλλαξε. Γίνεται πλέον πιο αποδεκτό», είπε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια. 

 

Η Lizzo μίλησε τέλος για τον ρόλο που θα ήθελε να διαδραματίσει η μουσική της στην αστυνομική βία. «Θέλω να κάνω μουσική που βοηθάει. Επειδή με αυτόν τρόπο μπορώ εγώ να βοηθήσω. Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι δικηγόρος, δεν εργάζομαι στην κυβέρνηση. Κάνω μουσική».