Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στους New York Times , μερικές πολύ προσωπικές λεπτομέρειες για τη ζωή του, μεταξύ των οποίων και τον παράγοντα που λειτούργησε καταλυτικά στο να κόψει το αλκοόλ.


Μετά το πολύκροτο διαζύγιο με την επί 11 χρόνια σύντροφό του, Αντζελίνα Τζολί, το 2016, ο διάσημος ηθοποιός εξομολογείται ότι ήταν αποφασισμένος να μείνει νηφάλιος και πως είχε φτάσει στα όρια. «Είχα τραβήξει τα πράγματα όσο πιο μακριά μπορούσα, κι έτσι αποφάσισα πως πρέπει να σταματήσω να πίνω» είπε στους Times.


Ο Μπραντ Πιτ ξεκίνησε τις  συναντήσεις με τους Ανώνυμους Αλκοολικούς, μέσα από τις οποίες δημιούργησε μία στενή σχέση με μία ομάδα ανδρών με τους οποίους μοιράστηκε τις πιο προσωπικές πτυχές  της ζωής του. «Έβλεπες όλους αυτούς τους άνδρες να κάθονται γύρω και να ανοίγονται με κάθε ειλικρίνεια, με έναν τρόπο που δεν είχα ξανασυναντήσει ποτέ μου» αφηγείται. «Ήταν ο ασφαλής χώρος όπου υπήρχε ελάχιστη κριτική γενικά, και ειδικά προς τον εαυτό σου».

 

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε μερικές από τις προσωπικές του μάχες  για το ρόλο του Roy McBride στην ταινία «Ad Astra» του Τζέιμς Γκρέι. Ο Πιτ υπέγραψε για τον ρόλο, λίγους μήνες μετά το διαζύγιο με την Τζολί. «Είχα οικογενειακά θέματα που έτρεχαν. Ας το αφήσουμε εκεί», εξομολογείται. «Είναι γεγονός ότι όλοι κουβαλάμε τον πόνο μας, το θρήνο και την απώλεια. Περνάμε τον περισσότερο καιρό με το να προσπαθούμε να κρύψουμε αυτά τα συναισθήματα αλλά εκείνα υπάρχουν, μέσα σου. Έτσι ανοίγεις αυτά τα κουτιά».

 

Ο Γκρέι συμφώνησε ότι η προσωπική ζωή του ηθοποιού είχε επηρεάσει την απόδοσή του. «Σίγουρα χρησιμοποιούσε ερεθίσματα από την ζωή του», λέει. «Βέβαια, δεν ανακατεύτηκα στα προσωπικά του καθόλου – δεν είναι δουλειά μου ούτε με αφορούν – αλλά ερεύνησε την ουσία του χαρακτήρα μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό», συμπληρώνει.